Κηφισά 0 – 1 Παναιτωλικός: Έχει την Τύχη στα Χέρια του

Ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη απέναντι Κηφισά και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια του, και πάλι, μιας και είναι και πάλι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Κηφισά παίρνει αυτή πλέον το ρόλο του ακόλουθου και θα παίξει όσο πιο καλά μπορεί, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα του Παναιτωλικού.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα με 3-5-2 με τους Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε, Μαυρία, Τορεχόν, Λιάβα, Πέρεθ, Χουάνπι, Λομόνακο και Ντίαζ.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά και για τις δύο ομάδες, καθώς είχε ναι μεν ρυθμό, αλλά κανένας δεν κατάφερε να βρει στόχο για όλο το ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε μουδιασμένος το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά μετά πήρε τη μπάλα στα πόδια του και βγήκε στην επίθεση. Στις λίγες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου είναι η παρολίγο μετάβαση σε κενή εστία του Λομόνακο προς το Ντίας στο 21 και η άστοχη απόκρουση του Τσάβες στο 26′ που διόρθωσε η άμυνα του Παναιτωλικού πριν γίνει ο Τσανατζίγια απειλητικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός κράτησε το σχήμα και το στόχο του πρώτου ημιχρόνου, κάνοντας μικρά βήματα προς την εστία του Αναγνωστόπουλου. Από το 60′ άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες ο Λομόνακο και προσπάθησε να απειλήσει στο 60′ και στο 63′ με σουτ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 0-1.

Τελικά, στο 71′ με ωραία ενέργεια του Λομόνακο, που πήρε τη μπάλα από τον Πέδρο, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Κηφισάς και νίκησε τον Αναγνωστόπουλου, κάνοντας έτσι το 0-1 στην πρώτη τελική του Παναιτωλικού εντός εστίας στο παιχνίδι.

Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Μπράτσος άλλαξε το σύστημα και έβαλε δύο επιθετικούς μπροστά και ανέβασε τις γραμμές. Αυτό δεν είχε μεγάλη επιτυχία, γιατί και ο Παναιτωλικός βρήκε χώρους να κάνει αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι σιγά σιγά έφτασε προς το τέλος του με τους Αγρινιώτες να παίρνουν μία μεγάλη ανάσα, αλλά όχι να καθυσηχάζουν γιατί έχουν άλλα τρία παιχνίδια μπροστά τους.

Στο τέλος του αγώνα ο Πετράκης δήλωσε ευχαριστημένος για τη νίκη, δήλωσε πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο για τον Παναιτωλικό. Κλείνοντας είπε πως το πρωτάθλημα δεν τελείωσε τώρα, έχουν άλλα τρία παιχνίδια που θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουν με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση.

Το αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στον Παναιτωλικό να καθορίσει την τύχη του και πάλι. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι δύο βαθμοί, 25 για την Κηφισά και 27 για τον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τη μάχη για τη σωτηρία μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Πρώτο Ημίχρονο

10′ Πρώτη τελική για το παιχνίδι από δεξιά ο Σάντος έκανε το σουτ από αρκετά δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τσάβες.

13′ Προσπάθησε να βγει στον αιφνιδιασμό ο Παναιτωλικός στοχεύοντας στο Λομόνακο, αλλά η άμυνα της Κηφισάς κάλυψε γρήγορα.

21′ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, οι Λομόνακο και Ντίας προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση, ο Λομόνακο μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά αυτή κόπηκε, με το Ντίας να έχει άδειο τέρμα μπροστά του.

26′ Τεράστια ευκαιρία για την Κηφισά, ο Οζέγκοβιτς έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Τσανατζίγια έβαλε την προβολή, ο Τσάβες δε μπόρεσε να διώξει, αλλά η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε τη μπάλα

27′ Ο Τορεχόν βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Κηφισάς, αλλά το σουτ που έκανε το έδιωξε ο Αναγνωστόπουλος.

31′ Στημένη μπάλα στο ημικύκλιο για τον Παναιτωλικό. Ο Ακόστα εκτελεί εκτελεί χαμηλά και η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

34′ Κίτρινη κάρτα στον πάγκο του Παναιτωλικού, αποδέκτης είναι ο Μαρκόφσκι.

45′ Τέλος ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς αλλαγή ξεκινά ο Παναιτωλικός, με τον Παπασάββα στη θέση του Κλωναρίδη ξεκινά η Κηφισά.

57′ Καλή ευκαιρία για την Κηφισά, ο Οζέγκοβιτς πήρε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά αυτό πήγε ψηλά πάνω από την εστία του Τσάβες.

60′ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Λομόνακο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

61′ Κίτρινη κάρτα στον Τορεχόν για θέατρο μέσα στην περιοχή.

62′ Προχωράει σε αναγκαστική αλλαγή ο Παναιτωλικός. Ο Ντίας νοιώθει τράβηγμα στον δικέφαλο και πέρασε εκτός παιχνιδιού, τη θέση του θα πάρει ο Πέδρο.

63′ Άλλη μία καλή ευκαιρία από το Λομόνακο, έκανε την τρίπλα και το σουτ, αλλά ο Βαφέας έβαλε το πόδι και έδιωξε τη μπάλα.

71′ 0-1 για τον Παναιτωλικό. Ο Πέδρο έδωσε μπροστά στο Λομόνακο, αυτός βγήκε μπροστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

75′ Η Κηφισά ζήτησε παράβαση σε σπρώξιμο του Μαυρία στον Οζέγκοβιτς μέσα στην περιοχή, ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπάρχει κάτι.

81′ Μεγάλη ευκαιρία για την Κηφισά, ο Παπασάββας με κεφαλιά έσπρωξε τη μπάλα προς την εστία, ο Νταμπίτζε με το κορμί του σταμάτησε τη μπάλα και ο Τσάβες τη μάζεψε.

90′ Έξι λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

90’+7 Τέλος αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Γεώργιος Φλώρος: Αρθρογράφος «Titormos.gr», Ιδιοκτήτης «Ακροβόλος Μον. ΙΚΕ».
Σχετικό Άρθρο