Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναθηναϊκός 2 – 1 Παναιτωλικός: Με κορυφαίο το Διαμαντόπουλο

Παναθηναϊκός 2 – 1 Παναιτωλικός: Με κορυφαίο το Διαμαντόπουλο

0
Παναιθηναϊκός - Παναιτωλικός: Μεντόζα Μπέναλτι
Παναιθηναϊκός - Παναιτωλικός: Μεντόζα Μπέναλτι

Αυτό που είδαμε στο ΟΑΚΑ για ακόμη μία φορά δείχνει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η έδρα και η φανέλα στο πρωτάθλημα. Όχι μόνο χαρίστηκαν σφυρίγματα στον Παναθηναϊκό, αλλά είδαμε και γελοίες αποφάσεις, όπως η κίτρινη στον Τσιγγάρα γιατί έπεσε πάνω του παίχτης του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως όταν περνάει το ξύλο, το ρίχνεις. Για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο οι παίχτες του Παναθηναϊκού δεν άφησαν με αντικανονικές επαφές να δημιουργηθεί παιχνίδι από πλευράς Παναιτωλικού, χωρίς όμως να δοθούν κίτρινες κάρτες. Στο δεύτερο ημίχρονο που είχε κριθεί το αποτέλεσμα, ο Διαμαντόπουλος αναγκάστηκε να κιτρινίσει αρκετούς παίχτες του Λάζλο Μπόλονι, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε στο 2-0 τις επικίνδυνες επαφές με τους παίχτες του Παναιτωλικού.

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε όμως σε δύο ανύποπτες στιγμές να βάλει δύο τέρματα. Το πρώτο τέρμα ήρθε από το σφυροκόπημα στη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Παναθηναϊκού, εκεί που αμύνεται ο Ντάλσιο, και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Ντάλσιο στο ανασταλτικό κομμάτι, έβγαλαν σε θέση βολής το Μακέντα, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο τέρμα ήρθε από την παράλληλη μπαλιά του Ζαγορίτη από την αριστερή πλευρά στο κέντρο της μικρής περιοχής, όπου ο Λιάβας δεν έπιασε σωστά την προβολή και έτσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αναλώθηκε σε πολλές μεταβάσεις και λάθη εκατέρωθεν, στο κέντρο του γηπέδου. Ο Τραϊανός Δέλλας προσπάθησε και κατάφερε να ανακόψει τον Παναθηναϊκό με το τεχνητό οφσάιντ, στα πρώτα 20 λεπτά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για το υπόλοιπο του ημιχρόνου. Οι επιθετικές εκδηλώσεις του Παναιτωλικού σταμάτησαν για άλλον έναν αγώνα στην απειρία του Αζάντι να αξιοποιήσει μία καλή ευκαιρία στο 9ο λεπτό, αλλά και στο πρόβλημά του να ελευθερωθεί από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε πάνω κάτω την ίδια εικόνα με το πρώτο. Η άμυνα του Παναιτωλικού έκοψε πολλές φάσεις με το τεχνητό οφσάιντ, 3 κρίσιμες φάσεις του Παναθηναϊκού σταμάτησαν λόγω αντικανονικής θέσης του επιθετικού, στο οποίο βοήθησε και το VAR.

Ο Τραϊανός Δέλλας κράτησε το σύστημα του πρώτου ημιχρόνου και απλά ανανέωσε παίχτες σε κρίσιμες θέσεις. Ο Μεντόζα ήταν αυτός που ανάγκασε τον Παναθηναϊκό σε ένα κρίσιμο σφάλμα μέσα στην περιοχή, που έδωσε τη δυνατότητα στον Παναιτωλικό να μειώσει σε 2-1.

Για άλλον έναν αγώνα οι Αζάντι και Βέργος δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις φάσεις με αξιώσεις. Ο Αζάντι είχε και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και δεν την αξιοποίησε. Ο Αριγίμπι δεν απέδωσε όσο θα περιμέναμε, το ίδιο και ο Μάζουρεκ, ενώ ο Τζανακάκης με το Γιάκολις δεν συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο, με τον Κροάτη να δείχνει εκνευρισμένος σε πολλές φάσεις.

Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν αισιόδοξος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα. Βλέπει πως η ομάδα έχει καλά στοιχεία και τα βγάζει στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι ότι τώρα ξεκινούν οι αγώνες με ομάδες του “δικού μας βεληνεκούς” και με τη δουλειά μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Πρώτο Ημίχρονο

9′ Πρώτη επίσκεψη του Παναιτωλικού στην περιοχή του Διούδη. Ο Ντίαζ βγάζει τη μπάλα στο κεφάλι του Αζάντι, αυτός παίρνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει τη μπάλα εκτός εστίας.

10′ Ο Βιγιαφάνιες έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Αϊτόρ, ο Αϊτόρ βγήκε στην πλάτη του Ντάλσιο, ο Κνετ βγήκε πολύ εκτός περιοχής για να προλάβει τη μπάλα, ο Αϊτόρ τσίμπησε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Ο βοηθός έδειξε οφσάιντ, η φάση ελέγχεται από το VAR, και επιβεβαιώνει το οφσάιντ για τον Παναιτωλικό.

17′ Ο Τραϊανός Δέλλας έχει ζητήσει από τους αμυντικούς του τα τελευταία δέκα λεπτά να είναι αρκετά προωθημένοι. Αυτό ανάγκασε τους παίχτες του Παναθηναϊκού να υποπέσουν σε τρία συνολικά οφσάιντ.

19′ 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Σάντσεζέβγαλε τη μπάλα από τα δεξιά εκτός περιοχής στη μικρή περιοχή με μία μπαλιά όλο φάλτσα, ο Μακέντα έβαλε την προβολή και κέρδισε τον Κνετ, ενώ ο Κωνσταντόπουλος δε μπορούσε να τον φυλάξει. Η φάση ξεκίνησε από το κέντρο με τη μετάβαση του Βιγιαφάνεζ.

22′ Ο Αριγίμπι βγήκε στον αιφνιδιασμό από τα δεξιά, έβγαλε τη μπάλα, ο Αζάντι γλίστρησε και έπεσε, χωρίς να καταφέρει να σηκωθεί για την κεφαλιά.

31′ Σχεδόν το 90% των επιθέσεων του Παναθηναϊκού γίνονται από τα δεξιά. Ο Ντάλσιο δεν είναι καλός στο ανασταλτικό κομμάτι και ο Μπόλονι ζητά από τους παίχτες του να δημιουργήσουν ρήγματα από την πλευρά αυτή.

37′ Κίτρινη κάρτα στον Αλεξανδρόπουλο για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στο Γιάκολις. Πήγε με τις τάπες στο στήθος του Κροάτη.

43′ 2-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζαγαρίτης έκανε το γέμισμα στη μικρή περιοχή, ο Λιάβας βγήκε προ του Μακέντα να κόψει τη μπάλα, αλλά την έστειλε στα δίχτυα.

45′ Φάουλ για τον Παναιτωλικό που φέρνει κόσμο στην περιοχή του Διούδη, αλλά η εκτέλεση δεν είναι καλή και διώχνει η άμυνα του Παναθηναϊκού.

45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

45’+1 Τέλος παιχνιδιού.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Βέργος μπαίνει στη θέση του Αζάντι στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ως έχει.

48′ Ο Μάζουρεκ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού το Γιάκολις, αυτός πήρε τη μπάλα, κλείστηκε στα αριστερά της εστίας του Διούδη, έκανε το γύρισμα, αλλά δόθηκε λάθος οφσάιντ στο Γιάκολις.

50′ Φάση διαρκείας στην περιοχή του Κνετ, ο Καρλίτος κάνει τρεις προσπάθειες για να πετύχει το τέρμα μέσα από την περιοχή του Κνετ, στο τέλος κάνει το τακουνάκι στον Αϊτόρ, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Κνετ βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής έδειξε χέρι στην αρχή της φάσης.

53′ Κίτρινη κάρτα στον Τσιγγάρα. Ο διαιτητής δίνει ανάποδα το φάουλ για τον Παναθηναϊκό.

59′ Κίτρινη κάρτα στον Αριγίμπι.

60′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Ταχάρ και Ντουάρτε στις θέσεις των Μάζουρεκ και Γιάκολις.

65′ Μακέντα και Αϊτόρ άνοιξαν την άμυνα του Παναιτωλικού, η μπάλα έφτασε στο Μαουρίσιο από παράλληλη μπαλιά εντός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά από εξέταση της φάσης το τέρμα ακυρώνεται λόγω αντικανονικής θέσης του επιθετικού του Παναθηναϊκού.

67′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, ο Καρλίτος βγαίνει και μπαίνει στη θέση του ο Αγιούμπ.

70′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μεντόζα μπαίνει στη θέση του Αριγίμπι.

77′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζαγαρίτης κατεβαίνει από τα αριστερά με τη μπάλα και στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, φτάνει στη μεγάλη περιοχή, προσπαθεί να απειλήσει τον Κνετ, ο οποίος διώχνει τη μπάλα.

78′ Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Εκτός Αϊτόρ και Μακέντα, εντός Μολό και Καμπετσής.

79′ Κάρτα στο Βιγιαφάνεζ για φράγμα στο Μεντόζα.

80′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Μπαίνει ο Μεντίνα στη θέση του Τζανακάκη.

81′ Εκτέλεση φάουλ από το Μεντόζα με πολύ κόσμο στην περιοχή του Διούδη και ενώ ο Παναθηναϊκός είναι με 10 λόγω τραυματισμού του Ζαγαρίτη. Γεμίζει ο Μεντόζα, ο Διούδης βγαίνει και μαζεύει τη μπάλα.

84′ Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Εντός Μπουζούκης και Σερπεζής, εκτός Βιγιαφάνεζ και Μαουρίσιο.

86′ Κίτρινη κάρτα σε δύο παίχτες του Παναθηναϊκού, τον Πούγγουρα και το Μπουζούκη, στο Μπουζούκη για τράβηγμα στο Ντάλσιο και στον Πούγγουρα για κεφαλιά στο κεφάλι του Ντάλσιο.

89′ Κίτρινη κάρτα στο Σάντσεζ για προβολή με τις τάπες στο Ντουάρτε.

90′ Ο Βέργος παίρνει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή από τη μετάβαση του Ντάλσιο, ο βοηθός δείχνει ότι ήταν σε αντικανονική θέση και σταματάει τη φάση.

90′ 5 λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+3 Χέρι του Σάντσεζ σε μετάβαση του Μεντόζα μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι.

90’+4 2-1 ο Παναιτωλικός. Εκτελεί ο Μεντόζα το πέναλτι που κέρδισε και μειώνει σε 2-1.

90’+5 Τέλος αγώνα.

5 1 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια