Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 0 – 1 Παναθηναϊκός: Ήττα με το Νου στον ΠΑΣ Λαμία

Παναιτωλικός 0 – 1 Παναθηναϊκός: Ήττα με το Νου στον ΠΑΣ Λαμία

0
Παναιτωλικός 0 - 1 Παναθηναϊκός: 12η Αγωνιστική 2022-2023
Παναιτωλικός 0 - 1 Παναθηναϊκός: 12η Αγωνιστική 2022-2023

Με ήττα έκλεισε η 12η αγωνιστική για τον Παναιτωλικό σε ένα ομολογουμένως δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Αγρινιώτες δεν έκαναν κατάφεραν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο σε ακόμα ένα παιχνίδι, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός από τη δική του πλευρά. Το παιχνίδι παιζόταν για μεγάλα διαστήματα στο μισό γήπεδο και χρειάστηκε και μία δόση τύχης για να διασπαστεί η πάρα πολύ καλή άμυνα του Παναιτωλικού και να νικηθεί ο εξ ίσου καλός Ανέστης, ώστε να φύγει ο Παναθηναϊκός με το τρίποντο.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές. Ο Πέδρο ήταν αυτός που κλήθηκε να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, ο Φλόρες ξεκίνησε ως βασικός στο κέντρο, ενώ στα άκρα της άμυνας έπαιξαν οι Αποστολάκης και Χατζηθεοδωρίδης. Ο Ντίαζ ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Κολοβού πίσω από τον επιθετικό, ενώ η υπόλοιπη ενδεκάδα κινήθηκε σε συνήθη πλαίσια, όπως φαίνεται στο γράφημα από κάτω.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: Ενδεκάδα Παναιτωλικού 2022-2023
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: Ενδεκάδα Παναιτωλικού 2022-2023

Ο Αναστασίου πιθανόν να θέλησε να ξεκουράσει παίχτες απέναντι σε ένα ενδεχομένως χαμένο παιχνίδι, διότι σε τέσσερις ημέρες ακολουθεί το τελευταίο παιχνίδι του γύρου με τον ΠΑΣ Λαμία.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία τον κινήσεων στο κέντρο, αλλά κατάφερνε με δυσκολία να βρεθεί με αξιώσεις απέναντι στον Ανέστη. Η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν υποδειγματική απέναντι στους καλούς επιθετικούς του Παναιτωλικού.

Από το κέντρο και μπροστά ο Παναιτωλικός ήταν χλυαρός. Ο Πέδρο φαινόταν πως δεν ταίριαζε και πολύ στο παιχνίδι του Ντίαζ, ο οποίος παίζει πιο συντηρητικά από τον Κολοβό, και έτσι ο πιο αργός Πέδρο τραβιόταν πολύ πιο πίσω και δεν κατάφερνε να πιάσει στον ύπνο τους αμυντικούς του Παθηναϊκού.

Οι μόνη απειλή στο πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο δίλεπτο 30′ έως 32′, με τις επιθέσεις των Μόρσεϊ με σουτ μέσα από την περιοχή και το γέμισμα του Ντίαζ στον Πέδρο, αλλά αυτός να μην την προλαβαίνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σενγκέλια έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Η εκτέλεση του φάουλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές, κρατήθηκε μακρυά από τον Ανέστη λόγω της καλής άμυνας του Παναιτωλικού, αλλά συνέχισε να προσπαθεί είτε με μακρινά γεμίσματα, τα οποία τον ανάγκαζαν σε οφσάιντ, είτε με κάθετες πάσες, οι οποίες κόβονταν από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

Οι αλλαγές του Αναστασίου δεν άλλαξαν το ύφος του Παναιτωλικού, ο Νταγκό πέρασε ως δεξιός ακραίος επιθετικός στο 61′ και οι Κολοβός, Χουχούμης, Μάρτενσον αντικατέστησαν παίχτες στις θέσεις που μπήκαν.

Όπως εξελίσονταν ο αγώνας, φαίνονταν πως μόνο από τύχη θα κατάφερνε ο Παναθηναϊκός να αλώσει την άμυνα του Παναιτωλικού και όντως έτσι έγινε. Στο 78′ ο Ιωαννίδης έκανε κεφαλιά σε γέμισμα του Χουάνκαρ, ο Ανέστης έδιωξε με δυσκολία, η μπάλα χτύπησε στον Κορνέλιους και στρώθηκε πάλι στον Ιωαννίδη, ο οποίος σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα και έκανε το 0-1.

Η τελευταία κίνηση του Αναστασίου ήταν ο Καρέλης στη θέση του Μόρσεϊ στο 84′. Ο Καρέλης, παίζοντας τελείως διαφορετικά από τον Πέδρο και όντας ξεκούραστος, έδωσε άλλο αέρα στην επίθεση του Παναιτωλικού.

Στο 89′ ο Παναιτωλικός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στο πρώτο δοκάρι, ο Καρέλης πετάχτηκε προ όλων, έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά αυτή χτύπησε στο πρώτο δοκάρι και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Με αυτές τις δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, στο 30′ και 32′, και τις δύο στο δεύτερο, 47′ και 89′, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός απείλησε, αλλά τα βρήκε σκούρα με την καλή άμυνα του Παναιτωλικού. Η κατοχή έκλεισε στο 40-60, οι τελικές στις 3-12 με 2-5 στο στόχο.

Δηλώσεις

Ο Γιάννης Αναστασίου μετά τον αγώνα δήλωσε: Οι λεπτομέρειες στοιχίζουν και ειδικά με αυτές τις ομάδες. Είχαν 2-3 καλές στιγμές και σημείωσαν ένα τέρμα, είχαμε και εμείς 2-3 καλές στιγμές, είχαμε ένα δοκάρι. Έχουμε πρόβλημα παραγωγικότητας. Γενικά είμαστε καλά, δε δεχόμαστε φάσεις, αλλά έχουμε πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.

Πρώτο Ημίχρονο

1′ Πρώτη τελική στο παιχνίδι, ο Μπερνάρ έκανε ένα σουτ το οποίο πέρασε εκτός εστίας.

11′ Φάουλ σε καλό σημείο για τον Παναθηναϊκό το οποίο παραχώρησε ο Φλόρες. Η μπάλα στήνεται περίπου 15 μέτρα από την περιοχή του Ανέστη. Η απ’ ευθείας εκτέλεση του Μπερνάρ πέρασε με γέμισμα στην περιοχή απ’ ευθείας εκτός αγωνιστικού χώρου.

13′ Ωραία επιθετική προσπάθεια του Παναθηναϊκού με Τσέριν και Μπερνάρ, αλλά ο Τσέριν πήρε τη μπάλα από αντικανονική θέση.

15′ Μονόλογος από τον Παναθηναϊκό τα πρώτα 15 λεπτά, αλλά ο Παναιτωλικός είναι αρκετά καλά στημένος στην άμυνα.

25′ Ο Χατζηθεοδωρίδης κάνει ένα γέμισμα από τα αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και πήγε προς το τέρμα, τελικά πέρασε δίπλα από το δεύτερο δοκάρι και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

28′ Ο Μπερνάρ έκανε το γέμισμα από τα δεξιά στα αριστερά, ο Χουάνκαρ παίρνει τη μπάλα και κάνει γέμισμα μέσα στην περιοχή, ο Αποστολάκης βάζει το πόδι του και στέλνει τη μπάλα προς το τέρμα με τον Ανέστη να μην ξαφνιάζεται και να μαζεύει τη μπάλα.

30′ Αντεπίθεση για τον Παναιτωλικό. Ο Φλόρες βγάζει στο Μόρσεϊ στα δεξιά, αυτός μπερδεύεται και χάνει τη μπάλα, αλλά παίρνει το πλάγιο. Στη συνέχεια της φάσης ο Μόρσεϊ γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αποφεύγει τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, κάνει το σουτ προ του Μπρινιόλι, αλλά ο Μπρινιόλι στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ.

32′ Ο Ντίαζ βγάζει τον Παναιτωλικό στην επίθεση, κάνει την προωθημένη μπαλιά στον Πέδρο, αλλά ο Πέδρο είναι ένα βήμα πιο πίσω και δεν προλαβαίνει τη μπάλα.

35′ Σουτ του Σενγκέλια από τα δεξιά, η μπάλα περνάει εκτός εστίας.

44′ Κίτρινη κάρτα στο Μπερνάρ για χτύπημα από πίσω στο Φλόρες.

45′ Κίτρινη κάρτα στο Μλάντεν γιατί αντέδρασε σε σφύριγμα του διαιτητή.

45′ Τέλος ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

47′ Εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο για τον Παναιτωλικό. Ο Σενγκέλια εκτελεί πολύ ωραία, η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό γάμμα του Μπρινιόλι.

50′ Κεφαλιά του Σένκεφελντ μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάει στην αγκαλιά του Ανέστη.

60′ Κίτρινη κάρτα στο Φλόρες για επικίνδυνη προβολή στο Χουάνκαρ.

61′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Μέσα ο Νταγκό στη θέση του Σενγκέλια, ο Νταγκό περνάει στα δεξιά.

64′ Ο Σπόραρ κάνει την κεφαλιά μετά από γέμισμα στην περιοχή, η κεφαλιά είναι αδύναμη και καταλήγει στην αγκαλιά του Ανέστη.

66′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Σπόραρ πήρε το γέμισμα από τα αριστερά από το Χουάνκαρ, πετάχτηκε πρώτος ο Σπόραρ στη μπάλα από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, έκανε το σουτ με το εξωτερικό, αλλά η μπάλα πέρασε με δύναμη λίγο πάνω από το τέρμα του Ανέστη.

71′ Κίτρινη κάρτα στον Πέρεθ για επικίνδυνη προβολή στο Νταγκό.

76′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Έξω ο Ντίαζ, μέσα ο Κολοβός. Έξω ο Χατζηθεοδωρίδης, μέσα ο Χουχούμης, Έξω ο Μλάντεν, μέσα ο Μάρτενσον.

76′ Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Έξω ο Βέρμπιτς και ο Κουρμπέλης, μέσα ο Ιωαννίδης και ο Βαγιαννίδης.

78′ 0-1 για τον Παναθηναϊκό. Ο Χουάκνκαρ έκανε το γέμιμσα, ο Ιωαννίδης με δύο προσπάθειες στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ανέστης κατάφερε στην διώξει τη μπάλα στην κεφαλιά του Ιωαννίδη, η μπάλα πήγε πάνω στον Κορνέλιους μετά την απόκρουση του Ανέστη και έπειτα πήγε πάνω στον Ιωαννίδη, ο οποίος απλά την έσπρωξε στο τέρμα.

84′ Τελευταία αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Βγαίνει ο Μόρσεϊ, μπαίνει ο Καρέλης.

85′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Βγαίνει ο Σπόραρ, μπαίνει ο Τσοκάι.

88′ Κίτρινη κάρτα στον Τσέριν για χτύπημα στο Μάρτενσον.

89′ Δοκάρι για τον Παναιτωλικό με κεφαλιά του Καρέλη μετά από εκτέλεση κόρνερ.

90′ Τέσσερα λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

90+1′ Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Έξω ο Μπερνάρ και ο Χουάνκαρ, μέσα ο Σάρλια και ο Γκανέα.

90’+2 Κίτρινη κάρτα στον Αποστολάκη για γονατιά στο Γκάνεα.

90’4 Τέλος αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια