Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Πανιώνιος 0 – 2 Παναιτωλικός: Εκεί, εκεί στην Α’ Εθνική

Πανιώνιος 0 – 2 Παναιτωλικός: Εκεί, εκεί στην Α’ Εθνική

1
Μάκης
Μάκης "Χαρούμενος" Χάβος

Με τα δύο πόδια πρέπει να θεωρείται ο Παναιτωλικός στην πρώτη κατηγορία. Ο Βόλος δεν ανανέωσε συμβόλαια και δείχνει έμπρακτα ότι είναι παντελώς αδιάφορος, οπότε ο επόμενος αγώνας θεωρείται διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Παναιτωλικό.

Ο Πανιώνιος δε μπόρεσε να κάμψει τον καλό Παναιτωλικό με αρκετές αλλαγές και δύο σημαντικές απουσίες. Ο Ντίαζ έπαιξε πίσω από το Μπαΐροβιτς, ο Ταχάρ πήρε θέση ανασταλτικού στο κέντρο και ο Παρράς έδωσε ρέστα στα αριστερά της άμυνας.

Ο Παναιτωλικός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που έθεσε τις βάσεις για τον υπόλοιπο αγώνα. Το 1-0 του Μπαΐροβιτς στο 40′ με πέναλτι ανάγκασε το Λεωνίδα Βόκολο να αλλάξει σύστημα και να κάνει αλλαγές από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 49′ βρήκε την ευκαιρία ο Τζανακάκης και έστειλε τη μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Κότνικ σε έναν Πανιώνιο που έπαιζε πλέον με 4-4-2 αντί 4-5-1.

Τα υπόλοιπα ήταν απλά διαχείριση χρόνου, κυκλοφορία μπάλας και τα μάτια στραμμένα στον αγώνα της Ξάνθης. Ο διαιτητής ακύρωσε το δεύτερο τέρμα της Ξάνθης, επανέφερε το παιχνίδι στο 1-1 και στο 85′ ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε το δώρο στον Παναιτωλικό πετυχαίνοντας το 1-2.

Πρώτο Ημίχρονο

10′ Αναγνωριστικό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά.

12′ Πρώτη προσπάθεια στο στόχο για τον Παναιτωλικό. Ο Μπαΐροβιτς με το Ντίαζ μέσα στην περιοχή κάνουν το 1-2, η μπάλα καταλήγει στο Μπαΐροβιτς ο οποίος κάνει ένα αδύναμο σουτ. χωρίς να προβληματίζει τον Κότνικ.

14′ Πάλι η μπάλα φτάνει στο Μπαΐροβιτς μετά από καταπληκτική σέντρα του Παρρά από τα αριστερά, ο Σταυρόπουλος του κλέβει όμως τη μπάλα και ενώ ο Μπαΐροβιτς προσπαθεί να κάνει την προβολή προ του Κότνικ.

14′ Κόρνερ από το Σταυρόπουλο, το οποίο εκτελεί ο Ντάλσιο, σηκώνεται στο δεύτερο δοκάρι ο Μπαΐροβιτς, η μπάλα καταλήγει με κεφαλιά στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

15′ Συνεχόμενες πλαγιοκοπήσεις του Παναιτωλικού από τα αριστερά φέρνουν άλλο ένα κόρνερ για τον Παναιτωλικό. Μικρή διακοπή για τραυματισμό του Ρέτζα, όπως φαίνεται είναι εξάρθρωση ώμου.

17′ Εκτελεί το κόρνερ ο Ρόσα, η άμυνα του Πανιωνίου διώχνει τη μπάλα.

18′ Συνέχεια της προηγούμενης φάσης, σέντρα του Ρόσα στο Μπαΐροβιτς, κάνει το πλασέ, ο Κότνικ διώχνει, αλλά ο διαιτητής σφυρίζει επιθετικό φάουλ.

20′ Καλύτερος ο Παναιτωλικός στο 2ο δεκάλεπτο. Ο Βόκολος ετοιμάζεται να αλλάξει το Ρέτζα, καθώς τον ενοχλεί ο ώμος του. Πιθανή αλλαγή είναι ο Παπαγεωργίου.

21′ Φάουλ σε καλή θέση κερδίζει ο Ντουάρτε σχεδόν πάνω στη γραμμή της περιοχής. Μπαΐροβιτς και Ντίαζ στη μπάλα. Εκτελεί ο Μπαΐροβιτς, η μπάλα χτυπάει στο τοίχος και βγαίνει κόρνερ.

22′ Εκτελεί ο Ντάλσιο το κόρνερ, ο Ντίαζ σηκώνεται στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρίσκει στον ώμο του και καταλήγει για πολύ λίγο εκτός στόχου.

25′ 53-47 τοις εκατό η κατοχή της μπάλας υπέρ του Παναιτωλικού.

28′ Άλλο ένα φάουλ που κερδίζει από τα αριστερά ο Παρράς. Εκτελεί ο Ρόσα, η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι και καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

31′ Φάουλ σε καλό σημείο στα αριστερά της περιοχής του Φερνάντεθ για τον Πανιώνιο από το Ντουάρτε πάνω στον Τσιλούλη. Ο Μαξίμοβιτς αναλαμβάνει να εκτελέσει, η μπάλα καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεθ.

33′ Καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο με τον Τσιλούλη και το Ρέτζα να συνεργάζονται, ο τελευταίος στα όρια της περιοχής κάνει ένα δυνατό σουτ και η μπάλα καταλήγει εκτός.

33′ Νέα στατική μπάλα για τον Παναιτωλικό στα δεξιά της περιοχής του Κότνικ, αλλά 15 μέτρα μακρυά από τα όρια αυτής. Εκτελεί ο Ντάλσιο με γέμισμα, διώχνει ο Κόρμπος, στη συνέχεια ο Ρόσα από μακρυά κάνει ένα σουτ που καταλήγει μακρυά από το τέρμα.

35′ Κόρμπος – Λυμπεράκης και Μαξίμοβιτς συνεργάζονται για να βγει ο τελευταίος μόνος μπροστά από το Φερνάντεθ, ο Φερνάντεθ διαβάζει τη φάση και μαζεύει.

36′ Επαφή του Ευαγγέλου στην προηγούμενη φάση με το Ντίαζ να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά. Ελέγχει ο διαιτητής τη φάση και δείχνει πέναλτι.

38′ Κίτρινη κάρτα στον Ευαγγέλου για αλλοίωση της πορείας της μπάλας με το χέρι.

40′ 1-0 Ο Παναιτωλικός από το πέναλτι που κέρδισε ο Ντίαζ και το εκτέλεσε ο Μπαΐροβιτς.

43′ Κίτρινη κάρτα στο Ντάλσιο για αλλοίωση της μπάλας με το χέρι.

45′ Κίτρινη κάρτα στο Λιάβα για σκληρή προβολή.

45′ 3 λεπτά οι καθυστερήσεις. Ο Παναιτωλικός πάει στα αποδυτήρια ως 12ος της βαθμολογίας, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης είναι στο 0-1 μέσα στα πηγάδια.

45’+1 Φράγμα του Κωνσταντόπουλου σφυρίζει ο διαιτητής. Ο Μαξίμοβιτς εκτελεί, ο Φερνάντεθ διώχνει σε κόρνερ.

45’+3 Τέλος Πρώτου Ημιχρόνου.

0-1 ο Παναιτωλικός.

Βόλος – Ατρόμητος 0 – 3

Ξάνθη – Αστέρας 0 – 1

Λαμία – ΑΕΛ 0 – 0

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Άρτσε παίρνει τη θέση του Ρέντζα, ο Παπαγεωργίου τη θέση του Οικονομίδη. Χωρίς αλλαγές ξεκινάει ο Παναιτωλικός.

49′ 2-0 Ο Παναιτωλικός με τον Τζανακάκη. Ο δεξιός αμυντικός του Παναιτωλικού παίρνει τη μπάλα μετά τη συνεργασία Ρόσα και Ντίαζ, στο ύψος του ημικυκλίου κάνει ένα συρτό σουτ στην απέναντι γωνία (αριστερή) του Κότνικ, ο οποίος δε μπορεί να αντιδράσει και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα.

51′ Μακρινό σουτ του Παπανικολάου δεν ανησυχεί ο Φερνάντεθ.

52′ Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Βόκολος τα παίζει όλα για όλα, βγάζει τον Παπανικολάου και βάζει τον Αραμπούλι, ο οποίος τοποθετείται δίπλα στον Τσιλούλη. Από 4-5-1 σε 4-4-2 ο Πανιώνιος.

54′ Εξαιρετικός ο Παρράς, σταματάει τον Άρτσε. Πολύ καλός ο μικρός, δε φαίνεται η απουσία του Κέβιν.

55′ Λάθος μετάβαση του Φερνάντεθ προς το Λιάβα, κλέβει ο Λυμπεράκης στα αριστερά, βγάζει στο κέντρο στον Κόρμπο ο οποίος εντελώς άστοχα στέλνει τη μπάλα πολύ μακρυά από το τέρμα.

57′ Ρόσα και Μπαΐροβιτς κάνουν το 1-2, ο Ρόσα παραλίγο να γίνει αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, ο Παπαγεωργίου διώχνει σε κόρνερ.

59′ Λάθος του Ντάλσιο, παίρνει το Τσιλούλης τη μπάλα, κατεβαίνει προς την περιοχή κάνει το σουτ, ο Φερνάντεθ ήρεμα σταματάει τη μπάλα.

62′ Μικρή διακοπή λόγω ενοχλήσεων που νοιώθει ο Μπαΐροβιτς.

64′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Τσιγγάρας μπαίνει στη θέση του Μπαΐροβιτς.

67′ Κίτρινη κάρτα στον Ντουάρτε.

68′ Τεράστια ευκαιρία για τον Αραμπούλι, ο οποίος βγαίνει μετά από σέντρα μπροστά από το Φερνάντεθ μόνος του, κάνει ένα αδύναμο σουτ, ο Φερνάντεθ με το ένα χέρι κόβει τη μπάλα.

71′ Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Μιλόγεβιτς στη θέση του Λυμπεράκη.

73′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μιμίτο στη θέση του Τζανακάκη. Ο Τσιγγάρας περνάει στη θέση του Τζανακάκη, ο Μιμίτο πάει στην κορυφή της επίθεσης.

80′ Έχει επικεντρωθεί στην κυκλοφορία της μπάλας ο Παναιτωλικός για να κυλήσουν τα υπόλοιπα αγωνιστικά λεπτά.

81′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Οι Λουσέρο και Αριγίμπι στις θέσεις των Ντάλσιο και Ντουάρτε

83′ Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Γρίβας στη θέση του Κόρμπου.

85′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 2-1 ο Αστέρας την Ξάνθη με το Λουίς Φερνάντεθ

και στέλνει τον Παναιτωλικό στη 12η θέση.

86′ Κίτρινη κάρτα στον Ταχάρ και φάουλ σε απόσταση βολής στα αριστερά της περιοχής του Παναιτωλικού.

87′ Εκτελεί το φάουλ ο Άρτσε, η μπάλα πάει προς το αριστερό δοκάρι, ελέγχει ο Φερνάντεθ και η μπάλα καταλήγει εκτός εστίας.

90′ Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+3 Κίτρινη κάρτα στο Ντίαζ.

90’+6 Τέλος Αγώνα.

Δηλώσεις

Μόνο χαρούμενος δε μπορούσε να είναι ο Μπάμπης Μιχαηλίδης μετά τη νίκη του Παναιτωλικού που βάζει τα θεμέλια στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Με αυτή τη νίκη ο Μάκης Χάβος και το επιτελείο του κλείνουν θετικά τη χρονιά.

Στην άλλη πλευρά ο Λεωνίδας Βόκολος αναφέρθηκε στα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα, στις απουσίες των επιθετικών στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Βαθμολογία

Μόνος στη 12η θέση είναι ο Παναιτωλικός με 26 βαθμούς, η Ξάνθη είναι στους 23 και ο Πανιώνιος στους 22. Πλέον ο Πανιώνιος ό,τι και να κάνει στο παιχνίδι που έχει με τον Ατρόμητο, θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της Ξάνθης με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Άπιαστο όνειρο είναι η 12η θέση, αλλά και πάρα πολύ δύσκολη η κατάκτηση της 13ης καθώς το έργο του απέναντι στον Ατρόμητο δεν είναι εύκολο.

Ο Παναιτωλικός πρέπει να κάνει περίπατο με το Βόλο στο Αγρίνιο και να γιορτάσει την παραμονή στην κατηγορία.

Πρωτάθλημα Υποβιβασμού 2019-2020

ΘέσηΟμάδαPWDLFAGDPts
17340115643
27241107342
3713348-736
4715154-135
57115412-831
67331106429
7713345-124
8733143123

Ελπίζουμε η διοίκηση να βγήκε πιο σοφή από αυτή την περιπέτεια της ομάδας.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
νεότερο
παλαιότερο καλύτερο
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια
30 μέρες πριν

Looks good!I like this!