Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Συνέντευξη του Φώτη Κωστούλα στο AgrinioPress

Συνέντευξη του Φώτη Κωστούλα στο AgrinioPress

0
Κωστούλας - Σταρακά
Κωστούλας - Σταρακά

Ο Φώτης Κωστούλας επέστρεψε στο Αγρίνιο μετά από αρκετό καιρό, κυρίως με αφορμή την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, και το AgrinioPress άδραξε την ευκαιρία ώστε να δώσει το βήμα στον ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού ώστε να απαντήσει σε ερωτήματα που έχει ο κάθε φίλαθλος της ομάδας.

Η συνέντευξη περιελάμβανε ερωτήσεις για όλα τα φλέγοντα θέματα του Παναιτωλικού, όπως τους τραυματισμούς των παιχτών, τις λάθος κινήσεις και το στήσιμο της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Φώτης Κωστούλας κινήθηκε σε ρηχά νερά στις απαντήσεις του, αναφέρθηκε αρκετές φορές στη σχεδιαστική και αγωνιστική ατυχία της ομάδας, για τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ έκλεισε λέγοντας πως υπάρχει θέληση για την παραμονή.

Ακολουθούν οι πιο σημαντικές ερωτήσεις-απαντήσεις της συνέντευξης:

  • Η άφιξή σας στο Αγρίνιο έρχεται σε μία συγκυρία όπου η ομάδα έχει γνωρίσει βαριά ήττα- απρόσμενη για τον κόσμο που πίστευε ότι άλλα θα δει στα Play Outs– από τη Λαμία. Είναι η παρουσία σας εδώ αυτό που θα έλεγε κανείς το «ηλεκτροσόκ» που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις;

To αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το περσινό πρώτο ματς, και μάλιστα με τη Λαμία πάλι. Πέρυσι τα καταφέραμε. Παρότι χάσαμε στην αρχή και είχαμε απογοητευτεί, το στρώσαμε το πράγμα. Υπάρχει ελπίδα ότι και φέτος θα κάνουμε κάτι παρόμοιο. Δεν νομίζω ότι η παρουσία μου και μόνο εδώ είναι ηλεκτροσόκ. Λόγω covid είμαι μακριά, καθότι είναι μεγαλύτερα τα ρίσκα μένα, εδώ είναι ο χώρος μου και η δουλειά μου.

Ελπίζω να μη χρειάζεται ηλεκτροσόκ η ομάδα, συνήθως το κάνουμε σε… ετοιμοθάνατους για να τους συνεφέρουμε. Υπήρχε έντονη απογοήτευση μετά το παιχνίδι. Δε περιμέναμε ούτε το αποτέλεσμα ούτε την εμφάνιση. Ήρθα να παρακολουθήσω, να μιλήσω με παίκτες και προπονητή. Ήθελα να καταλάβω τη διάθεσή τους. Στην κουβέντα που έγινε διέκρινα ότι δεν το έχουν βάλει κάτω και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε άσχημο αποτέλεσμα στο τέλος.

  • Η ομάδα για δεύτερη σερί σεζόν διάγει τη δυσκολότερη σεζόν της στη Super League τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος πιστώνει μερίδιο ευθύνης στις διοικητικές επιλογές, αμφισβητεί επιλογές παικτών, την πορεία της ομάδας και γενικότερα ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε πολύ κακό φεγγάρι. Γιατί;

Θα απαντήσω με μία ερώτηση: Περίμενε κανείς όταν ξεκίνησε αυτή η ομάδα, με αυτό το ρόστερ και στην αρχή μα και το Γενάρη να είμαστε σε αυτή την κατάσταση;

Θεωρούσαμε ότι έχουμε μία καλή ομάδα, ακούγαμε καλά σχόλια, προσδοκούσαμε ότι θα ήμασταν ψηλότερα. Πολύ ψηλότερα. Τι να πει κανείς, όταν ξέρει ότι έχει καλούς παίκτες και δεν παίρνουν αποτελέσματα;

Φταίει η ατυχία, το ότι δεν δίνουν το 100%, η διαιτησία, που έπαιξε το ρόλο της σε μερικά παιχνίδια, είτε πονηρά είτε ξεκάθαρα; Στο ματς με τον Ατρόμητο, για παράδειγμα. Πέρα από αυτά, δεν ξέρουμε τίποτα άλλο.

  • Πολλοί στηλιτεύουν τον τρόπο με τον οποίο «χτίστηκε» η ομάδα το καλοκαίρι. Πολλές νέες μεταγραφές, παίκτες που προσέφεραν πέρυσι στην ομάδα έφυγαν (π.χ Ντάουντα, Μουνιέ), άλλοι που παρέμειναν ή που αποκτήθηκαν κρίνονται προς το παρόν ανεπαρκείς. Η ομάδα φτάνει εδώ και δύο χειμερινές μεταγραφικές περιόδους να «προχωρά» σε μεταγραφές που «κοστίζουν» παραπάνω. Μήπως έχει έρθει η ώρα ο Παναιτωλικός να αφήσει τα λάτιν και πορτογαλικά μοντέλα, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποδεδειγμένα αποτύχει, και να ακολουθήσει μία νέα μεταγραφική πολιτική;

Είναι στόχος μας εδώ και πολλά χρόνια να στραφούμε στην ελληνική αγορά. Έχει δυσκολίες. Επειδή το βλέπουμε αυτό κάνουμε προσπάθειες να ανεβάσουμε δικά μας παιδιά. Πολλά είναι στο βασικό κορμό, παίζουν καλά, έχουν μέλλον, μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Όχι μόνο ελληνικό ρόστερ λοιπόν θέλουμε, θέλουμε γηγενές. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Δεν μπορείς όμως να έχεις πλήρως εξελληνισμένο ρόστερ.

Για παράδειγμα: Θέλουμε επιθετικούς. Δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα και κοιτάμε έξω. Είναι λάθος της αγοράς αυτό, αντί να είναι πιο προσβάσιμοι οικονομικά οι Έλληνες, να είναι οι ξένοι.

Είναι αλήθεια ότι κάναμε κινήσεις και για Ντάουντα και για Μουνιέ και για Ρόσα και μάλιστα πολύ νωρίς. Τους κάλεσα αυτοπροσώπως πριν τελειώσει η χρονιά να συζητήσουμε. Όλοι μου είπαν ότι δεν ήθελαν να κουβεντιάσουν τότε. Ξεκαθαρίσαμε ότι θα έχουν καλύτερη αμοιβή. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία υπέρβαση αλλά δεν γίνεται να δώσεις σε μερικούς πολύ περισσότερα λεφτά από τους υπολοίπους.

Θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στο ρόστερ. Παρόλα αυτά, εγώ με μερικούς είπα θα κάνω την υπέρβαση, τόνισα πως ότι ήθελαν θα το είχαν, όμως καταλάβαμε ότι είχαν μιλήσει με άλλες ομάδες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

  • Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι γίνεται με το θέμα των τραυματισμών. Ειδικά φέτος, πολλοί παίκτες που είτε αποκτήθηκαν το καλοκαίρι είτε τώρα τον Ιανουάριο απουσιάζουν πολύ καιρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις σίγουρα ο παράγοντας ατυχία παίζει ρόλο, ωστόσο αποδίδονται όλα τα περιστατικά σε αυτόν και μόνο;

Εγώ το λέω απλά αυτό:  Έχουμε μεγάλη ατυχία και πέρυσι και φέτος. Από τους τραυματισμούς μέχρι και το να έχουμε δοκάρι και μετά να τρώμε γκολ. Κάποιοι κάνουν μάλλον «ξόρκια» (χαριτολογώντας).

Φυσικοθεραπευτές και γυμναστές κάνουν το καλύτερο που μπορούν, δουλεύουν πάρα πολύ με τους παίκτες μας. Αλλάξαμε γυμναστή φέτος. Δε σημαίνει ότι επειδή ήταν άλλος γυμναστής με τον Χάβο δε θα έχουμε τώρα τραυματίες.

Διαθέτουμε έναν γυμναστή που θεωρείται από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Τραυματισμούς έχουμε και στις δύο περιπτώσεις. Δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Είναι πολλές, ακόμη και μεγάλες ομάδες που υποφέρουν από αυτό το θέμα.

  • Αν ο Παναιτωλικός παραμείνει στην κατηγορία, μεγάλο το ερώτημα του τι μέλλει γενέσθαι. Τι αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να μην βιώσουμε ξανά τα ίδια; Το έχετε σκεφτεί.

Πολύ σωστά. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Το πού έγιναν τα λάθη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Όταν θα ξέρουμε ότι μείναμε στην κατηγορία, τότε θα βάλλουμε τα κεφάλια κάτω και θα πούμε ότι αλλάζουμε όσα πρέπει να αλλάξουμε.

  • Ως προς την διαιτησία υπήρξαν παιχνίδια στα οποία η ομάδα είχε παράπονα. Βέβαια, δεν έλειψαν και περιπτώσεις, όπως αυτή του Αλέξη Κούγια που επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος της. Ο Παναιτωλικός αν και δεν μας έχει συνηθίσει φέτος πήρε θέση και για τη διαιτησία και για ανακοινώσεις.

Μέχρι τώρα τουλάχιστον είχαμε μόνο τη διαιτησία για να γκρινιάξουμε ή να πούμε ότι πρέπει να μπουν πράγματα στη θέση τους. Το ξέρουμε, το έχουμε αντιμετωπίσει από τα πολύ δύσκολα χρόνια στη Γ’ και στη Β’ Εθνική μέχρι και τώρα, αλλά μάθαμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Κούγιας τα λέει πιο ωμά. Αυτός το πρόβλημα το δημιούργησε όταν είδε πως μένει κάτω από εμάς, του κακοφάνηκε. Τα έβαλε με οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη και τη Λαμία. Με όλους τα βάζει όταν δεν ευνοείται.

Ασχοληθήκαμε με τους χαρακτηρισμούς του, όχι ιδιαίτερα όμως, γιατί φτάνεις σε ένα σημείο που λες «αμάν πια με την τρέλα σου».

  • Έξι παιχνίδια απομένουν. Ο Παναιτωλικός μπορέσει να εξασφαλίσει με τρία νικηφόρα αποτελέσματα την παραμονή ή θεωρείται ότι θα χρειαστεί να κάνει μεγαλύτερη υπέρβαση;

Δεν θα εξαρτηθεί μόνο από μας. Θα δούμε τι θα κάνουν και οι άλλες ομάδες. Έχουμε παιχνίδια με Λάρισα και ΟΦΗ, είμαστε κοντά μεταξύ μας. Πιθανώς μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι να είμαστε με την αμφιβολία. Μακάρι να κερδίσουμε τα τρία επόμενα για να είμαστε πιο ήρεμοι. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι ποδόσφαιρο.

Είναι δύσκολο, αλλά πέρυσι το κάναμε. Πιστεύω, και με βάση την κουβέντα που έκανα με παίκτες και προπονητή ότι κανείς δεν θέλει να χάσουμε το τρένο της παραμονής.

ολόκληρη τη συνέντευξη με τις ερωτήσεις-απαντήσεις για τα τηλεοπτικά, τον ΟΠΑΠ κτλ, μπορείτε να τα βρείτε στο αρχικό άρθρο Φώτης Κωστούλας: «Δύσκολη η παραμονή, υπάρχει πίστη ότι θα τα καταφέρουμε»

Απάντηση «Θύρας 6»

Συνθήματα, Γήπεδο Παναιτωλικού. Φωτογραφία από το AgrinioPress.gr
Συνθήματα, Γήπεδο Παναιτωλικού. Φωτογραφία από το AgrinioPress.gr

Λιγότερο από δύο ώρες μετά την δημοσίευση της συνέντευξης του Φώτη Κωστούλα, άτομα της Θύρας 6 ανάρτησαν πανί με συνθήματα έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού. Το πανί ανέφερε «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ είναι η ΖΩΗ μας και με τη ζωή μας δεν παίζει ΚΑΝΕΙΣ. ΦΕΤΟΣ “”ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ”” ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ» με την υπογραφή «ΘΥΡΑ 6».

(διόρθωση: μας έγινε γνωστή ετεροχρονισμένα η ανάρτηση της «Θύρας 6»)

Στη σελίδα των οργανωμένων της «Θύρας 6» αναρτήθηκε κείμενο που απαντά στις δηλώσεις του Φώτη Κωστούλα στο δημοσιογράφο του AgrinioPress με κείμενο:

Η ομάδα βαδίζει ολοταχώς για τη Β εθνική. Η διοίκηση δεν κάνει το παραμικρό για να αντιστρέψει την κατάσταση. Οι παίκτες, με αδιαφορία, συνεχίζουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Η συνέντευξη του ιδιοκτήτη επιβεβαίωσε απόλυτα την έλλειψη ενδιαφέροντος για την τύχη της ομάδας. Εμείς έχουμε ξεκινήσει μια σειρά παρεμβάσεων στην πόλη με σκοπό την επαγρύπνηση του κόσμου για το τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στο σύλλογο. Δεν θα αφήσουμε τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ μας να πέσει αμαχητί κατηγορία. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας ΣΥΝΕΧΕΙΑ και με κάθε ΚΟΣΤΟΣ.ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΗ-ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ !

Θύρα 6 - Συνθήματα
Θύρα 6 – Συνθήματα
Θύρα 6 - Συνθήματα
Θύρα 6 – Συνθήματα
0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια