Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Ολυμπιακός 2 – 0 Παναιτωλικός: Το Έχασε στο Δεύτερο

Ολυμπιακός 2 – 0 Παναιτωλικός: Το Έχασε στο Δεύτερο

0
Κνέτταρος Απόκρουση στη Γραμμή
Κνέτταρος Απόκρουση στη Γραμμή

Για άλλο έναν αγώνα ο Παναιτωλικός έχασε το παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και αυτή τη φορά χωρίς να προλάβει καν να μπει στο παιχνίδι. Ο Βαλμπουενά έδωσε νέο αέρα στην επίθεση του Ολυμπιακού, βρήκε το Ραντζέλοβιτς με μία πολύ καλή προωθημένη μπαλιά, αυτός έβγαλε στην περιοχή τη μπάλα και ο Ελ Αραμπί, έκανε το 1-0.

Οι παίχτες του Μάκη Χάβου έκαναν σχεδόν το απόλυτο στο πρώτο ημίχρονο, όσο αναφορά τον αμυντικό τομέα. Οι τρεις αμυντική της ομάδας κατάφεραν και έκλεισαν τους διαδρόμους κάθε φορά που προσπαθούσε να βγει ο Ελ Αραμπί μπροστά, ενώ ο Κάιπερς δε φάνηκε καθόλου. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τα δύο λάθη, ένα αυτό του Ντίαζ και δύο αυτό του Ντάλσιο λίγο έλειψαν να στοιχίσουν στον Παναιτωλικό. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Μασούρα κατέληξε εκτός εστίας, ενώ στη δεύτερη ο Κνετ έκανε μία φοβερή απόκρουση στη δυνατή κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Το δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τα πάντα για τον Παναιτωλικό. Η είσοδος του Βαλμπουενά με την έναρξη του ημιχρόνου και τα μαγειρέματα του Μάρτιν στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, του έδωσαν νωρίς νωρίς το προβάδισμα στο παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έδειχνε ότι δύσκολα θα γύριζε, έστω και ανασταλτικά για τον Παναιτωλικό. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και έβρισκε πιο συχνά διόδους προς την περιοχή του Κνετ. Ο Μάκης Χάβος προσπάθησε να ανανεώσει την αριστερή του πλευρά με τις εισόδους των Αριγίμπι και Μεντίνα, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Στο 72′ ο Ντίαζ πέρασε ως αλλαγή, μάλλον λόγω κούρασης, καθώς δεν έδειξε στον αγώνα κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αλλά τη ζήτησε από το 69ο λεπτό και θέση του πέρασε ο Μεντόζα. Στο υπόλοιπο του αγώνα, ο Μάκης Χάβος με ξεκούραστη αριστερό άξονα και επιθετική γραμμή δεν κατάφερε να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ματσόλα κλείστηκε περισσότερο μετά το 60′ καθώς είχε ανεβεί πάρα πολύ ο Ολυμπιακός και δεν κατάφερε να απειλήσει. Στα τελευταία 12 λεπτά πέρασε ο Βέργος στη θέση του χωρίς και αυτός να καταφέρει να κάνει κάτι.

Στο 86′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να τελειώσει τον αγώνα και με λάθος του Μεντίνα, ο Χασάν πήρε τη μπάλα και έβγαλε στον Καφού που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δυστυχώς ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τον Ολυμπιακό εν μέσω δύο συνεχόμενων ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Κατέβηκε ούτε πολύ επιθετικός, αλλά ούτε πολύ αμυντικός, έκανε τα λάθη του στην άμυνα και στο κέντρο και στο δεύτερο ημίχρονο έχασε την επαφή με την επίθεση. Για ακόμη μία φορά ο Μεντόζα ξεκινάει από τον πάγκο, ενώ η θέση του πιάνεται από έναν επιπλέον αμυντικό και για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ντάλσιο κάνει ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, χωρίς να προσφέρει πολλά στο ανασταλτικό ή στο οργανωτικό κομμάτι. Δεν είναι σίγουρο εάν ο Μάκης Χάβος θα πορευτεί με αυτό το σύστημα για όλο το πρωτάθλημα, αλλά ήδη με 2 αλλαγές και τη μετατροπή από 4-4-2 σε 4-3-3 ο Μάρτινς, κόλλησε τον Παναιτωλικό στον τοίχο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης μετά το 1-0.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα του αγώνα σε μορφή πολυμέσου και ανά λεπτό όπως συνέβησαν στον αγώνα.

Πρώτο Ημίχρονο

2′ Πρώτη επίθεση στο παιχνίδι, ο Ραντζέλοβιτς πήγε να μπει στην περιοχή, χάνει τη μπάλα και αυτή βγαίνει εκτός περιοχής.

4′ Μακρινή μπαλιά με στόχο τον Κάιπερς, βγαίνει ο Κνετ και μαζεύει τη μπάλα.

12′ Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Ραντζέλοβιτς παίρνει τη μπάλα από μακρινή μπαλιά, περνάει τον Καρασαλίδη, μπαίνει στην περιοχή και πριν τον φτάσει ο Λιάβας κάνει ένα δυνατό συρτό σουτ που περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κνετ, ο οποίος κάλυπτε τη γωνία του.

13′ Ο Ολυμπιακός βγαίνει πάλι από τα δεξιά με το Ραντζέλοβιτς, κάνει τη σέντρα στην περιοχή του Κνετ, διώχνει ο Κωνσταντόπουλος τη μπάλα.

14′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, ο Ματσόλα παίρνει τη μπάλα, περνάει το Σεμέδο, μπαίνει στην περιοχή, βγάζει δίπλα για το Μάζουρεκ ο οποίος μπροστά από το Σα δεν κάνει καλό πλασέ και ο Σα διώχνει τη μπάλα.

16′ Ο Εμβιλά βγάζει μακρινή μπαλιά για τον Ελ Αραμπί στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, αυτός δεν ελέγχει τη μπάλα και ο Λιάβας αποτρέπει τον κίνδυνος κλέβοντάς την.

18′ Ντίαζ Ματσόλα και Μάζουρεκ ταλαιπωρούν την άμυνα του Παναιτωλικού, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν το Σα, τελικά κερδίζουν ένα φάουλ 15 μέτρα από το όριο της περιοχής του Ολυμπιακού. Εκτελεί ο Μάζουρεκ και η μπάλα απομακρύνεται από την άμυνα του Ολυμπιακού.

20′ Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η άμυνα του Παναιτωλικού να περιορίσει όσο μπορεί τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, στις 1-2 περιπτώσεις που έχουν περάσει οι επιθετικοί του Ολυμπιακού, βρίσκεται άλλος αμυντικός του Παναιτωλικού να καλύψει.

21′ Ο Μπρούνο προσπάθησε να βγάλει τη σέντρα από τα δεξιά, κέρδισε όμως το κόρνερ. Η εκτέλεση του κόρνερ από το Χολέμπα δεν ανησύχησε τον Κνετ καθώς το σουτ του Εμβιλά πήγε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Παναιτωλικού.

25′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι. Ο Ματσόλα έκανε επικίνδυνη προβολή στο γόνατο του Μπρούνο και δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Ο Μπρούνο βρίσκεται προσωρινά στο έδαφος, αλλά σηκώνεται.

32′ Κίτρινη κάρτα και για τον Ολυμπιακό. Ο Σισέ τραβάει το Ματσόλα αντικανονικά, κόβοντας έτσι την επέλαση του Αργεντινού στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και ο διαιτητής τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα.

33′ Ο Μάζουρεκ εκτελέι το φάουλ που είναι πάνω από 20 μέτρα μακρυά από το όριο της περιοχής, κάνει γέμισμα στο ύψος του ορίου της μικρής περιοχής, ο Σα βγαίνει και μαζεύει τη μπάλα.

35′ Κλεισμένος ο Παναιτωλικός στο περισσότερο μέρος του αγώνα, αλλά και ο Ολυμπιακός δε μπορεί να κατεβάσει εύκολα τη μπάλα προς την περιοχή του Κνετ.

37′ Ο Χολέμπας βγαίνει από τα δεξιά, ο Μάζουρεκ βγαίνει να τον ανακόψει και του κάνει αντικανονική προβολή πάνω στη γραμμή της περιοχής του Κνετ. Φέρνει πολύ κόσμο στην άμυνα. Ο Μασούρας εκτελεί με πάσα έξω στον άξονα στον Καμαρά, βγαίνουν οι παίχτες του Παναιτωλικού και βάζουν τις κόντρες.

39′ Βαθιά μπαλιά για το Ματσόλα, ο οποίος είναι μόνος του με το Μπρούνο, ο Μπρούνο έχει καλύτερη θέση, βάζει το σώμα και απομακρύνει τον κίνδυνο.

40′ Μεγάλη ευκαιρία μετά από λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Ντίαζ πέφτει για να πάρει το επιθετικό φάουλ χωρίς να υπαχει επαφή, δε σφυρίζει ο διαιτητής, ο Ελ Αραμπί βγάζει τη σέντρα, ο Μασούρας ελέγχει τη μπάλα, αλλά το δυνατό σουτ που κάνει καταλήγει λίγο εκτός εστίας.

43′ Χάνει τη μπάλα ο Ντάλσιο από τον Καμαρά, ο Μασούρας παίρνει τη μπάλα και βγάζει τη σέντρα στον Ελ Αραμπί, αυτός κάνει μία δυνατή κεφαλιά, ο Κνετ κάνει εξαιρετική επέμβαση και βγάζει τη μπάλα εκτός. Στην εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα καταλήγει έξω από την περιοχή στην απέναντι πλευρά που είναι ο Χολέμπας, αυτός κάνει δυνατό διαγώνιο σουτ στην αντίθεση γωνία, ο Κνετ πέφτει, η μπάλα καταλήγει λίγο εκτός εστίας.

45′ Τέλος Ημιχρόνου

Κράτησε το 0 ο Παναιτωλικός με ευκολία στα 35 πρώτα λεπτά, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, λίγο με τα λάθη της άμυνας, Ντίαζ και Ντάλσιο, λίγο με την επιθετική υπεροχή του Ολυμπιακού, ο Παναιτωλικός λίγο έλειψε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, μέσα ο Βαλμπουενά, έξω ο Κάιπερς.

47′ Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, διώχνει η άμυνα του Ολυμπιακού, ο Βαλμπουενά βγάζει τη μπαλιά στον Ελ Αραμπί, αυτός για λίγο δεν την προλαβαίνει και καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

48′ 1-0 για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά έδωσε πιο μπροστά στο Ραντζέλοβιτς, αυτός έκανε παράλληλη μπαλιά στη μικρή περιοχή του Κνετ και εκεί εξ επαφής το Ελ Αραμπί έκανε το 1-0.

51′ Ο Ελ Αραμπί μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, κάνει τις προσποιήσεις και τελικά χάνει τη μπάλα.

54′ Ο Ραντζέλοβιτς μπαίνει στην περιοχή, ο Καρασαλίδης τον ανακόπτει και διώχνει τη μπάλα κόρνερ. Εκτελεί ο Βαλμπουενά, ο Εμβιλά κάνει την κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει στον Ελ Αραμπί και αυτός με σουτ στέλνει τη μπάλα εκτός εστίας.

59′ Ο Ματσόλα νικάει το Σα, αλλά υποδεικνύεται σε αντικανονική θέση και ακυρώνεται.

61′ Ο Εμβιλά κάνει το γυριστό μέσα από την περιοχή του Κνετ, η μπάλα περνάει πολύ ψηλά από το πάνω δοκάρι του Κνετ.

64′ Ο Μασούρας μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, κάνει την παράλληλη μπαλιά, ο Ραντζέλοβιτς ήταν λίγο πιο πίσω και δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή λίγα μέτρα μπροστά από την εστία του Κνετ.

65′ Αλλαγές και για τις δύο ομάδες. Μεντίνα και Αριγίμπι στις θέσεις των Τσιγγάρα και Βάντερσον. Ο Μπουχαλάκης μπαίνει για τον Ολυμπιακό και βγαίνει ο Μασούρας.

68′ Ο Ελ Αραμπί βγαίνει με προωθημένη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Τζανακάκης τον κόβει με ωραία προβολή, ο διαιτητής σφυρίζει οφσάιντ το οποίο δεν ήταν.

69′ Ο Ντίαζ παίρνει ένα φάουλ στο ύψος του κέντρου, παράλληλα κάνει νόημα ότι δε μπορεί να συνεχίσει.

70′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, ο Χασάν παίρνει τη θέση του Ελ Αραμπί.

72′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό, ο Μεντόζα παίρνει τη θέση του Ντίαζ.

72′ Ο Αριγίμπι βγαίνει στην επίθεση από τα αριστερά, κάνει μία παράλληλη συρτή μπαλιά, δε βρίσκεται κανείς να κάνει την προβολή, έχει βρει σε αμυντικό του Ολυμπιακού και καταλήγει κόρνερ. Εκτελείται το κόρνερ σε μέτριο ύψος στο σημείο της μικρής περιοχής, πέφτει ο Μάζουρεκ και παίρνει την κεφαλιά, δεν τη βρίσκει καλά και αυτή καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρους.

76′ Ο Μεντίνα κέρδισε και εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με γέμισμα στην περιοχή του Σα, δεν πρόλαβε να βγει παίχτει του Παναιτωλικού έγκαιρα να βάλει την προβολή και αυτή κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

77′ Αλλαγές για τον Ολυμπιακό, Ραφίνια αντί του Ραντζέλοβιτς και Καφού αντί του Εμβιλά.

78′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό, Ταχάρ και Βέργος αντί των Κωνσταντόπουλου και Ματσόλα.

86′ 2-0 Για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν κλέβει τη μπάλα από το Μεντίνα, δίνει τη μπάλα στο Χασάν και αυτός προ κενής εστίας κάνει το 2-0.

90′ Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με σέντρα το κέντρο της άμυνας του Κνετ, σηκώνεται ο Βαλμπουενά και κάνει μία αδύναμη μπαλιά και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Κνετ.

90′ Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+3 Δύο κόρνερ απανωτά για τον Παναιτωλικό, δεν κατάφερε να απειλήσει.

90’+3 Τέλος Αγώνα.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια