Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 2020 και Παναιτωλικός 2021

Παναιτωλικός 2020 και Παναιτωλικός 2021

0
Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης: Λιάβας, Ντίαζ, Κνετ, Βέργος
Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης: Λιάβας, Ντίαζ, Κνετ, Βέργος

Είμαστε ένα βήμα πριν την αλλαγή του έτους και οι ομάδες έχουν μπει σε ρυθμό μεταγραφών, με το βλέμμα τους να είναι στα δύο μικρά πρωταθλήματα που ακολουθούν το Μάρτη. Ο Παναιτωλικός εκτός από τη διαφορετική θέση και αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται τώρα σε σχέση με πέρυσι, έχει διαφορετικό προπονητή, ανιχνευτές και επαφές με διαχειριστές ποδοσφαιριστών και κινείται τελείως διαφορετικά απ’ ότι πέρυσι.

Ο Παναιτωλικός του 2019-2020 αναγκάστηκε να πάρει παίχτες ενδεκαδάτους όπως οι Άλβαρεζ, Ντάουντα, Ρόσα, Μουνιέ, Τζανακάκη, Κέβιν, Φερνάντεθ. Η ενδεκάδα του στο δεύτερο γύρο και στο πρωτάθλημα υποβιβασμού αποτελούνταν κυρίως από αυτούς τους 7 παίχτες και άλλους 4 που έπαιζαν και στον πρώτο γύρο. Η κακή προετοιμασία, η αλλαγή προπονητή και ο ερασιτεχνική προσέγγιση στο σχεδιασμό της ομάδας, ήταν οι λόγοι που ο Παναιτωλικός του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος 2019-2020 ήταν διαφορετική ομάδα από αυτή του δεύτερου γύρου.

Τα χαρακτηριστικά αυτά του περσινού Παναιτωλικού αναγνωρίζονται και στο φετινό ΠΑΣ Λαμία. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, πλέον, τρέχει να διορθώσει τα λάθη του Καλοκαιριού και του πρώτου γύρου, χρησιμοποιώντας λίγο από τη συνταγή που κράτησε τον Παναιτωλικό στην πρώτη κατηγορία.

Ο ΠΑΣ Λαμία βρίσκεται ήδη στην τέταρτη μεταγραφή, αυτές των:

  • Φάνη Τζανδάρη, αμυντικός μέσος
  • Ταϊρόν ντελ Πίνο, δεκάρι
  • Βαλεντίνο Βλάχο, δεξιός ακραίος αμυντικός
  • Έλμαρ Βγιάρνασον, κεντρικός μέσος

ενώ προσπαθεί να φέρει τρία καλά ονόματα στην ομάδα, αυτό του μεσοεπιθετικού Αργεντινού Μάρτιν Τόνσο, του Σλοβάκου κεντρικού επιθετικού Έρικ Γέντριτσεκ, γνωστό από τη θητεία του στον ΑΟ Ξάνθης και το Βόλο ΝΠΣ, και τέλος του Σενεγαλέζου κεντρικού επιθετικού Αμπντουλαγέ Μπα.

Ο ΠΑΣ Λαμία δεν παραδίδει τα όπλα, παρόλο που έχει μόλις 2 βαθμούς με προφανώς καμία νίκη, τη χειρότερη άμυνα με 24 τέρματα και τη χειρότερη επίθεση με 5 τέρματα. Ο λόγος είναι κυρίως γιατί οι δύο προπορευόμενοι, Παναιτωλικός και ΑΕΛ δεν κάνουν μέχρι στιγμής τη διαφορά και αυτό είναι που δίνει την αφορμή για τις πιο πάνω μεταγραφές.

Ο Παναιτωλικός βρίσκει δύσκολα δίχτυα με μόλις 6, έναντι 5 του ΠΑΣ Λαμία, τέρματα, έχοντας έτσι τη δεύτερη χειρότερη επίθεση και μία μόλις νίκη. Η άμυνά του από την άλλη είναι η έκτη καλύτερη του πρώτου γύρου, αλλά δεν την έχει εκμεταλλευτεί με την αναποτελεσματικότητα της επίθεσής του.

Ο Παναιτωλικός από την άλλη εβδομάδα θα μπει για τα καλά στις μεταγραφές, η Λαμία, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τείνει να κλείσει τις προσθήκες μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει πάνω από τις μισές που έχει ζητήσει ο Γρηγορίου.

Ο τρίτος της παρέας, η ΑΕΛ, μετά από την απόκτηση του Σέρβου κεντρικού αμυντικού Ούρος Τσόσιτς έδειξε πως θα μπει γερά και νωρίς στο παιχνίδι των μεταγραφών, αλλά κατάφερε να τα χαλάσει στις αμέσως επόμενες ημέρες. Η μεταγραφή του Μπαράνκο από το Βόλο ΝΠΣ ακυρώθηκε, ενώ έφερε πριν 2 ημέρες (29/12) τον αμυντικό μέσο Αντριάν Κολομπίνο Ροντρίγκεζ.

Η ΑΕΛ κάνει σπασμωδικές κινήσεις στις μεταγραφές της και αυτό φάνηκε με την ασυνεννοησία στο συμβόλαιο του Μπαράνκο. Μεγάλο μειονέκτημα για την ΑΕΛ είναι η φυγή του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος υπήρξε καλός σκακιστής την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό που στοίχισε στην ΑΕΛ και στο Μιχάλη Γρηγορίου ήταν το γεγονός ότι έχασε πολλές καλές μονάδες από το δυναμικό της ομάδας το Καλοκαίρι και δεν κατάφερε να αποδώσει όπως και πέρυσι.

Στη χειρότερη κατάσταση μεταξύ των τριών ουραγών, Παναιτωλικού, ΑΕΛ και ΠΑΣ Λαμία, η ΑΕΛ κατά τη γνώμη μας θα ξεκινήσει με μειονέκτημα το δεύτερο γύρο, έναντι των άλλων δύο, και ο ΠΑΣ Λαμία θα διεκδικήσει με αξιώσεις τις επόμενες δύο θέσεις, δεκατρία και δώδεκα.

Ποδαρικό στο 2021 με Μεταγραφές

Μία μεταγραφή έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Παναιτωλικός, Πρώτη Μεταγραφή ο Γιώργος Μανθάτης , και τις τελευταίες ημέρες ακούγεται και από επίσημα χείλη το όνομα του Μπαρμπόσα. Τη μεταγραφή του Έλντερ Μπαρμπόσα τη θεωρούμε κλεισμένη, καθώς οι έμμισθοι δημοσιογράφοι ήδη γράφουν εκθέσεις επί του θέματος.

Μετά το Μανθάτη, λοιπόν, και το Μπαρμπόσα θα φύγει ο πονοκέφαλος του Δέλλα για το επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Με το Μπαρμπόσα στα αριστερά και το Μανθάτη στα δεξιά, ο Παναιτωλικός αποκτά παίχτες ενδεκάδας και καλές εναλλακτικές.

Η έλευση του Μπαρμπόσα και του Μανθάτη ανοίγει τη θύρα αποχώρησης σε κάποιους, χωρίς όμως να είναι σίγουρο εάν θα προκύψουν αποχωρήσεις. Μιλώντας με ενδείξεις, αλλά και λίγη δόση φημών, η αναποτελεσματικότητα του Αριγίμπι και του Μάζουρεκ τους βάζουν υποψήφιους για να αποχωρήσουν.

Ο Αριγίμπι δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας από τα αριστερά. Στα παιχνίδια με τον Άρη έπαιξε για 70 λεπτά, ενώ στα υπόλοιπα επόμενα βγαίνει ως πρώτη αλλαγή γύρω στο 55ο λεπτό, με εξαίρεση το παιχνίδι με το Βόλο, όπου δεν έπαιξε. Οι κινήσεις του Δέλλα δείχνουν ότι δεν περιμένει κάτι περισσότερο από το Νιγηριανό, ως προς την εξέλιξη του στην επανάληψη του παιχνιδιού και η αλλαγή τακτικής μετά το 50 τον έχει πρώτο στον κατάλογο με τις αλλαγές.

Τις ίδιες εντυπώσεις με τον Αριγίμπι αφήνει και ο Μάζουρεκ. Ο Αργεντινός έτρεξε στα φιλικά, πίεσε, δημιούργησε, μπήκε καλά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και από τότε έχει να κάνει καλή εμφάνιση στο γήπεδο. Μετά από μία απουσία λόγω ενοχλήσεων στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, επανήλθε ως αλλαγή στο παιχνίδι με το Βόλο ΝΠΣ στο 57′ και όχι μόνο δεν κατάφερε να προσφέρει στην ομάδα, αλλά τα λάθη του στο κέντρο έδωσαν στο Βόλο ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να κάνει το 1-0. Στο τελευταίο του παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν κατάφερε να μοιράσει μπαλιές, να κρατήσει τη μπάλα και έτσι τον έφερε και αυτόν πρώτο στον κατάλογο με τις αλλαγές, βγαίνοντας στο 54′ μαζί με τον Αριγίμπι.

Δυσμενές είναι και το μέλλον του Άλβαρεζ στον Παναιτωλικό. Ο Αργεντινός μετά από μία καλή παρουσία στο δεύτερο μισό του προηγούμενου πρωταθλήματος, έλαβε μόνιμη θέση στον πάγκο και τιμήθηκε μόνο από το Λουτσιάνο. Ο Τραϊανός Δέλλας τον χρησιμοποίησε για 19 λεπτά στον αγώνα με τον Άρη, το πρώτο παιχνίδι του Δέλλα στον πάγκο του Παναιτωλικού, και έκτοτε βρέθηκε δύο ακόμη φορές στον πάγκο, στα αμέσως επόμενα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΑΕΛ, ενώ στα άλλα δύο του πρώτου γύρου ήταν εκτός αποστολής. Ο Αργεντινός είναι δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, δεν είναι στα σχέδια της ομάδας εδώ και έξι μήνες και δύσκολα θα παραμείνει μετά και την έλευση του Μπαρμπόσα στα αριστερά της επίθεσης. Η επιστροφή του στην Τσακαρίτα θα είναι όχι μόνο ιδανική για τον Παναιτωλικό που θα γλιτώσει ένα συμβόλαιο, αλλά και για τον ίδιο ώστε να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Με τον ερχομό του 2021, επιστρέφουν και οι Μαλής, Ματσόλα σε αγωνιστική δράση. Ο Ματσόλα έχει αρκετές πιθανότητες να ενταχθεί στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, ενώ ο Μαλής λίγο λιγότερες. Αυτός που θα παραμείνει για λίγο χρονικό διάστημα εκτός είναι ο Καρασαλίδης. Η επιστροφή του Μαλή καθησυχάζει τα πράγματα στην άμυνα, με τρεις εν δυνάμει επιλογές για τις δύο θέσεις των κεντρικών αμυντικών, Λιάβα, Μαλή και Κωνσταντόπουλου.

Ο Παναιτωλικός κοιτάζει την αγορά και για επιθετικό. Παρόλο που ο Ματσόλα είναι προ των πυλών, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι την παραμονή και συγκεκριμένα 13 παιχνίδια στο δεύτερο γύρο και άλλα 7 στο πρωτάθλημα υποβιβασμού. Με έξι τέρματα σε έναν ολόκληρο γύρο και τα τέσσερα εξ αυτών με πέναλτι (1 με τον ΠΑΟ, 2 με την ΑΕΛ, 1 με τον ΟΦΗ ) δε μπορείς να έχεις βλέψεις για κάτι παραπάνω.

Τέλος, οι δύο αυτές μεταγραφές των Μανθάτη και Μπαρμπόσα θα φέρουν και ανακατατάξεις στον άξονα σε συνδυασμό με την πιο συχνή επιλογή του Ταχάρ για το κέντρο. Ίσως δούμε το Ντίαζ σε ρόλο δεκαριού, τον Ταχάρ ή το Ντάλσιο από πίσω να μοιράζει μπάλες και λίγο πιο πίσω του τον Τσιγγάρα.

Οι αδικημένοι του Πρώτου Γύρου

Δυστυχώς ο Παναιτωλικός έχει υποπέσει σε πολλά σφάλματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που του έχουν στοιχίσει την αγωνιστική ηρεμία, καθώς παίζει πάντα με την ψυχή στο στόμα, αλλά δεν έχει και τη δυνατότητα να δοκιμάσει νέα πράγματα, παίζοντας πιο χαλαρό ποδόσφαιρο. Σε μία τέτοια ομάδα είναι δύσκολο να πάρεις ευκαιρίες, αλλά ακόμα περισσότερο όταν σε τρώνε στη γωνία οι «άνεργοι» του Οκτωβρίου και οι «σχεδιαστές» του Καλοκαιριού

Αλέξανδρος Καββαδίας: Όχι μόνο δόθηκε δανεικός για να «παίξει» στη Β’ εθνική με την Καλλιθέα, όχι μόνο το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε ακόμη, αλλά βρέθηκε και θύμα του «σχεδιαστή» καθώς ο Ιρανός Αζάντι που αποκτήθηκε ως άνεργος στα τέλη Οκτωβρίου, πήρε περισσότερες ευκαιρίες στον Παναιτωλικό, απ’ ότι ο Αλέξανδρος. Πρέπει να το έχει το όνομα.

Χρήστος Μπελεβώνης: Ο μικρός κατάφερε να τελειώσει τη χρονιά με 7 τέρματα στην Κ19. Ως ανταμοιβή για την προσφορά του παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Επισκοπή, όπου και κάνει διακοπές λόγω της αναβολής των μικρότερων πρωταθλημάτων. Άλλο ένα θύμα «σχεδιασμού», αλλά η μεταγραφή του ίσως έγινε και σκόπιμα για να είναι και πιο κοντά στον ΟΦΗ.

Γιώργος Λιάβας: «Καφέ φτιάχνεις;» ρωτάνε το Λιάβα, φτιάχνω λέει και αυτός. Στον Παναιτωλικό έχουμε δει πολλά περίεργα, όπως το Ντουάρτε από αριστερό ακραίο επιθετικό μέχρι και δεξιό ακραίο αμυντικό, ή τον Τσιγγάρα δεξιό ακραίο αμυντικό. Πρέπει να αποφασίσουν τελικά τι θέλουν από το Λιάβα; Είναι κακό για έναν παίχτη που κάνει τα πρώτα βήματά του στο ποδόσφαιρο να αλλάζει κάθε έξι μήνες και θέση. Όπως δεν ήταν αναγκαίος ο παροπλισμός του Μαλή, έτσι δεν ήταν και αναγκαία η επιβολή νέας θέσης στο Γιώργο. Ο Γιώργος αντεπεξήλθε και με το παραπάνω, αλλά θα του έκανε πιο καλό να έχει περισσότερα ένσημα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Αλέξανδρος Μαλής: Ο Αλέξανδρος πέρασε από «αναντικατάστατος στην ενδεκάδα», σε «βασικός στον πάγκο». Είναι γελοίο το πόσο εύκολα μπορούν να σου σβήσουν δύο χρόνια παρουσίας στην ενδεκάδα μέσα σε ένα μήνα. Σα να μην έφτανε αυτό, είχε την ατυχία να τραυματιστεί και στην πρώτη του εμφάνιση με το Δέλλα στον πάγκο. Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός προέβλεπε και τη διάλυση του αμυντικού διδύμου. Ίσως το έχει και το όνομα.

Χαβιέ Μεντόζα: Μαγικές ήταν οι στιγμές όταν τον αμόλησαν για πρώτη φορά στο Γεντί Κουλέ και μπήκε αφηνιασμένος για να κάνει το 1-2 και να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Ζήταγε τη μπάλα σαν τρελλός, έτρεχε να βρει διαδρόμους, αλλά ως αλλαγή στο 86′ δεν έχει και πολλά περιθώρια. Του κόπηκε η όρεξη όταν για τα περισσότερα παιχνίδια έμπαινε στα τελευταία 10 με 20 λεπτά, κυρίως για την τυπική καθυστέρηση των 20-30 δευτερολέπτων. Δικαίωση για τον ίδιο ήταν το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε στο 2-1 με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να δώσει πολλά, αλλά δεν το έχουν επιτρέψει.

Αλέξανδρος Παρράς: Τα είπαμε και το Καλοκαίρι για τον Αλέξανδρο και τελικά το έχει και το όνομα.

Χοακίν Αρθούρα: «Μέσος-Αμυντικός Μέσος με βιογραφικό που γράφει Ρίβερ Πλέιτ, Οσασούνα, Τίγρε, Ουρακάν, Νασιονάλ, Αλμερία. Να το βάλω να παίξει;» «Άσε μωρέ, θα τραβήξω πιο πίσω το Ντάλσιο και ό,τι γίνει.». Ο Παναιτωλικός έχει παίχτη τέτοιο που λέγεται Αρθούρα και είναι 27 ετών. 1 συμμετοχή, 28 λεπτά παιχνιδιού απέναντι στην ΑΕΛ στο 2-1 μέσα στο Αγρίνιο. Εάν δεν είναι κουτσός στην προπόνηση, δε δικαιολογείται να μένει εκτός, ειδικά σε μία θέση που ο Τσιγγάρας θα μπορεί να πάρει ανάσες, έστω και ως αλλαγή.

σημείωση: Ο αρχικός τίτλος του άρθρου ήταν «ΠΑΣ Λαμία 2021 όπως Παναιτωλικός 2020», αλλά 10.000 χαρακτήρες αργότερα και 5 ώρες συγγραφής και αναζήτησης πληροφοριών καταλήξαμε σε αυτό που διαβάσατε. Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας και για το 2020.

5 1 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια