Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Συνέντευξη Φ. Κωστούλα στο After

Συνέντευξη Φ. Κωστούλα στο After

0
Φώτης Κωστούλας
Φώτης Κωστούλας

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού βρέθηκε καλεσμένος των Β. Παπαθεοδώρου, Β. Βεργή και Α. Σπυρόπουλου στη διαδικτυακή εκπομπή After. Μαζί του συνομίλησε και ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολη, ο Γιώργος Μποροβήλος και μιλήσανε για τις αποφάσεις ΕΠΟ και της διοργανώτριας αρχής για τα επόμενα βήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθεί ολόκληρη εκπομπή στην οποία φιλοξενήθηκε ο Φώτης Κωστούλας και από κάτω έχουμε κρατήσει τις σημαντικότερες απαντήσεις του. Το απόσπασμα στο οποίο μιλάει ο πρόεδος του Παναιτωλικού είναι από το 5ο λεπτό έως το 40ό.

Καλύτερα να σταματήσει το πρωτάθλημα τώρα

Το πρώτο θέμα που έθιξε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού είναι η στήριξή του, μεταξύ και άλλων παραγόντων, στον πρόωρο τερματισμό του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα εάν συνεχιστεί θα χρειαστεί να διαξαχθεί στους μήνες του καλοκαιριού το οποίο δημιουργεί ερωτήματα στο πόσο ασφαλές θα είναι για τους ποδοσφαιριστές. Επίσης έθιξε θέματα όπως σε περίπτωση που ένας παίχτης από μία ομάδα αρρωστήσει, θα υπάρξει αποκλεισμός-περιορισμός ολόκληρης της ομάδας και τι θα γίνει με τα συμβόλαια των παιχτών που φεύγουν και πάνε σε χώρες με διαφορετικό πρόγραμμα;

Η λύση που στήριξε από τις προηγούμενες συνεδριάσεις ο Παναιτωλικός ήταν ο τερματισμός του πρωταθλήματος με την υπάρχουσα βαθμολογία και η συννενόηση των πρώτων της βαθμολογίας για το ποιος θα βγει στην Ευρώπη και σε ποια διοργάνωση.

Οικονομική Αβεβαιότητα για τις Μικρές και Μικρομεσαίες Ομάδες

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που έθιξε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού ήταν αυτό των τηλεοπτικών συμβολαίων και των χορηγών. Μπορεί να ψηφίστηκε η από κοινού πορεία στην εύρεση τηλεοπτικής στέγης, αλλά οι χορηγοί έχουν μειωθεί ή έχουν μειώσει τις προσφορές προς τις ομάδες. Όπως έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν ο Παναιτωλικός είναι από τις ομάδες που πορεύονται για δεύτερη χρονιά χωρίς κύριο χορηγό στην ενδυμασία της ομάδας.

Αυτό που επηρεάζει τα άμεσα έσοδα των ομάδων είναι επίσης η διεξαγωγή των αγώνων με κλειστές της θύρες καθώς είναι θολό ακόμα για το πώς και εάν θα ανοίξουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους. Όσο αναφορά τους ποδοσφαιριστές, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού ανέφερε ότι είναι λογικό οι παίχτες να έχουν μειώσεις αποδοχών, δεδομένης της κατάστασης, αλλά το κλίμα στον Παναιτωλικό είναι καλό και δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Τέλος, αναφερόμενος στα σχέδια της επόμενης χρονιάς, οι μικρές ομάδες δέχονται μεγαλύτερη οικονομική πίεση από τις θέσεις 5 και κάτω του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς και οι μεταγραφές θα γίνουν χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν τα έσοδα από τα εισιτήρια, τα διαρκείας και μεγάλο μέρος των χορηγών.

Ανεξάρτητος ο Παναιτωλικός, Δεν είναι Δορυφόρος

Η συνέντευξη έκλεισε με τις καθιερωμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων περί επιρροών, αρμάτων και συμπαθειών. Ο Φώτης Κωστούλας επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι ο Παναιτωλικός είναι ανεξάρτητος, πουλάει παίχτες στις ομάδες που δίνουν την καλύτερη προσφορά, συγκεκριμένα αναφέρθηκε το όνομα του Μιχάι, και αρνείται να πάρει παίχτες δανεικούς από τις ομάδες εγχώριες ομάδες.

Φώτης Κωστούλας, Συνέντευξση στο «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» 5/12/19
Φώτης Κωστούλας, Συνέντευξση στο «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» 5/12/19

Το τελευταίο σημαντικό θέμα που στάθηκε ο Φώτης Κωστούλας ήταν αυτό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ με την πολυϊδιοκτησία. Ανέφερε πως το προπονητικό κέντρο είναι στο όνομά του και δεν είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Ξεκαθάρισε ότι αυτές οι δύο καθαρά ξεχωριστές οντότητες δε θα πρέπει να δημιουργούν τέτοιου είδους προβλήματα στις ομάδες. Στάθηκε σε ένα παλαιότερο σχόλιο που είχε κάνει για το Emileon, πως εάν βρισκόταν κάποιος να αγοράσει το προπονητικό κέντρο, θα το έδινε.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια