Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία ΟΦΗ 0 – 1 Παναιτωλικός: Τώρα Παίζει δίχως Άγχος

ΟΦΗ 0 – 1 Παναιτωλικός: Τώρα Παίζει δίχως Άγχος

ΟΦΗ 0 - 1 Παναιτωλικός
ΟΦΗ 0 - 1 Παναιτωλικός

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα με το συνηθισμένο σύστημα 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Ανέστης, Αποστολάκης στα δεξιά, Περέιρα στα αριστερά της άμυνας και οι Λάρσον – Κορνέλιους στο κέντρο αυτής. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Φλόρες και Αντούνες, στην επίθεση οι Μεντόζα στον άξονα, ο Ντουάρτε και ο Μόρσεϊ στα άκρα, ενώ ο Βέργος ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις, το μόνο αξιοσημείωτο ήταν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές για τις δύο ομάδες, με το Μεντόζα, από πλευράς Παναιτωλικού και το Λάμπρου να αποχωρούν αμφότεροι με τραυματισμό. Μάλιστα ο Μεντόζα αποχώρησε στο ημίχρονο υποβασταζόμενος.

Από αγωνιστικής πλευράς ο ΟΦΗ ήταν πιο επιθετικός, έκανε λίγες φάσεις, αλλά ήταν καλύτερος από τον Παναιτωλικό. Ο Παναιτωλικός είχε πιο παθητική στάση στο παιχνίδι. Στο κέντρο ο ΟΦΗ είχε πιο δημιουργικούς παίχτες και κατάφερε να αποτρέψει τον Παναιτωλικό από τη δημιουργία φάσεων. Οι λίγες ευκαιρίες του Παναιτωλικού δημιουργήθηκαν από αντεπιθέσεις και στημένες μπαλιές.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ διαφορετικός. Η ομάδα έγινε πιο επιθετική και προσπάθησε να ανεβάσει την ταχύτητα με την οποία μετέβαινε από το κέντρο στην άμυνα. Έξι ολόκληρα λεπτά χρειάστηκε ο Παναιτωλικός για να πάρει τη νίκη.

Στο 52′ σε ένα γνώριμο τοπίο, ο ΟΦΗ να έχει ανεβεί στην επίθεση και να απειλεί, ο Βέργος παίρνει τη μπάλα, κάνει το 1-2 με το Μόρσεϊ και βγαίνει στην επίθεση. Ο Βέργος έφτασε στην περιοχή και έκανε την πιο σωστή κίνηση δεδομένης και τη έλλειψης συμπαίχτη κοντά του. Το σουτ του δεν επέτρεψε στον Επασί να αντιδράσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει ανανεώνοντας πρόσωπα στο παιχνίδι με τις αλλαγές του Στάικου και του Γιαννούλη. Ο Στάικος ήταν από τις πιο σημαντικές προσθήκες του Νιόπλια, καθώς ήταν μέσα σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναιτωλικός δεν επαναπαύτηκε μετά το 1-0, αλλά ούτε και επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις αλλαγές του Νιόπλια. Ο Βέργος είχε κέφια και η διάταξη του Αναστασίου ήταν ιδανική για το παιχνίδι των αντεπιθέσεων που έκανε ο Παναιτωλικός. Ο Μπελεβώνης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και δεν άφησε να φανεί το κενό του τραυματία Μεντόζα. Ο Ντουάρτε έπαιξε σε πιο ελεύθερο ρόλο στο τέλος του αγώνα και αυτό βοήθησε να βγουν πολλές μπαλιές από όλες τις πλευρές και να κυκλοφορήσει η μπάλα στην αντίπαλη άμυνα.

Η παραπάνω συνταγή ήταν που επέφερε το τέρμα του Κορνέλιους στο 78, μετά από εκτέλεση κόρνερ και το σουτ του Φλόρες, ανεξαρτήτως από το εάν εν τέλει το τέρμα ακυρώθηκε λόγω αντικανονικής θέσης του Κορνέλιους.

Ο Παναιτωλικός μάζεψε τρεις βαθμούς και αποχαιρετά τη χρονιά με μαθηματική παραμονή δύο παιχνίδι πριν το τέλος.

Τα στατιστικά του αγώνα δείχνουν την υπεροχή του ΟΦΗ στο παιχνίδι και το πρόβλημα που είχε στο τελείωμα των φάσεων. Οι τελικές ήταν 15-9 για τις δύο ομάδες με 6-5 στο στόχο. Η κατοχή ήταν υπέρ του ΟΦΗ με 58-42 και μεγάλο μέρος οφείλεται στην καλή διαχείριση της μπάλας που έχουν οι Κρητικοί.

Δηλώσεις Προπονητών

Από διαφορετική σκοπιά προσέγγισαν οι δύο προπονητές την κριτική που έκαναν μετά το παιχνίδι. Ο μεν Νίκος Νιόπλιας θεώρησε άδικο το αποτέλεσμα, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για κακοποίηση του ποδοσφαίρου και από τις δύο ομάδες.

Ο Γιάννης Αναστασίου αρχικά δήλωσε πως οι δύο ομάδες δεν είχαν κίνητρο, το οποίο ήταν και το βαρόμετρο για το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο γήπεδο. Ο ίδιος ζήτησε από τους παίχτες του να ανεβάσουν το ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητά τους πήραν μία σημαντική νίκη για την ομάδα. Τέλος δήλωσε πως τα παιχνίδια αυτά είναι για να γίνονται δοκιμές, όπως με την περίπτωση του Μπελεβώνη στο σημερινό παιχνίδι, μιας και ο παίχτης έδειξε καλό πρόσωπο στις προπονήσεις, αλλά και ο στόχος συνεχίζει να είναι η νίκη.

Ο Νίκος Νιόπλιας έκρινε ως άδικο το αποτέλεσμα και έπειτα στάθηκε στο γεγονός πως ο ΟΦΗ έχει πετύχει τους στόχους του για φέτος, το μυαλό όλων είναι να διορθωθούν τα λάθη και να γίνει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά.

Πρώτο Ημίχρονο

3′ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ με το Διαμαντή προσπάθησε να απειλήσει τον Ανέστη, όμως η κεφαλιά του Διαμαντή περνάει δίπλα από το δοκάρι.

10′ Ο Φελίπε σουτάρει από τα αριστερά, ο Ανέστης έπεσε και σταμάτησε τη μπάλα. Ο ΟΦΗ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δη στην επίθεση σε αυτά τα πρώτα δέκα λεπτά.

16′ Ο Λουίς Φελίπε από το όριο της περιοχής έκανε το σουτ, ο Ανέστης έπεσε και έδιωξε τη μπάλα, ο Τσιλιανίδης ήταν προωθημένος, έβγαλε τη μπάλα δίπλα στο Λάμπρου και αυτός έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα δε μέτρησε διότι ο Λάμπρου ήταν σε αντικανονική θέση.

25′ Κίτρινη κάρτα στο Μαρινάκη γιατί μετά την επαφή που είχε με το Φλόρες, διαμαρτυρήθηκε για το σφύριγμα του διαιτητή υπέρ του Φλόρες.

32′ Ο Μόρσεϊ κλέβει τη μπάλα στην άμυνα του Παναιτωλικού στα αριστερά, βγάζει τον Παναιτωλικό στην αντεπίθεση με το Βέργο να είναι ο αποδέκτης της μπάλας. Ο Βέργος κατέβηκε μέχρι την περιοχή του Επασί αλλά κλείστηκε καθώς δεν ακολουθούσε άλλος παίχτης, έκανε το σουτ από μακρυά, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Επασί.

32′ Κίτρινη κάρτα στο Διαμαντή για χτύπημα στο Μόρσεϊ στη φάση της αντεπίθεσης.

33′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μεντόζα αποχωρεί ως τραυματίας μετά από μία δύσκολη προσπάθεια προβολής προς τη μπάλα η οποία του επέφερε κάποιες ενοχλήσεις. Τη θέση του Μεντόζα παίρνει ο Μπελεβώνης.

40′ Αλλαγή και για τον ΟΦΗ. Ο Λάμπρου είχε τραυματιστεί νωρίτερα στο δεξί γόνατο, τελικά δεν κατάφερε να συνεχίσει και τη θέση του παίρνει ο Καμάου.

45′ Δύο λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

45′ Φάουλ σε καλό σημείο για τον Παναιτωλικό. Όλη η άμυνα του Παναιτωλικού είναι στην επίθεση. Εκτελεί ο Μπελεβώνης, ο Μεγιάδο παίρνει την κεφαλιά και διώχνει σε κόρνερ.

45’+2 Τέλος ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς επιπλέον αλλαγές ξεκινούν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες.

52′ 1-0 για τον Παναιτωλικό. Ο Μόρσεϊ έκανε το 1-2 με το Βέργο πίσω από τη γραμμή, ο Βέργος έτρεξε από τα αριστερά μόνος του με το Ντουάρτε να βρίσκεται στην άλλη πλευρά και να ακολουθεί. Ο Βέργος μπήκε στην περιοχή, πάτησε τη μπάλα, είδε πως δεν υπήρχε προοπτική για μεταβίβαση στο Ντουάρτε, γύρισε στο τέρμα και στην κλειστή πλευρά του Επασί, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι.

58′ Άμεση απάντηση του Νίκου Νιόπλια με αλλαγές. Μπαίνουν Στάικος και Γιαννούλης στις θέσεις των Μπουζούκη και Τσιλιανίδη.

59′ Ωραία ενέργεια του Ντουάρτε έφερε τον Περέιρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Παναιτωλικού, έκανε την παράλληλη μπαλιά στο κέντρο της άμυνας, αναγκάζοντας τον Επασί σε λάθος, αλλά το διόρθωσε σε δεύτερο χρόνο και μάζεψε τη μπάλα.

61′ Κίτρινη κάρτα στον Καμάου για επικίνδυνη επαφή με το Βέργο.

68′ Στο έδαφος βρίσκεται ο Αποστολάκης, δείχνοντας πως έχει ενοχλήσεις. Το παιχνίδι διακόπτεται προσωρινά.

69′ Αλλαγή για τον ΌΦΗ. Βγαίνει ο Διαμαντής και μπαίνει ο Βάις.

70′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Βγαίνει ο τραυματίας Αποστολάκης και μπαίνει ο Λούι. Βγαίνει ο Μόρσεϊ και μπαίνει ο Νταγκό.

72′ Ο Στάικος έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, η μπάλα πήρε καλή τροχιά, αλλά δεν ανησύχησε τον Ανέστη, ο οποίος άφησε τη μπάλα βγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

75′ Κίτρινη κάρτα στον Κορνέλιους.

76′ Κίτρινη κάρτα στον Ανέστη για καθυστερήσεις.

78′ Ο Βέργος πήρε τη μπάλα από το Μπελεβώνη, έκανε το πλασέ, αλλά ο Επασί έδιωξε σε κόρνερ.

78′ Ο Φλόρες πήρε τη μπάλα από το κόρνερ της προηγούμενης φάσης, ο Επασί έδιωξε τη μπάλα, ο Κορνέλιους ήταν μπροστά από το τέρμα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η επανάληψη έδειξε πως ο Κορνέλιους ήταν σε αντικανονική θέση και το τέρμα ακυρώνεται.

84′ Ο Στάικος προσπάθησε να απειλήσει από μακρυά, ο Ανέστης έδιωξε με δυσκολία.

87′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Βγαίνει ο Βέργος και μπαίνει ο Καρέλης. Βγαίνει ο Ντουάρτε και μπαίνει ο Μπαρμπόζα.

90′ Πέντε λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

90’+5 Τέλος του αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Προηγούμενο άρθροΟΦΗ – Παναιτωλικός: Αποστολή Παναιτωλικού
Επόμενο άρθροΠαναιτωλικός – Βόλος ΝΠΣ: Ενδεκάδες
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια