Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Πιθανή Έναρξη Πρωταθλημάτων στις 14 Ιουνίου

Πιθανή Έναρξη Πρωταθλημάτων στις 14 Ιουνίου

0
Παναιτωλικός - Μπενφίκα
Παναιτωλικός - Μπενφίκα

Ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτρόπής του Ελληνικού Πρωταθλήματος μίλησε σήμερα (11/5) το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 για τα επόμενα βήματα στο σχεδιασμό της ανάκαμψης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συνέντευξη έθιξε προβλήματα υγειονομικού, οικονομικού αλλά και οργανωτικού χαρακτήρα και έδωσε απαντήσει σε σημαντικά ζητήματα τα οποία είχε εκφράσει και ο Φ. Κωστούλας τις τελευταίες εβδομάδες.

Συνοπτικά ο κ. Ρούσσης δήλωσε πως η 14η του Ιούνη είναι ως η πιο πιθανή ημερομηνία για τη συνέχεια των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, σε περίπτωση που βρεθεί θετικός κάποιος παίχτης, αυτός μόνο θα αποκλειστεί από την ομάδα και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και τέλος οι έλεγχοι για κάθε παίχτη κοστίζουν αυτή τη στιγμή 120 ευρώ, το οποίο είναι απαγορευτικό για κάποιες ομάδες και αναζητείται λύση ως προς τη μαζική εξέταση παιχτών σε ένα διαγνωστικό κέντρο έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος.

Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Ρούσσης στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και τα οποίο μπορείτε να το βρείτε και στη σελίδα του sport-fm.gr:

-το πρωτόκολλο που ακολουθείται: «Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν με σειρά προτεραιότητας, καταγράφονται σε έναν κατάλογο και πίνακα, θερμομετρούνται και από εκεί και πέρα, με δικά τους ρούχα, τα οποία χρησιμοποιούν και παίρνουν πίσω, δεν έρχονται σε καμία επαφή με τα ρούχα συμπαικτών και μπαίνουν σε ατομικές προπονήσεις. Οι προπονήσεις είναι εντελώς εξατομικευμένες και τις προσεχείς μέρες πιο ομαδικές. Κατ’ αρχάς τεσσάρων ατόμων και το μεγαλύτερο γκρουπ θα είναι οι οκτώ ποδοσφαιριστές, ανάλογα με τις καταστάσεις».

-το πώς εξελίσσονται οι προπονήσεις με τα νέα δεδομένα: «Οι γιατροί των ομάδων εφόσον έχουν κάποιο πρόβλημα απευθύνονται αρχικά σε μένα κι εγώ με τη σειρά μου στους αρμόδιους της υγειονομικής επιτροπής και της ΓΓΑ. Έχω επαφή με τους γιατρούς όλων των ομάδων της Super League. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό».

-το κάθε πότε πρέπει να γίνονται τα τεστ: «Το πρωτόκολλο δημιουργείται μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με τη βδομάδα ανανεώνεται. Η δική μου άποψη, που έχω μεταφέρει και στο Υπουργείο Υγείας, είναι πως πρέπει να γίνει ένα τεστ στην αρχή των προπονήσεων, ένα ακόμη στις δέκα μέρες και ένα ακόμη πριν αρχίσουν τα playoffs. Είναι μια ρεαλιστική πρόταση πιστεύω».

-το κόστος των τεστ: «Είναι ένα θέμα που έθεσα στην τηλεδιάσκεψη. Το κόστος είναι σημαντικό, γιατί το ένα τεστ, για έναν ποδοσφαιριστή, στοιχίζει περί τα 120 ευρώ. Με τόσους παίκτες και τόσα μέλη των ομάδων το κόστος είναι πολύ υψηλό. Μιλάμε για γύρω στα 60 άτομα σε κάθε ομάδα. Υπάρχουν μεν κάποιες εύρωστες ομάδες που μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά και κάποιες που έχουν δυσκολία. Γι’ αυτό έθεσε ένα ζήτημα για το τεστ αντισωμάτων, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πολύ μικρότερο κόστος, περίπου 20 ευρώ. Τα πρώτα τεστ τα πλήρωσαν νομίζω οι ομάδες. Θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, γιατί πιστεύω πως το κόστος είναι σημαντικό βάρος για τις ομάδες. Μια άλλη σκέψη ήταν τα τεστ να γίνονται σε ένα κέντρο που θα επιλέξουμε, ώστε να μειωθεί το κόστος και να έχουμε έναν κεντρικό έλεγχο του θέματος. Αυτά είναι υπό συζήτηση, γιατί θα κάνουμε κι άλλες τηλεδιασκέψεις».

-το πότε θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις: «Προς το τέλος Μαΐου θα φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και μετά θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο. Υπολογίζω ότι χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες συνολικά για να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Για μένα το να αρχίσουμε στις 14 Ιουνίου τα playoffs θα ήταν πιο σίγουρο».

-τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος: «Αν βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα, γιατί είναι κάτι πιθανό, άποψή μου είναι ότι μπαίνει σε καραντίνα ο ποδοσφαιριστής, αλλά η ομάδα συνεχίζει κανονικά. Δεν πρέπει να διαλυθεί όλο το οικοδόμημα επειδή ένας ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός. Αυτή η άποψη υπάρχει και στη Γερμανία».

-τους διαιτητές: «Μιλήσαμε για τους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχουμε μιλήσει για τους διαιτητές και πρέπει να μιλήσουμε και γι’ αυτούς. Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να εξεταστούν και μάλιστα σε διπλά τεστ. Ακόμη όμως δεν έχει συζητηθεί αυτό. Είμαι μέλος και στην Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΟ και δεν έχουμε κάνει ακόμη τηλεδιάσκεψη».

Όχι στις περικοπές αποφάσισε ο ΠΣΑΠ

Εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε η συζήτηση μεταξύ των ιδιοκτητών των ομάδων για ενδεχόμενη μείωση αποδοχών στους παίχτες εν μέσω της διακοπής του πρωταθλήματος. Η Super League κατέθεσε επίσημα την πρόταση στον ΠΣΑΠ για 25% μείωση των αποδοχών και 33% σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις του πρωταθλήματος.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απάντηση ήταν αρνητική, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο και το πρωτάθλημα και τις ομάδες, αλλά και πολλούς ποδοσφαιριστές. Καταρχάς, σε περίπτωση που αρνηθεί ο ΠΣΑΠ μία καθολική λύση, τότε οι ομάδες θα επιχειρήσουν ατομικά να συμφωνήσουν με κάθε ποδοσφαιριστή. Οι ομάδες που δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν μετά και την τραγική μείωση των εσόδων τους τους τελευταίους 3+ μήνες που θα παραμείνουν κλειστά τα γήπεδα, θα καταλήξουν να τιμωρούνται και επιπλέον οι ποδοσφαιριστές δε θα λάβουν τα χρήματά τους.

Πολλές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα και έχουν ακουστεί πως κάποια σωματεία δεν έχουν πληρώσει τους παίχτες τους για πάνω από 6 μήνες.

Όσο αναφορά τον Παναιτωλικό, ο Φώτης Κωστούλας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο After που μπορείτε να διαβάσετε εδώ ότι είναι λογικό οι παίχτες να έχουν μειώσεις αποδοχών, δεδομένης της κατάστασης, αλλά το κλίμα στον Παναιτωλικό είναι καλό και δε θα υπάρχει πρόβλημα.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια