Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 2 – 1 ΟΦΗ: Από Μηχανής Αγιοβασίλης

Παναιτωλικός 2 – 1 ΟΦΗ: Από Μηχανής Αγιοβασίλης

0
Παναιτωλικός - ΟΦΗ: Μανθάτης 1-1 στο 83'
Παναιτωλικός - ΟΦΗ: Μανθάτης 1-1 στο 83'

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά για 80 ολόκληρα λεπτά δε βλέπονταν το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ ήρθε στο Αγρίνιο γνωρίζοντας ότι οι απουσίες του δε θα του επιτρέψουν να κάνει το παιχνίδι που θέλει, ο καιρός έκανε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με την έντονη βροχή, αλλά και ο Παναιτωλικός δε νοιαζόταν τόσο πολύ για τη νίκη.

Για ακόμα ένα παιχνίδι είδαμε πόσο υστερεί ο Παναιτωλικός στις μεταβάσεις μπροστά από το κέντρο. Ο Ντίαζ έκανε καλό παιχνίδι, όμως όχι τόσο καλό ώστε να καλύψει τους πολύ κακούς Μάζουρεκ και Αριγίμπι για ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Βέργος σπάνια έπαιρνε τη μπάλα, ενώ κατά διαστήματα ο ΟΦΗ κατάφερνε να βγει στην επίθεση με φάσεις διαρκείας, τραβώντας έτσι τον Παναιτωλικό πιο πίσω.

Το πρώτο ημίχρονο είναι ως μη γενόμενο και για τις δύο ομάδες, καθώς ούτε ο ΟΦΗ απείλησε, αλλά ούτε ο Παναιτωλικός. Η βροχή είχε γεμίσει τον αγωνιστικό χώρο με νερό, το οποίο κατάφερε να αποστραγγιστεί με την παύση της βροχόπτωσης με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατός και έκλεισε τον Παναιτωλικό στην άμυνά του. Ο Τραϊανός Δέλλας άφησε μετά από πολλά παιχνίδια τον αντίπαλο προπονητή να κάνει τις κινήσεις του. Στο 54′ ο ΟΦΗ εισέπραξε την υπεροχή σε τέρμα, με το Στάικο να κάνει το 1-0 μετά από εξαιρετική επίθεση από τα δεξιά με τους Βάις και Στάρτζεον. Στο 65′ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αριγίμπι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μάζουρεκ έστειλε τη μπάλα πολύ αδύναμα πάνω στο Σωτηρίου.

Ο Δέλλας ξεκίνησε να ανακατεύει τα χαρτιά του στο 70ο λεπτό, περνώντας το Μανθάτη στη θέση του Μάζουρεκ και τοποθετώντας τον στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Ο Μανθάτης έδειξε καλά στοιχεία στις πρώτες επαφές που είχε με τη μπάλα, βοήθησε αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας, ενώ είχε και ευστοχία σε όλες του τις προωθημένες μπαλιές.

Στο 83ο λεπτό, ο Μανθάτης βρίσκεται ανάμεσα από τους πλάγιους αμυντικούς του ΟΦΗ στη γραμμή του πλαγίου, κάνει ένα γέμισμα το οποίο παίρνει περίεργη κλήση. Ο Σωτηρίου κάνει μισό βήμα για να βγει στη μικρή περιοχή του να μαζέψει τη μπάλα, αλλά αυτή χωρίς φάλτσα συνεχίζει την πορεία της προς το τέρμα. Ο Σωτηρίου γυρνάει και πηδάει για να τη διώξει με το χέρι, χωρίς όμως να το καταφέρει, και αυτή χτυπώντας στο αντίθετο δοκάρι καταλήγει στα δίχτυα. Ένα εξαιρετικό τέρμα σε πολύ ανύποπτη στιγμή.

Με το 1-1 ο Παναιτωλικό είχε σίγουρο πως δε θα πέταγε τελείως το παιχνίδι, αλλά η άμυνα του ΟΦΗ είχε διαφορετική άποψη. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζανακάκη με γέμισμα στην περιοχή, ο Ματσόλα στην αντίθετη πλευρά παίρνει μία κακή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της μικρής περιοχής, ο Λιάβας μπήκε προ των αμυντικών και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Ο ΟΦΗ τα έπαιξε όλα για όλα μετά και το 2-1, ο Σαρδινέρο ήταν ο μοιραίος παίχτης για τον ΟΦΗ καθώς στο 90 δεν κατάφερε να νικήσει τον Κνετ, όταν τον έβγαλε μόνο του στην πλάτη της άμυνας ο Νέιρα.

Ο Παναιτωλικός μετά από αυτό το πολύ κακό 80λεπτο κατάφερε σε 3 λεπτά να σώσει τον αγώνα, αλλά και να θέσει σοβαρά ερωτήματα ως προς την απόδοση της ομάδας.

Πρώτο Ημίχρονο

4′ Πρώτη επίσκεψη για τον ΟΦΗ στην επίθεση από τα αριστερά με το Στάρτζεον να κάνει γέμισμα στη μικρή περιοχή, όμως οι αμυντικοί του Παναιτωλικού έδιωξαν τη μπάλα.

10′ Από λάθος μετάβαση του Τσιγγάρα, ο ΟΦΗ βγαίνει στην επίθεση και αιφνιδιάζει την άμυνα του Παναιτωλικού, μετά από δύο ατυχείς μεταβάσεις λόγω του νερού, η μπάλα στρώνεται στον Κοροβέση στη γραμμή της περιοχής, αυτός κάνει το δυνατό σουτ και η μπάλα περνάει λίγο πιο έξω από το δεξί δοκάρι του Κνετ.

14′ Φάουλ στον ύψος του κέντρου, ο Στάικος έπεσε πάνω στον Ταχάρ και δέχεται τις παρατηρήσεις από το διαιτητή.

18′ Παρατηρήσεις και στο Μεντίνα για φάουλ.

20′ Οι Μάζουρεκ και Αριγίμπι έχουν ελεύθερο ρόλο στην επίθεση και κάνουν εναλαγές στα άκρα.

28′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, ο Σαρδινέρο βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και μόνος του απέναντι στον Κνετ. Κάνει το σουτ αδύναμα, ο Κνετ ήρεμα σταματάει τη μπάλα.

33′ Κίτρινη κάρτα στο Βούρο για τράβηγμα στο Βέργο πάνω σε δημιουργία αντεπίθεσης

35′ Πολύ καλή κάθετη μπαλιά στο Βέργο που φεύγει στην επίθεση, ο ίδιος δίνει πιο μπροστά στο Μάζουρεκ, αλλά η μπαλιά ήταν κακή και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

43′ Δεύτερη τελική στο στόχο για τον Παναιτωλικό. Ο Μεντίνα έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, η μπάλα πήγε στο ημικύκλιο της περιοχής όπου την πήρε ο Βέργος, γύρισε αυτός το σώμα του και έκανε το σουτ, αλλά δεν ήταν ικανό να απειλήσει το Σωτηρίου.

45′ Τέλος Ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο

54′ 1-0 για τον ΟΦΗ. Ο Στάρτζεον έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, ο Βάις πήρε τη μπάλα στο όριο της περιοχής και έβγαλε πιο μπροστά στο Στάικο, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Κνετ.

59′ Ο Σελίμοβιτς ρίχνει τον Αριγίμπι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής δείχνει στον Αριγίμπι να σηκωθεί.

62′ Ο διαιτητής πηγαίνει να ελέγξει τη φάση του 59′ στο VAR.

65′ Πέναλτι αποφασίζει ο διαιτητής στο πέσιμο του Αριγίμπι και αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο Μάζουρεκ. Ο Σωτηρίου κάνει μία εύκολη απόκρουση, καθώς ο Μάζουρεκ δεν το εκτελεί καλά.

67′ Κίτρινη κάρτα στο Σελίμοβιτς.

68′ Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Λυμπεράκης μπαίνει στη θέση του Κοροβέση.

70′ Αλλαγές και για τον Παναιτωλικό. Μανθάτης και Ματσόλα θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Μάζουρεκ και Βέργου.

72′ Ο Νέιρα κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, 2 μέτρα από το ημικύκλιο του Κνετ. Ο Σελίμοβιτς αναλαμβάνει να το εκτελέσει απ’ ευθείας, αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Κνετ.

75′ Ο Μανθάτης έχει περάσει στα δεξιά της επίθεσης και ο Αριγίμπι πέρασε στα αριστερά.

78′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό, ο Τζανακάκης θα περάσει στη θέση του Μεντίνα.

79′ Ο Στάρτζεον κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο από τον Τσιγγάρα, στα δεξιά της περιοχής. Ο Στάικος εκτελεί με γέμισμα, ο Στάρτζεον βρίσκει τη μπάλα προ του Κνετ, αλλά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Μεγάλη στιγμή για τον ΟΦΗ να κάνει το 2-0.

83′ Απίστευτο. 1-1 με το Μανθάτη να κάνει το γέμισμα, αλλά κατέληξε στο τέρμα μετά και τη λάθος εκτίμηση του Σωτηρίου.

85′ 2-1 για τον Παναιτωλικό. Ο Τζανακάκης έκανε γέμισμα από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στο Ματσόλα που έκανε κεφαλιά, η μπάλα έσκασε και πήγε σε σημείο που ήταν ο Λιάβας, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα.

88′ Κίτρινη στον Τσιγγάρα

89′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό, μπαίνει ο Αρθούρα και βγαίνει ο Αριγίμπι.

90′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, ο Νέιρα έβγαλε το Σαρδινέρο μόνο του μπροστά στον Κνετ, ο Σαρδινέρο στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κνετ και πέταξε μία μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

90′ Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

90’+4 2 κίτρινες κάρτες στο Νέιρα και αποχωρεί από το παιχνίδι.

90’+6 Τέλος αγώνα.

5 1 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια