Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία ΠΑΣ Γιάννινα car.gr 0 – 0 Παναιτωλικός: Ο Πόντος είναι Πόντος

ΠΑΣ Γιάννινα car.gr 0 – 0 Παναιτωλικός: Ο Πόντος είναι Πόντος

0
ΠΑΣ Γιάννινα car.gr - Παναιτωλικός: Επαφή Μεντόζα Καρτάλη
ΠΑΣ Γιάννινα car.gr - Παναιτωλικός: Επαφή Μεντόζα Καρτάλη

Ο Παναιτωλικός κατάφερε και πήρε το βαθμό σε μία δύσκολη έδρα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα car.gr έκανε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, αλλά έδειξε στα τελευταία 30 λεπτά της αναμέτρησης πόσο απειλητικός μπορεί να γίνει. Η ισοπαλία θα δώσει μία βαθμολογική ανάσα στον Παναιτωλικό που πάει στους 4 βαθμούς και ανεβαίνει στη 12η θέση, ενώ ο ΠΑΣ θα ισοβαθμίσει προσωρινά στην 7η θέση με τον Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το λογαριασμό στους Ζωσιμάδες. Η μέτρια παρουσία του στο κέντρο δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες για να διεξάγει επιθέσεις, αλλά με τη βοήθεια των γρήγορων Αριγίμπι και Γιάκολις στα άκρα κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις κυρίως από λάθη αντιπάλων και από αντεπιθέσεις.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα car.gr δεν έδειξε τα δόντια του στο πρώτο ημίχρονο, κυκλοφόρησε τη μπάλα και κυνήγησε από ασφαλείς διόδους για να πετύχει κάποιο τέρμα, καθώς δεν ήθελε να διακινδυνεύσει από τον Παναιτωλικό.

8(3)Τελικές2(1)
1Αποκρούσεις3
1Δοκάρια0
1Κόρνερ2
2Οφσάιντ2
6Φάουλ12
54%Κατοχή46%
Στατιστικά 1ου Ημιχρόνου

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πιο επιθετικά μέσα στο γήπεδο. Για σχεδόν 20 λεπτά ανέβασε πάρα πολύ την απόδοσή του και κυρίως με τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Αριγίμπι και Γιάκολις προσπάθησε να βάλει κάποιο τέρμα. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναιτωλικός έδειξε το πρόβλημα που έχει στην τελευταία μετάβαση, ο Βέργος δύσκολα έπαιρνε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και έτσι περιορίστηκε ο ρόλος του στην επίθεση. Ο Μεντόζα και ο Γιάκολις έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με τον Αργεντίνο να παίρνει πάνω του το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας. Ο Λουτσιάνο έβαλε το Ντίαζ πιο πίσω και δίπλα από το Ντάλσιο, θέλοντας να περιορίσει τις επιθετικές εκδηλώσεις του ΠΑΣ και το κατάφερε εν μέρει.

Στο δεύτερο μισό της επανάληψης ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και έπαιζε τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο. Χαρακτηριστικό ήταν τα 6 κόρνερ που κέρδισε στο δεύτερο ημίχρονο και σχεδόν όλα στα τελευταία 25 λεπτά. Οι παίχτες του ΠΑΣ σημάδεψαν για δεύτερη φορά το δοκάρι του Κνετ στο 85′ μετά από κεφαλιά του Παντελάκη. Ο Παναιτωλικός έδειξε πως υστερούσε στο ψηλό παιχνίδι μετά την αλλαγή του Καρασαλίδη, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις πιθανόν στους κοιλιακούς.

10(4)Τελικές3(1)
4Αποκρούσεις3
2Δοκάρια0
7Κόρνερ2
4Οφσάιντ3
25Φάουλ19
49%Κατοχή51%
Στατιστικά 2ου Ημιχρόνου

Ο Λουτσιάνο έχει δύο εβδομάδες σχεδόν για να δουλέψει με την ομάδα και βάλει στο πρόγραμμα τους τραυματίες που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα. Η διακοπή έρχεται στο καλύτερο χρονικό σημείο, κάτι αντίστοιχο που είχε και πέρυσι ο Μάκης Χάβος μετά τον ερχομό του στην ομάδα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές του αγώνα και ανά λεπτό η περιγραφή του αγώνα.

Δηλώσεις

Ο Λουτσιάνο δήλωσε τα εξής: Τα παιδιά έκαναν αυτό που ζητήσαμε, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά είμαι ευχαριστημένος με τα παιδιά. Έχουμε χρόνο για να βελτιώσουμε την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω το Μάκη Χάβο και το Μπάμπη Μιχαηλίδη για τη δουλειά που έκανε στην ομάδα.

Αυτή τη στιγμή από την ομάδα λείπει μία νίκη, για να μπορέσουμε να έχουμε μία πιο ευχάριστη εβδομάδα. Όταν κερδίζεις, βγάζεις νέες ιδέες και ανεβαίνεις ψυχολογικά. Το καλό είναι πως τα παιδιά παίρνουν πρωτοβουλίες στο παιχνίδι.

Ο Γιαννίκης δήλωσε τα εξής: Κάναμε κατά διαστήματα καλό παιχνίδι και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Δε βάλαμε τα τέρματα και δεν κερδίσαμε. Δεν ήταν εύκολη εβδομάδα για εμάς. Σταθήκαμε καλά στο σημερινό παιχνίδι, σε σχέση και από την προηγούμενη αγωνιστική. Θέλουμε τους βαθμούς και προσπαθήσαμε για τη νίκη.

Ο Βάντερσον δήλωσε: Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τη νίκη. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και έδειξαν ότι θέλουν να πάρουν το αποτέλεσμα. Το θετικό είναι ότι δε φάγαμε κάποιο τέρμα, έχουμε δρόμο μπροστά μας και βλέπουμε. Η νίκη είναι θέμα δουλειάς και προσπάθειας και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τη νίκη. Θα μας φύγει ένα μεγάλο βάρος όταν πετύχουμε την πρώτη νίκη, αυτή θα έρθει γιατί είμαστε μία μεγάλη ομάδα.

Ο Νίκος Βέργος δήλωσε: Παίζει μεγάλο ρόλο η πρώτη νίκη. Δεν είχαμε την ψυχολογία για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα και είχαμε πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Εμείς κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο και να δίνουμε το 100% στο γήπεδο. Δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο Μανόλης Σάλιακας δήλωσε: Δεν ήρθε η νίκη παρόλο που είχαμε ευκαιρίας και δύο δοκάρια. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι, η νίκη έρχεται. Είχαμε πολλά μαζεμένα παιχνίδια, είχαμε κούραση, η οποία δε φάνηκε στο σημερινό παιχνίδι. Στη συνέχεια έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε, γιατί πάντα παίζουμε για τη νίκη.

Ο Παντελάκης δήλωσε: Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα τέρμα σήμερα. Η προσπάθειά μας ήταν πολύ μεγάλη σήμερα, χωρίς αποτέλεσμα.

Πρώτο Ημίχρονο

1′ Ο Παντελάκης χτύπησε με τον αγκώνα το Βέργο στο κεφάλι σε διεκδίκηση κεφαλιάς. Ο Βέργος είναι στο έδαφος και δείχνει να πονά, αλλά σηκώνεται μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

3′ Διακοπή στον αγώνα για τραυματισμό του Παμλίδης σε επαφή με το Ντίαζ. Ο Παμλίδης πιάνει το δεξί του γόνατο.

7′ Νέα διακοπή στον αγώνα για στραβοπάτημα του Ντάλσιο, ο οποίος δείχνει να πονάει στο αριστερό πέλμα και καλείται η ιατρική ομάδα του Παναιτωλικού να τον κοιτάξει.

10′ Οι δύο ομάδες παίζουν αρκετά δυναμικό παιχνίδι, χωρίς όμως να υπάρχει τρέξιμο και από τους δύο. Οι δύο διακοπές δεν έχουν δώσει την ευκαιρία να εκδηλωθούν φάσεις, με μοναδική τελική στον αγώνα αυτή του Παναιτωλικού και την κατοχή 48-52 υπέρ του Παναιτωλικού.

11′ Ο Παμλίδης πήρε τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας από μετάβαση του Λέο από το όριο της περιοχής. Ο διαιτητής σταματάει τη φάση γιατί ο Παμλίδης βρίσκονταν σε αντικανονική θέση.

14′ Καλή ευκαιρία με το Λέο να παίρνει την κάθετη μέσα στην περιοχή και να σουτάρει πάνω στον Κνετ, ο οποίος διώχνει τη μπάλα, στην επαναφορά ο Παμλίδης κάνει το σουτ σε πρώτο χρόνο με τον Κνετ να είναι εκτός θέσης, η μπάλα περνάει εκτός εστίας.

15′ Κίτρινη κάρτα στον Κάργα για τράβηγμα στο Βέργο σε αντεπίθεση του Παναιτωλικού.

16′ Εκτέλεσε το φάουλ ο Γιάκολις με γέμισμα, η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα car.gr έδιωξε τη μπάλα.

20′ Ο Παντελάκης κάνει γέμισμα στον Παμλίδη στην περιοχή, ο Παμλίδης είναι αφύλακτος, ελέγχει τη μπάλα και κάνει το ανάποδο σουτ, αλλά η μπάλα πάει εκτός εστίας.

21′ Κίτρινη κάρτα στο Λιάβα για χτύπημα με το πόδι στον Πίρσμαν. Ο ΠΑΣ στήνει τη μπάλα αριστερά και κοντά στο κόρνερ. Ο Σάλιακας εκτελεί, ο Παντελάκης εξ επαφής κάνει μία κεφαλιά που περνάει για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

25′ Ο Σάλιακας δοκίμασε το πόδι του από τα 25 μέτρα, η μπάλα δεν απείλησε τον Κνετ. Πιο καλά πατάει ο ΠΑΣ στα πρώτα 25 λεπτά, κλείνοντας τον Παναιτωλικό πίσω από το κέντρο. Ο ΠΑΣ προσπαθεί με εναλλαγές στα άκρα μεταξύ Νάουμετς και Ελευθεριάδη να αλλάζουν για δεύτερη φορά από την έναρξη θέσεις στην επίθεση.

29′ Φάουλ του Κωνσταντόπουλου δεξιά όπως επιτίθεται ο ΠΑΣ φέρνει πολύ κόσμο στην περιοχή του Κνετ. Τελικά κερδίζει κόρνερ από τα αριστερά. Εκτελείται το κόρνερ, δε βρίσκεται κανείς στην πορεία της μπάλας και τελικά διώχνει τη μπάλα η άμυνα του Παναιτωλικού.

31′ Ο Γιάκολις κάνει προσπάθεια από τα δεξιά, βγάζει μια παράλληλη επικίνδυνη μπαλιά, διώχνουν οι αμυντικοί του ΠΑΣ.

32′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ από τα αριστερά, η μπάλα καταλήγει μετά από γύρισμα στο ύψος του πέναλτι στο Νάουμετς, αυτός κάνει το σουτ, η μπάλα βρήκε στα σώματα και έφυγε ο κίνδυνος για τον Παναιτωλικό.

34′ Σουτ του Μεντόζα από το όριο της περιοχής, η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Παντελάκη και καταλήγει χωρίς να απειλεί στα χέρια του Χουτεσιώτη.

35′ Οι 5-1 οι τελικές υπέρ του ΠΑΣ δείχνουν την υπεροχή του κέντρο έναντι του Παναιτωλικού και το 58-42 στην κατοχή δείχνει το πόσο δύσκολα κυκλοφορεί τη μπάλα ο Παναιτωλικός.

38′ Δοκάρι για τον ΠΑΣ με τον Ελευθεριάδη να πιάνει μην πιάνει τη μπάλα όπως ήθελε για να κάνει γύρισμα, αυτή πήγε και χτύπησε στο εξωτερικό μέρος του τέρματος και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

39′ Αντεπίθεση του Παναιτωλικού με το Γιάκολις να παίρνει τη μπάλα στα δεξιά της επίθεσης, η φάση σταματάει για υπόδειξη σε αντικανονική θέση.

41′ Κόρνερ για τον Παναιτωλικό από ένα κακό γέμισμα του Λιάβα και κακή διαχείριση της μπάλας από το Σάλιακα. Εκτελεί ο Αριγίμπι, διώχνει ο Σιόντης με κεφαλιά.

44′ Νέο κόρνερ για τον Παναιτωλικό που το κέρδισε ο Γιάκολις. Κερδίζει μέτρα ο Παναιτωλικός με αυτό τον τρόπο στα τελευταία λεπτά.

45′ Μεγάλη φάση για τον Παναιτωλικό με το Γιάκολις να κάνει γύρισμα στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Αριγίμπι κάνει το συρτό σουτ, αυτό είναι άστοχο και καταλήγει εκτός εστίας.

45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις

45’+1 Τέλος ημιχρόνου, ο Μεντόζα είναι στο έδαφος μετά από χτύπημα από πίσω, αλλά σηκώνεται δευτερόλεπτα αργότερα

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς αλλαγές οι ομάδες.

48′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Λεό έβγαλε για τον Παμλίδη από το όριο του κόρνερ, ο Παμλίδης παίρνει τη μπάλα και σουτάρει σε πρώτο χρόνο στέλνοντάς την λίγο πιο δεξιά από το δεξί δοκάρι. Ο Παμλίδης τελικά ήταν εκτεθειμένος και ο διαιτητής διέκοψε τη φάση.

53′ Κατεβάζει τη μπάλα στην επίθεση ο Μεντόζα, βγάζει στο Γιάκολις στα δεξιά, ο Γιάκολις κάνει το γέμισμα στο Βέργο, ο οποίος κάνει επιθετικό φάουλ και ο διαιτητής σταματάει τη φάση.

55′ Κίτρινη κάρτα για το Σάλιακα για σπρώξιμο στο Μεντόζα σε εκδήλωση επίθεσης του Παναιτωλικού.

58′ Προωθημένη μπαλιά για τον Αριγίμπι μέσα στην περιοχή, βγαίνει μόνος του μπροστά από τον Χουτεσιώτη, ο Αριγίμπι κάνει ένα άστοχο σουτ το οποίο πάει στα χέρια του Χουτεσιώτη.

60′ Αλλαγή για τον ΠΑΣ, ο Κάρταλης στη θέση του Νάουμετς.

62′ Ο Χουτεσιώτης έβγαλε το Λεό στην πλάτη της άμυνας με ένα βολέ, ο Κνετ διάβασε τη φάση και βγήκε να μαζέψει τη μπάλα.

65′ Πολύ καλύτερη η κυκλοφορία του Παναιτωλικού σε αυτά τα 20 λεπτά του Β’ ημιχρόνου και αφενός και η ανάπτυξή του.

65′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μάζουρεκ μπαίνει στη θέση του Αριγίμπι.

66′ Άλλη μία καλή φάση για το Λεό ο οποίος βγαίνει μπροστά από τον Κνετ, κάνει το σουτ και ο Κνετ διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.

66′ Ο Μάζουρεκ πήρε τη θέση του Μεντόζα στον άξονα και στα αριστερά πέρασε ο Μεντόζα.

72′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μαλής περνάει στη θέση του Καρασαλίδη. Ο Καρασαλίδης τραυματίστηκε ένα λεπτό νωρίτερα σε διώξιμο της μπάλας στο οποίο και γλίστρησε και ο Λουτσιάνο αναγκάστηκε να τον αλλάξει. Φάνηκε να πιάνει τη βουβωνική του χώρα.

73′ Επαφή του Καρτάλη με το Μεντόζα μέσα στην περιοχή του Κνετ, ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

74′ Αλλαγές για τον ΠΑΣ. Οι Ντομίνγκεθ, Οικονομόπουλος στη θέση των Λάσου, Σάλιακα.

77′ Άλλη μία επίθεση και κόρνερ για τον ΠΑΣ, ο οποίος αυξάνει την πίεσή του τα τελευταία λεπτά.

79′ Φάουλ εκτός περιοχής από τον Κωνσταντόπουλο στο Λεό και ο Κωνσταντόπουλος θα δει την κίτρινη κάρτα και ο ΠΑΣ θα εκτελέσει ένα φάουλ που είναι 1 μέτρο έξω από την περιοχή και αριστερά του Κνετ. Ο Κάργας πάει να πάρει την κεφαλιά από το φάουλ, δεν κάνει καλή εκτίμηση και τη στέλνει πολύ ψηλά εκτός εστίας.

81′ Άλλη μία καλή στιγμή για τον ΠΑΣ με τον Καρτάλη να μη μπορέι να βάλει την προβολή, αλλά κερδίζει το κόρνερ από το Λιάβα.

85′ Άλλο ένα δοκάρι για τον ΠΑΣ. Ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά η οποία βρήκε το κάθετο δοκάρι του Κνετ.

88′ Εκτελεί το 7ο του κόρνερ ο ΠΑΣ, αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει.

90′ Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις

90’+1 Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Οι Τσιγγάρας, Ντουάρτε στη θέση των Ντάλσιο, Μεντόζα

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια