Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Συνέντευξη του Φώτη Κωστούλα στον «Αχελώο»

Συνέντευξη του Φώτη Κωστούλα στον «Αχελώο»

0
Φώτης Κωστούλας
Φώτης Κωστούλας

Ο Φώτης Κωστούλας παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του «Αχελώου», η οποία δημοσιεύτηκε εχθές 20/7. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το στιγμιότυπο από την εκπομπή Εφ’ Όλης της Ύλης καθώς και την απομαγνητοφώνηση που κάναμε.

(σημείωση: η απομαγνητοφώνηση δεν είναι αυτούσια, ώστε για να υπάρχει μία συνοχή στο κείμενο. Εάν παρατηρήσετε ότι υπάρχει αλλοίωση των δηλώσεων του Φώτη Κωστούλα, παρακαλώ ενημερώστε μας ώστε να διορθωθεί η παρερμηνεία.)

Ένα σχόλιο για τη φετινή χρονιά;

Ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για τον Παναιτωλικό. Δεν τα καταφέραμε καλά στην αρχή, έγιναν και κάποια λάθη στα πρώτα παιχνίδια, τέλος καλό όλα καλά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν είμαστε στις ομάδες των δύο τελευταίων θέσεων. Τα παιδιά δώσανε μεγάλο αγώνα στα τελευταία παιχνίδια.

Τι πήγε στραβά φέτος;

Δυστυχώς πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Εκ των υστέρων μπορεί να πει κάποιος ότι μάλλον οι επιλογές που κάναμε το καλοκαίρι, φαινομενικά ήταν καλές, αλλά αποδείχθηκε το αντίθετο στο τέλος. Ίσως έφταιγε και το γεγονός ότι ο Κάστρο απομακρύνθηκε μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα και δεν τον αφήσαμε να συνεχίσει, ίσως να είχαν διορθωθεί τα πράγματα, ίσως όχι. Ήταν άγνωστη γι’ αυτόν η ελληνική πραγματικότητα. Παίζαμε καλά σε κάποια παιχνίδια, το αναγνώριζαν και οι αντίπαλοί μας αυτό, αλλά δεν παίρναμε αποτελέσματα.

Γιατί άλλαξε η ομάδα της χρονιάς του Δέλλα;

Ο κάθε παίχτης έφυγε για πολλούς και διάφορους λόγους, είτε από πλευράς του Παναιτωλικού, είτε από την πλευρά του παίχτη. Οι αλλαγές έγιναν και στη βάση που ήθελε και ο Λουίς Κάστρο με την απαιτούμενη ποιότητα και απόδοση.

Ήταν ο Μάκης Χάβος η πρώτη επιλογή για τον πάγκο;

Ο Μάκης Χάβος έχει περάσει πολλές φορές από τον Παναιτωλικό. Ξέρει την ομάδα και τον ξέρουμε, ήταν ένα σίγουρο χαρτί για να βοηθήσει την ομάδα.

Νοιώθετε μία δικαίωση για τις μεταγραφές του Χειμώνα;

Βλέποντας όλο τον πρώτο γύρο καταλάβαμε που ήταν όλες οι ελλείψεις. Μάλιστα όταν μιλάμε για παίχτες όπως ο Ρόσα, που τον γνωρίζουμε από παλιότερα, ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει, αποδείχθηκε ότι ήταν σωστές οι επιλογές.

Πόσο σημαντικό είναι να βγαίνουν καινούργια παιδιά από τις ακαδημίες;

Αυτό είναι επιθυμία εδώ και πολλά χρόνια της ομάδας, ότι θέλουμε να έχουμε παιδιά από το Αγρίνιο. Για να είναι η ομάδα πιο οικονομικά βιώσιμη, αλλά και πιο ζωντανή θέλουμε να έχουμε τα 6 παιδιά της ενδεκάδας να είναι από την ακαδημία μας. Αυτό το παλεύουμε χρόνια, το καταφέραμε τώρα και ελπίζουμε να το κρατήσουμε. Πιστεύω και ελπίζω να το κρατήσουμε, διότι τη δουλειά που θα κάνει ο νέος παίχτης για την ομάδα και για την πατρίδα του είναι ξεχωριστό, καθώς νοιάζονται για την ομάδα. Το είδαμε και με το Χρήστο Μπελεβώνη, ο οποίος είναι στην ομάδα από παιδάκι και ξαφνικά βρέθηκε να παίζει στη μεγάλη ομάδα. Αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία και θα μας δώσει τα αποτελέσματα που ζητάμε αυτό τον καιρό.

Τι γίνεται με τα συμβόλαια που λήγουν;

Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τους παίχτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Θα μείνουν παιδιά από αυτούς που χρειαζόμαστε, αλλά πριν πέσουν οι υπογραφές δε μπορούμε να λέμε τίποτα.

Τι γίνεται με το σχεδιασμό της νέας χρονιάς;

Μέσα στο σχεδιασμό που κάνουμε, κάνουμε χώρο να παίξουν και τα δικά μας παιδιά. Δεν πρέπει να κάνουμε πισογύρισμα και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε παιδιά από τις ακαδημίες μας.

Γιατί στοχοποιείται ο Παναιτωλικός;

(η ερώτηση του δημοσιογράφου αναφέρει τις δηλώσεις Μπάμπη Μιχαηλίδη ότι τον Παναιτωλικό τον είχαν καθαρισμένο και στοχοποιημένο από την αρχή της χρονιάς)

Θα μπορούσα να συμπληρώσω σε αυτό που είπε ο Μπάμπης, δεν ήταν και κάποια χρονιά να μη μας στοχοποιήσουν. Δεν είμαστε από τις ομάδες που «ευνοούνται». Εμείς τραβάμε το δρόμο μας, πάμε μόνοι μας, ό,τι και να λένε και ό,τι και να κάνουν. Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με όλους, προσπαθούμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους και αυτό θεωρείται ότι έχουμε καλύτερες σχέσεις με κάποιους απ’ ότι με άλλους. Θεωρούν πολλοί ότι εφόσον δεν είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας.

Είναι άδικη η αναδιάρθρωση τώρα που έγιναν οι αγώνες;

Η θέση του Παναιτωλικού απέναντι στην αναδιάρθρωση, δεν έχει να κάνει με την άσχημη βαθμολογική θέση της ομάδας. Σημασία έχει ότι αυτή τη χρονική περίοδο με τον ιό, το κλείσιμο των γηπέδων, τα αυξημένα έξοδα, θεωρούσαμε ότι ήταν άδικο να γίνουν οι αγώνες το καλοκαίρι, το θεωρήσαμε βαρύ και παρατραβηγμένο. Δεν πέρασε αυτό το Μάρτη. Τώρα φτάσαμε στο σημείο αυτό που και άλλες ομάδες ζητούν την αναδιάρθρωση και μάλλον θα έχουμε τέτοια κατάληξη.

Εμείς δεν προτείναμε την αναδιάρθρωση για να σωθεί ο Παναιτωλικός, αλλά βάλαμε μπροστά την υγεία του κόσμου.

Ακούγεται ότι εάν ο Παναιτωλικός έβγαινε τελευταίος δε θα γινόταν η αναδιάρθρωση.

Δεν έχω λόγο να το πιστεύω αυτό. Θεωρώ ότι, σύμφωνα και με όσα συζητήσει με άλλους προέδρους, θα ήταν άδικο να μην γίνουν οι αγώνες. Υπάρχουν 4 διαφορετικές λύσεις και θα είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε κάποια λύση που θα είναι δίκαιη για όλους.

Τι γίνεται με τη συνεργασία με τη Μπενφίκα;

Δε σταματάμε τις προσπάθειες. Είναι μία συνεργασία που έχει να κάνει με πολλά πράγματα πέραν του ενός παίχτη. Δεν είναι υποχρεωμένος ο Παναιτωλικός να παίρνει παίχτες από εκεί.

Ισχύει ότι ζητήθηκε στον Κυριακίδη να παίξει στον αγώνα με τον Ιάλυσο;

Ισχύει. Δε θέλω να συζητήσω για τον Κυριακίδη. Τελείωσε ο Κυριακίδης από τον Παναιτωλικό, το αφήνουμε.

Πόσο σύντομα αποχωρείτε από τον Παναιτωλικό;

(ο δημοσιογράφος αναφέρεται στις δηλώσεις Φώτη Κωστούλα που ανέφερε ότι σύντομα αποχωρεί από τον Παναιτωλικό)

Εδώ και πολλά χρόνια το λέω και κάνω και προσπάθειες να μεταθέσω τις μετοχές. Κάποια στιγμή φτάνεις και στο τέλος και αναρωτιέσαι «τι κάνω τώρα»; Δε θα κάνω αυτό που κάνουν πολλοί, ότι θα κλείσουμε το κατάστημα. Αν τα πράγματα πάρουν μία καλή ροή και δεν είναι αναγκαία η παρουσία μου εδώ, πράγμα που μπορεί να γίνει στο επόμενο διάστημα, τότε θα γίνει (η παραμονή του στην ομάδα). Αυτή την ομάδα δεν την τρέχω εγώ. Έχουμε μία καλή ομάδα που διαχειρίζεται την ομάδα. Η παρουσία μου εδώ δεν είναι απαιτούμενη. Η εταιρεία λειτουργεί καλά, και αγωνιστικό τμήμα λειτουργούμε καλά.

Έχει βρεθεί κάποιος επενδυτής που ενδιαφέρεται;

Δε μπορώ να πω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει, γιατί οι συζητήσεις που προκύπτουν δεν ξέρεις τι βάρος και τι ουσία έχουν. Πολλές συζητήσεις δεν έχουν τη σοβαρότητα που απαιτείται.

Πόσο κοστίζει η ομάδα;

Δεν είναι καλό να μιλάμε για τιμές. Όταν θα έρθει κάποιος ενδιαφερόμενος, οι κουβέντες αυτές θα πρέπει να γίνονται στα κρυφά.

Τι έχετε κερδίσει από τα 15 χρόνια παρουσίας στον Παναιτωλικό;

Στο συναισθηματικό κομμάτι, στο κοινωνικό κομμάτι έχω κερδίσει πολλά πράγματα. Έχω γνωρίσει φίλους στο Αγρίνιο. Η εμπειρία που έχω αποκτήσει από την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο.

Είστε ευχαριστημένος με την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο;

Αν σκεφτεί κάποιος πώς ήμασταν τα πρώτα χρόνια με τον ενθουσιασμό των φιλάθλων και πώς είμαστε τώρα, υπάρχει μία πτώση. Επιπρόσθετα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα τώρα και κορεσμός. Στη Γ’ εθνική είχαμε 3 και 4 χιλιάδες κόσμου μέσα στο γήπεδο και τώρα έχουμε λιγότερους. Έπαιξε ρόλο και η προβολή μας στην τηλεόραση, δεν ξεκινάει κάποιος από το χωριό του για να έρθει Κυριακή στο γήπεδο. Μία καλή πορεία θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Ο λόγος που έκλεισε το πέταλο ήταν τα υβριστικά συνθήματα;

Αυτό ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Δε μπορείς να ακούς σε κάθε αγώνα να ακούς να βρίζουν με χυδαίο τρόπο ανθρώπους που παλεύουν για τον Παναιτωλικό. Δε θέλει κανείς να ακούει ύβρις για οικογένειες. Θεώρησαν ότι δε μπορούσαμε να τους κάνουμε κάτι.

Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει το πέταλο;

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει. Το υποσχέθηκα ότι όσο είμαι εδώ δεν ανοίγει το πέταλο.

Τι έγινε με την είσοδο των φιλάθλων της ΑΕΚ στο γήπεδο;

(σ.σ.: στον αγώνα Παναιτωλικός – ΑΕΚ, φίλαθλοι της ΑΕΚ πήραν εισιτήρια για τη μεγάλη κερκίδα, μιας και αυτή των φιλοξενούμενων είχε γεμίσει. Η αστυνομία αναγκάστηκε να τους απομονώσει στη βόρεια γωνία της κερκίδας, αναγκάζοντας όσους είχαν εισιτήριο, και δη διαρκείας, σε αυτές τις θέσεις να φύγουν)

Είχαμε συνεννοηθεί με την ΑΕΚ για τον αριθμό των φιλοξενούμενων, αλλά έκαναν λάθος από μεριά τους. Ήταν μία αστοχία της ημέρας. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ ήθελαν να δουν τον αγώνα, αλλά οι περιορισμοί που τους θέσαμε δεν τους άρεσαν. Κατάφεραν να ξεφύγουν της προσοχής αυτών που ήταν υπεύθυνοι. Δεν έγινε κάτι σοβαρό, απλά ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος.

Θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική με τα διαρκείας την επόμενη αγωνιστική χρονιά;

(σ.σ.: εννοείται η είσοδο στο γήπεδο μόνο όσων έχουν διαρκείας)

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε εάν θα παίζουμε με κόσμο. Θα πρέπει να δούμε εάν θα έχουμε ένα 20% ή 25%. Τώρα εάν θα αφήνουμε κόσμο από άλλες ομάδες θα πρέπει να δούμε εάν μπορούμε να τους ελέγξουμε.

Τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια;

Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά, που δε γνωρίζει καμία ομάδα τι γίνεται, πέραν αυτών των ομάδων που έχουν ήδη συμβόλαια. Αυτό θα επηρεάσει και το κεφάλαιο της επόμενης χρονιάς. Δεν ξέρουμε σε τι βαθμό θα είναι μειωμένο. Υπάρχουν κινήσεις από πολλές ομάδες και προς την ΕΡΤ και προς τη NOVA, αλλά δεν έχουμε ακόμα αποτελέσματα.

Τι γίνεται με τα ποσοστά του Στοιχήματος;

Και για αυτό έχει γίνει πρόταση, δεν έχουν υπάρξει αποτελέσματα, όλα είναι ανοιχτά ακόμα. Αυτά επηρεάζονται και με ισχύοντες νόμους από την Ευρώπη και από την Ελλάδα.

Γιατί ψήφισε λευκό στη συνεδρίαση της Super League απέναντι στην Ξάνθη;

(σ.σ.: η Ξάνθη ζήτησε να επιστραφούν οι βαθμοί που της είχαν αφαιρεθεί, έγινε ψηφοφορία στις 18 Μαΐου και ο Παναιτωλικός ψήφισε λευκό)

Το θέμα της Ξάνθης είναι καθαρά νομικό. Δεν ξέρει κανένας εάν υπήρξε η πολυϊδιοκτησία. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δικαιώθηκαν από το CAS. Δε θέλουμε να είμαστε αυτοί που θα δικάσουν την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ. Δε θέλουμε να βρεθούμε στη θέση της Ξάνθης.

Τι λέτε για τα δημοσιεύματα σχέσεων ΠΑΟΚ Παναιτωλικού;

Μερικοί δεν καταλαβαίνουν στο ποδόσφαιρο τι σημαίνει ουδετερότητα. Νομίζουν ότι εάν δεν είμαι μαζί σου, είμαι εναντίον σου. Δεν είναι καθόλου καλό αυτό που γίνεται στο ποδόσφαιρο, μόνο κακό κάνει.

Τι έχετε να πείτε για τα έργα στο γήπεδο;

Είναι σημαντικό κομμάτι το οποίο θα επενδυθεί στο γήπεδο και θα μείνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα. Περιμένουμε την άδεια, καταθέτουμε τα χαρτιά στις επόμενες ημέρες. Οι ελπίδες μας είναι μέσα στο Φθινόπωρο να ξεκινήσουμε κάτι.

Νοιώθετε δικαίωση για το που φτάσατε τον Παναιτωλικό;

Θεωρώ ότι είναι κάτι που άξιζε ο τόπος και το καταφέραμε. Εμένα μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση για το που φτάσαμε.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον κόσμο;

Να στηρίξουμε την ομάδα όσο μπορούμε, ο καθένας όπως μπορεί. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια