Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Ψήφισαν για το Τηλεοπτικό Αδιέξοδο

Ψήφισαν για το Τηλεοπτικό Αδιέξοδο

0
ΕΠΟ
ΕΠΟ

Τελείωσε πριν λίγη ώρα η ψηφορία για το τηλεοπτικό αδιέξοδο των ομάδων στη συνεδρίαση της ΕΠΟ με τις ομάδες. Τα αποτελέσματα αυτής είναι θετικά κυρίως για τις μικρότερες, οικονομικά, ομάδες και θέτουν τα θεμέλια για την κοινή πορεία όλων των ομάδων στο εγγύς μέλλον.

Από πέρυσι έχουμε βιώσει την αβεβαιότητα για την τηλεοπτική κάλυψη των ομάδων, καθώς αρκετές ομάδες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τηλεοπτική στέγη και άλλες κινδύνεψαν να μείνουν εκτός κάλυψης. Ο Παναιτωλικός είχε σταθεί στο συμβόλαιο 2 ετών που είχε από το 2018 με την ΕΡΤ και δε δέχθηκε να αποχωρήσει, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός.

Το καλό συμβόλαιο με την ΕΡΤ τελειώνει αυτό το καλοκαίρι και η ΕΡΤ δεν διατίθεται να πληρώσει τουλάχιστον τόσο μεγάλα ποσά στις ομάδες για την κάλυψή τους. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ΕΡΤ θα αποχωρήσει από την κάλυψη τουλάχιστον της Α’ εθνικής, διότι έχει δώσει την παραγωγή του κάθε αγώνα στη Nova.

Οι 4 ομάδες της ΕΡΤ ( Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός ) γνώριζαν πολύ καλά ότι εάν βγουν μόνες τους στην αγορά θα πάρουν λίγα έως καθόλου λεφτά για την τηλεοπτική κάλυψή τους. Ο Φώτης Κωστούλας το γνωρίζει πολύ καλύτερα αυτό και εδώ και αρκετό καιρό είναι υπέρμαχος της κοινής πορείας όλων των ομάδων. Μάλιστα στο άρμα αυτό ανέβηκε μετά τη σημερινή ψηφορία και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο κάνει μόνος του την παραγωγή και διάθεση των αγώνων εντός έδρας.

Στη σημερινή ψηφοφορία τα αποτελέσματα έδειξαν 14 υπέρ (ομάδες+ΕΠΟ) και ένα λευκό του Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση. Αυτή η απόφαση είναι που μάλλον θα φέρει και όλες τις ομάδες στη Nova για την επόμενη χρονιά, καθώς είναι δύσκολο να σπάσουν τα συμβόλαιά τους με τη Nova όσοι είναι ήδη εκεί, π.χ. του Παναθηναϊκού λήγει το 2021, του Άρη το 2022 κ.ο.κ..

Η φραστική αντιπαράθεση προφανώς και δεν έλειψε από τη συνεδρίαση. Οι αιχμές για στημένα, πολυϊδιοκτησία και για “άρματα” δημιούργησαν ένταση. Μέχρι στιγμής το σημαντικό βήμα για την αβεβαιότητα μεγάλου μέρους των σίγουρων εσόδων των ομάδων έχει γίνει και το υπόλοιπο αυτής αποφασίζει για πιο ελάσσονος σημασίας ζητήματα που αφορούν ποινικά και διοικητικά θέματα της διοργάνωσης.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια