Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Στον «Αέρα» όλα μετά τη Συνέλευση Super League για την Περίοδο 2021-2022

Στον «Αέρα» όλα μετά τη Συνέλευση Super League για την Περίοδο 2021-2022

Μπάλα
Μπάλα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η σημερινή συνέλευση της Super League με αποφάσεις-συζητήσεις για το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς και για το σχεδιασμό της επόμενης. Αποφάσεις για τα σημαντικά ζητήματα δεν έχουν ληφθεί ακόμα, μιας και οι ομάδες θέλουν πρώτα να διευθετηθεί το ζήτημα των τηλεοπτικών πρώτα και μετά όλα τα άλλα τα υπόλοιπα θέματα.

Η ανάλυση που είχαμε κάνει προ μηνών γύρω από τα τηλεοπτικά και τις νέες προβλεπόμενες απολαβές για τη χρονιά 2021-2022 με αφορμή την ξαφνική ανησυχία του Κωστούλα για τη διατήρηση του Παναιτωλικού στην Α’ κατηγορία στο άρθρο Πολλά τα Λεφτά Φώτη, περιέγραφε ακριβώς αυτό που ζούμε τώρα το Καλοκαίρι. Δε χρειάστηκαν «αποκλειστικές» πληροφορίες το Μάρτη του 2021 για να καταλάβει τι θα γίνει το Καλοκαίρι του 2021. Τα δεδομένα τα οποία θα επηρέαζαν τις αποφάσεις του Καλοκαιριού είχαν ήδη γίνει γνωστά από το Δεκέμβρη του 2020.

Το μεγαλύτερο «καρφί» στη σημερινή συζήτηση ήταν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων, ο ανταγωνισμός που προσφέρει η συνδρομητική τηλεόραση Cosmote με το άνοιγμα της Nova στα λημέρια της προηγούμενης. Η αβεβαιότητα στα τηλεοπτικά ήταν και αυτή που δεν άφησε τη συνέλευση να επικυρώσει τη βαθμολογία, αλλά προχώρησαν τα δευτερεύοντα ζητήματα. Οι 10 ομάδες που είναι χωρίς στέγη ψήφισαν ενάντια στην επικύρωση του τρέχοντος πρωταθλήματος και κλήρωση του προγράμματος της επόμενης χρονιάς, ο Άρης ψήφισε «παρών» και οι ΟΣΦΠ, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα ψήφισαν υπέρ.

Από τους τρεις που ψήφισαν υπέρ, ο Ολυμπιακός είναι χωρίς συμβόλαιο, αλλά το μέγεθός του του επιτρέπει να διαπραγματεύεται καλά συμβόλαια και μόνος του. Οι υπόλοιπες άστεγες ομάδες εφαρμόζουν αυτό που συζητιέται εδώ και τρία χρόνια, ώστε να κατεβαίνουν ως συνεταιρισμός και να ζητούν προσφορές από τις διαθέσιμες εταιρείες.

Εάν όλα πάνε καλά και βρεθεί άκρη στο ζήτημα των τηλεοπτικών μέχρι την επόμενη συνέλευση, το πρωτάθλημα θα αρχίσει όπως έχει προγραμματιστεί στις 21 Αυγούστου, η κλήρωση του προγράμματος θα γίνει στις 19 Ιουλίου, κλήρωση που θα γινόταν κανονικά σήμερα, και ανακηρυχτεί και επίσημα πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά να πάρουν εβδομάδες ολόκληρες, όπως ακριβώς και πριν 3 χρόνια.

Ακολουθεί η απόφαση του σημερινού συμβουλίου, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της διοργάνωσης:

Αποφάσεις τηλεδιάσκεψης Δ.Σ. και έκτακτης Γ.Σ. 8/7/2021

Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ., όπως προχωρήσει στη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης τις προσεχείς ημέρες για την έγκριση της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αγωνιστικής περιόδου 2021-22, το οποίο με προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. έχει οριστεί να ξεκινήσει την 21η Αυγούστου 2021.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η ηλεκτρονική κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-22 θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Tο Δ.Σ. της Super League συμφωνεί επί της αρχής ομόφωνα με την Ολιστική Μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο των UEFA και FIFA.

Το Δ.Σ, προχώρησε ομόφωνα στην επικύρωση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Super League Κ19, αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια