Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Βόλος, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός στο άρμα του ΠΑΟΚ

Βόλος, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός στο άρμα του ΠΑΟΚ

0
Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού
Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά στη δίκη του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την πολυϊδιοκτησία τους, ότι είχε δηλώσει και προ μηνών για τον Παναιτωλικό. Ο Κούγιας ανέφερε πάλι πως στο άρμα του ΠΑΟΚ ανήκει ο η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός, ενώ πρόσθεσε το Βόλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Κούγιας παλαιότερα είχε επικαλεσθεί τις δηλώσεις του δημοσιογράφου Γεώργιου Γεωργίου, ο οποίος εν μέρει είχε βγει αληθινός στις δηλώσεις που είχε κάνει πριν 1 χρόνο για την Ξάνθη. Αυτό που αλλάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Κούγιας πρόσθεσε δύο ακόμη ομάδες και μάλιστα δήλωσε πως έχει στοιχεία για αυτές τις ΠΑΕ (ενημέρωση 17:01: διαβάστε στο τέλος του άρθρου για διευκρυνίσεις).

ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, όπως μεταδόθηκαν από το sport24.gr

"Οι συνάδελφοι μου ισχυρίζονται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι τίποτα, ότι αποτελείται από λογιστές και ότι δεν δημιουργούν καμία δέσμευση σε οποιονδήποτε ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση, για την οποία θα πρέπει να ασχοληθείτε μόνο εσείς", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κούγιας.
"Ουσιαστικά οι τοποθετήσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης αγνοούν το τεκμήριο νομιμότητας και πλαισίου της ΕΕΑ. Είναι η μόνη που μπορεί με τις αποφάσεις της να το κάνει αυτό. Και αυτό το κάνει έπειτα από έρευνα. Μπορεί να κάμπτει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Έρχονται να υποστηρίζουν αυτήν την σύγχυση που δεν τιμά την διαδικασία", είπε ακόμα ο κ. Κούγιας.
Ο κ. Κούγιας τόνισε πως "στην πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος", ανέφερε επίσης τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να πει ο κ. Μπίρδας: "Μην λες ό,τι θες. Είμαστε στα δικαστήρια με τον ΠΑΣ" και ο κ. Κούγιας απάντησε: "Έχω τα συμβόλαια στα χέρια μου".
"Στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος. Έχει 7-8 δανεικούς, δεν έχει ούτε έναν φίλαθλο και ο πρόεδρος του έχει τα ίδια γραφεία με του κ. Σαββίδη".
"Άκουσα προηγουμένως να λέει ο εκπρόσωπος της Ξάνθης ότι δεν έχει ελπίδες για την 6η θέση. Κι όμως αν νικήσει τον ΠΑΟΚ φτάνει στους 32 βαθμούς και έχει ελπίδες, αλλά όλοι ξέρουμε ότι θα χάσει και θα έχει 20 χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες το γήπεδο. Είναι ξεκάθαρη πολυϊδιοκτησία. Στην επιρροή του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος που έχει δανεικούς και κανέναν φίλαθλο. Επίσης έχει γίνει καταγγελία ότι κι ο ΠΑΣ Γιάννινα ανήκει στον ΠΑΟΚ"

διευκρίνηση Αλέξη Κούγια για τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του:

"Ενημερώθηκα μετ' εκπλήξεως ότι διάφορες ιστοσελίδες αναπαράγουν την είδηση ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της πολυιδιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ ανέφερα ότι έχω στην κατοχή μου συμβόλαια, που αποδεικνύουν ότι τρεις ακόμα ομάδες και συγκεκριμένα ο Βόλος, ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα ανήκουν στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Διαψεύδω κατηγορηματικώς την συγκεκριμένη είδηση. Ποτέ δεν ανέφερα ότι έχω στην διάθεσή μου συμβόλαια για τη μεταβίβαση των μετοχών του Βόλου και του Παναιτωλικού.Μίλησα μόνο για δύο συμβόλαια, τα οποία αφορούσαν στη μεταβίβαση του 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, στις 27/02/2015, στον Γιάννη Αυδή, συνέταιρο και αντιπρόσωπο του Πολυχρόνη Συγγελίδη, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε πωλήσει ένα ακίνητο στον Ιβάν Σαββίδη. Επίσης, ανέφερα ότι υποπτεύομαι την ΠΑΕ Βόλος, λόγω των πολλών δανεικών και των συμπεριφορών του Αχιλλέα Μπέου και το μόνο το οποίο ανέφερα ήταν όσα ανέφερε στην εκπομπή του ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου. Όλα αυτά τα είπα επιχειρηματολογώντας για τις επιπτώσεις της πολυιδιοκτησίας στον υγιή ανταγωνισμό, που πρέπει να υπάρχει στο ποδόσφαιρο".

Leave a Reply

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για