Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 1 – 2 Ολυμπιακός: Το Πάλεψε

Παναιτωλικός 1 – 2 Ολυμπιακός: Το Πάλεψε

0
Παναιτωλικός 1 - 2 Ολυμπιακός
Παναιτωλικός 1 - 2 Ολυμπιακός

Ο Παναιτωλικός δε φοβήθηκε τον Ολυμπιακό, τον κοίταξε στα μάτια και προσπάθησε να πάρει ό,τι μπορούσε από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε από την άσπρη βούλα, σε μία απόφαση η οποία κρίθηκε στην κυριολεξία για χιλιοστά, στην διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Μελίσσα και Βαλμπουενά.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με το δουλεμένο 4-5-1 που παίζει στα περισσότερα παιχνίδια, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα, πέραν αυτή του Μπακαδήμα στη θέση του τραυματία Βαρόνε. Στην επίθεση βρέθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι ο πολύ καλός Βέργος και πίσω του δημιουργούσαν παιχνίδι οι Φλόρες και Τσιγγάρας, ενώ στα πλάγια είχε τους Ντουάρτε και Μόρσεϊ. Η άμυνα είχε τη γνωστή τετράδα, Μαλή – Κορνέλιους στο κέντρο και στα άκρα τους Αντούνες – Λούι.

Οι επιλογές του Αναστασίου ήταν για ακόμη μία αγωνιστική λίγες, όσο αναφορά και τους βασικούς παίχτες, αλλά και τις διαθέσιμες αλλαγές. Οι ελλείψεις σε ποικιλία παιχτών φάνηκαν στο παιχνίδι, καθώς η μόνη επιθετική στρατηγική μετά την αποχώρηση του Ζεστέντ, είναι είτε η χρήση του Βέργου, είτε του Καρέλη, ή και των δύο ταυτόχρονα. Στο δημιουργικό κομμάτι ο Παναιτωλικός πάσχει περισσότερο με τις απουσίες των Ντίαζ, Μπαρμπόζα και Μεντόζα.

Οι απουσίες του Παναιτωλικού ήταν αυτές που έκριναν το παιχνίδι, διότι η εμφάνιση των παιχτών της ομάδας ήταν εξαιρετική, αλλά στα τελευταία λεπτά που ο Παναιτωλικός θέλησε να πιέσει και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε, δεν είχε επιλογές στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και με τη δεύτερη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι έκανε το 1-0. Το τέρμα για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 13 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόπεζ και κεφαλιά του Τικίνιο από τη γραμμή της μικρής περιοχής. Το τέρμα αυτό έδωσε την εντύπωση πως το βράδυ θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Βέργος είχε άλλη άποψη.

Ο Παναιτωλικός έκανε το 1-1 στο 19ο λεπτό, με καταπληκτική ενέργεια του Βέργου. Η φάση ξεκίνησε μετά από τη μετάβαση του Ντουάρτε στο Βέργο, ο Βέργος πήρε τη μπάλα ενώ πιεζόταν από τους δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού, κάνει την προσποίηση και έπειτα ένα δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του τέρματος και έφερε τον αγώνα στα ίσια.

Το 1-1 άρχισε να φέρνει την ισορροπία στον αγώνα, με τον Παναιτωλικό να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και το Μάρτινς να προσπαθεί να ανοίξει διαδρόμους ώστε να φέρει τον Ολυμπιακό πιο κοντά στο 1-2. Η απάντηση του Μάρτινς ήρθε στο 26, όταν οι εσωτερικές αλλαγές μετέτρεψαν το 4-2-3-1 σε 4-4-2, φέρνοντας το Μασούρα δίπλα στον Τικίνιο ώστε να δημιουργηθεί επιπλέον πίεση στο αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού. Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερις καλές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να βάλει δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρτινς ήξερε ότι έπρεπε να φύγει από το Αγρίνιο με τη νίκη και επιστράτευσε στο 55ο λεπτό τα μεγάλα του όπλα, τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί στη θέση των Λόπεζ και Καμαρά. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγει στην επίθεση ορμώμενος κυρίως από τον άξονα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αμυντικά ο Παναιτωλικός έπαιζε αρκετά καλά, ενώ ο Μελίσσας ήταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο 59 και στο 61 οι Μασούρας και Ελ Αραμπί είχαν καλές ευκαιρίες για να κάνουν το 1-2, αλλά ο Μελίσσας ήταν άψογος στις αποκρούσεις του.

Η πίεση του Ολυμπιακού απέφερε αποτελέσματα στο 65 με το γέμισμα στα δεξιά της άμυνας του Παναιτωλικού και αποδέκτη της μπάλας το Βαλμπουενά. Ο Βαλμπουενά πήρε τη μπάλα και προωθήθηκε σε σημείο που μόνο γέμισμα μπορούσε να κάνει από εκεί, ο Μελίσσας είδε ότι προλάβαινε να διώξει τη μπάλα και βγήκε από την εστία του για να σταματήσει την προσπάθεια του Βαλμπουενά. Ο Μελίσσας πήδηξε με τη γροθιά για να διώξει τη μπάλα πριν αυτή έρθει σε επαφή με το κεφάλι του Βαλμπουενά, αλλά όπως έδειξε και η επανάληψη της φάσης, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού δεν κατάφερε για λίγο να ακουμπήσει πρώτος τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης οι δύο παίχτες συγκρούστηκαν και ο διαιτητής μετά από την αξιολόγηση της φάσης έδειξε πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Το 1-2 έγινε στο 70 με τον Ελ Αραμπί να αναλαμβάνει να εκτελέσει το πέναλτι και να στέλνει τη μπάλα στην αντίθετη πλευρά από αυτή που έπεσε ο Μελίσσας.

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε τη μοναδική κίνηση τακτικής που είχε στα χέρια του στο 85′. Ο Γεράσιμος Μπακαδήμας αποχώρησε από το παιχνίδι και στη θέση του μπήκε ο Νίκος Καρέλης. Ο Παναιτωλικός έγινε πιο επιθετικός ελπίζοντας πως στα τελευταία λεπτά του αγώνα θα καταφέρει να πιέσει και να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης. Για τα επόμενα λεπτά του αγώνα οι Αγρινιώτες βγήκαν στην επίθεση, προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να κάνουν το 2-2.

Μπορεί ο Παναιτωλικός να μην πήρε κάτι από το σημερινό παιχνίδι, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις με το πάθος που έδειξε απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και στα τρεξίματα που έκανε στο τρίτο παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα.

Δηλώσεις

Ο Γιάννης Αναστασίου μόνο ικανοποιημένος δε μπορούσε να είναι μετά από την προσπάθεια των παιχτών του. Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν κρίμα για τον Παναιτωλικό να μην πάρει από το σημερινό παιχνίδι έστω έναν βαθμό. Έπειτα δήλωσε πως οι παίχτες του έκαναν πολύ καλή προσπάθεια και όλο το παιχνίδι κρίθηκε από μία κακή στιγμή. Τέλος έθιξε για ακόμα ένα παιχνίδι πως η ομάδα παίζει με συγκεκριμένες επιλογές, αναφερόμενος στην έλλειψη παιχτών και στους πολλούς τραυματισμούς της ομάδας.

Ο Νίκος Μελίσσας εξέφρασε την αμφιβολία του για τη φάση που έκρινε τον αγώνα, λέγοντας πως θεωρεί πως έφτασε πρώτος στη μπάλα, αλλά χρειάζεται να εξετάσει τη φάση ξανά. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με το Βαλμπουενά και ο ίδιος έχασε τις αισθήσεις του για λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση, καθώς χτύπησε στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού του. Κλείνοντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πάθος που έδειξαν όλοι οι παίχτες και στην καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Παναιτωλικού αναφέρθηκε στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας. Ο Παναιτωλικός έχει μία ομάδα από 12-13 παίχτες που έπαιξαν τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Οι παίχτες αυτοί έχουν φορτωθεί πάρα πολύ αυτές τις μέρες σε θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά οι παίχτες ανταποκρίνονται ακόμα και όταν η ομάδα πρέπει να πιέσει στο τέλος του αγώνα. Η άμυνα του Παναιτωλικού έχει κάνει αρκετές αλλαγές στον τρόπο που στήνεται στο παιχνίδι, αλλά τα προβλήματα συνεχίζουν και υπάρχουν. Στο σημερινό παιχνίδι ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο για 13 λεπτά, αλλά δέχθηκε ένα τέρμα το οποίο ο προπονητής του Παναιτωλικού το χαρακτήρισε χαζό. Στις στημένες φάσεις ο Παναιτωλικός αμύνθηκε με αποφασιστικότητα και αυτό θέλουμε να το κάνουμε από την αρχή του αγώνα. Οι επιστροφές Ντίαζ και Μεντόζα είναι άγνωστο πότε θα γίνουν ενώ ο Μπαρμπόζα θα κάνει μαγνητική τη Δευτέρα για να αξιολογηθεί η κατάστασή του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια δήλωσε πως οι απώλειες βασικών παιχτών και τα ατομικά λάθη καθόρισαν τα αποτελέσματα της ομάδας. Ο Παναιτωλικός πρέπει να ωριμάσει (να δέσει η ομάδα) καθώς από θέμα τακτικής η ομάδα δεν έχει προβλήματα. Κλείνοντας έδωσε τα εύσημα στο Μπακαδήμα, ο οποίος κλήθηκε να παίξει σε ένα δύσκολο παιχνίδι και έδειξε καλή εικόνα. Οι νέοι παίχτες της ομάδας πρέπει να δουλεύουν από την πρώτη μέρα και θα επιβραβευθούν. Ο Παναιτωλικός χρειάζεται αποτελέσματα και βαθμούς.

Για τον Παναιτωλικό έπαιξαν οι: Μελίσσας, Λούι, Μπακαδήμας (84′ Καρέλης), Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνες, Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76′ Αποστολάκης), Βέργος.

Βαθμολογία

Με ήττα έκλεισε και αυτή η αγωνιστική για τον Παναιτωλικό. Η ομάδα έχει τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και έχει χάσει πέντε θέσεις στη βαθμολογία από τότε. Για ακόμη μία χρονιά ο Παναιτωλικός έχει την πρωτιά με το χειρότερο παθητικό στα τέρματα με 17 τέρματα, περνώντας ακόμα και τους δύο επόμενους της βαθμολογίας που έχουν 16 και 14 τέρματα παθητικό.

Η ομάδα αρχίζει να θυμίζει βαθμολογικά αυτό που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι φαίνεται η δουλειά του Αναστασίου. Η κατάσταση στο κάτω μέρος της βαθμολογίας περιπλέκεται αρκετά διότι μία καλή ομάδα, ο Ατρόμητος, έκανε κακό ξεκίνημα και είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει να μαζεύει βαθμούς και να παίρνει παιχνίδια, κυρίως λόγω της εμπειρίας που έχει η ομάδα να διαχειρίζεται καλές και κακές καταστάσεις με την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

Οι συγκάτοικοι του Παναιτωλικού, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Λαμία έχουν δείξει τα προβλήματά τους στα παιχνίδια που έχουν παίξει μέχρι στιγμής, αλλά όσο αναφορά τον ΠΑΣ Λαμία, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα με την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, που ίσως της δώσει για άλλη μία χρονιά την ασφάλεια που θέλει ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Με τον Απόλλωνα τα πράγματα είναι κρίσιμα, καθώς οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν τη 10η αγωνιστική, ενώ ο Παναιτωλικός παίζει σε μία πολύ δύσκολη έδρα στο επόμενο παιχνίδι, στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος 2021-2022

ΘέσηΟμάδαPWDLFAGDPts
126205147143365
226165550242653
326144842281446
42613672821745
5261331041212042
62611782824440
72691073332137
826105112729-235
92695122739-1232
102686123542-730
112668122634-826
122665152747-2023
132646161937-1818
14262717947-3813

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια