Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 1 – 2 Ολυμπιακός: Το Πάλεψε

Παναιτωλικός 1 – 2 Ολυμπιακός: Το Πάλεψε

0
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Ταχάρ
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Ταχάρ

Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε ο Παναιτωλικός απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έδειξαν πως είναι δίκαια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά έκαναν δεν κράτησαν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα σε ολόκληρο τον αγώνα. Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε την επανάπαυση του Ολυμπιακού μετά το πρώτο τέρμα, προσπάθησε με την πλάτη στον στοίχο να πάρει κάτι από τον αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι παίχτες του Δέλλα έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα απέναντι και σε πολύ καλές ομάδες.

Με το αριστερό μπήκε στον αγώνα ο Παναιτωλικός, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό και στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού, δεν αντέδρασε σωστά στην επέλαση του Ντρέγκερ από τα δεξιά της επίθεσης και το γύρισμα αυτού βρήκε το Φορτούνη σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Κνετ και έκανε το 1-0. Στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός προσπάθησε να μην αφήσει το τέρμα αυτό να τον επηρεάσει και κράτησε τις θέσεις του ψηλά στο γήπεδο. Οι οδηγίες του Δέλλα εφαρμόστηκαν και ο Παναιτωλικός κράτησε ψηλά τις γραμμές του, σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έπαιξαν και οι μεταβάσεις της άμυνας στην επίθεση από τα πόδια του Αρθούρα, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα στον τομέα αυτό, στην ομάδα. Ο Αργεντινός «παρενοχλούσε» συχνά τους παίχτες του Ολυμπιακού με σπρωξίματα και δυνατές επαφές, χωρίς να υποπέσει σε παράβαση, εκνευρίζοντας έτσι τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικό είναι το σπρώξιμο του Φορτούνη στον Αρθούρα μετά από φάουλ του πρώτου για το οποίο ο Φορτούνης πήγε να ζητήσει το λόγο μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πιο αποφασισμένος για να απειλήσει. Οι δύο αλλαγές του Μάρτινς με την αρχή του ημιχρόνου δεν αιφνιδίασαν τον Παναιτωλικό, ο οποίος πίεσε ψηλά και κινήθηκε γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Μόλις στο 48ο λεπτό ο Ταχάρ κατάφερε να φέρει την ισορροπία στο παιχνίδι μετά το γέμισμα του Αριγίμπι. Το τέρμα αυτό αύξησε το ρυθμό του παιχνιδιού και το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, αφού και ο Ολυμπιακός κυνήγαγε κάθε φάση. Επιθετικά ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να απειλήσει αρκετές φορές, καθώς το παιχνίδι γίνονταν κυρίως στο κέντρο του γηπέδου. Ο Ολυμπιακός βγήκε με αξιώσεις δύο φορές να πάρει το προβάδισμα και πάλι, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Τελικά η λύση ήρθε από τον πάγκο, καθώς ο Βρουσάι κατέβασε τη μπάλα στην επίθεση από την αριστερή πλευρά, έδωσε στο Βαλμπουενά, αυτός έβγαλε τον Ελ Αραμπί στην πλάτη της άμυνας και έκανε το 1-2, τελειώοντας το παιχνίδι εκεί. Οι αλλαγές του Δέλλα με το Μανθάτη και το Βέργο δεν άλλαξαν την επιθετική εικόνα του Παναιτωλικού για τα τελευταία 20 λεπτά.

Αυτό ήταν το ένα από τα τρία παιχνίδια που θα παίξουν οι δύο ομάδες στο εγγύς μέλλον, το σημερινό για το πρωτάθλημα και τα επόμενα δύο στο κύπελλο. Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι, ενώ τα άλλα δύο θα αποτελέσουν ευκαιρία για να δοκιμάσει πράγματα ο Δέλλας. Το μυαλό όλων είναι στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη βαθμολογική ηρεμία της ομάδας.

Από το σημερινό παιχνίδι ο Παναιτωλικός κέρδισε ένα μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα, λόγω της καλής εμφάνισης απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και λόγω της καλής του επιθετικής λειτουργίας με μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Επίσης κέρδισε και έναν πολύ καλό παίχτη, τον Αρθούρα, ο οποίος έβαλε αρκετά εμπόδια στους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού και βοήθησε αρκετά την ομάδα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Δηλώσεις Δέλλα

Πολύ ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας μετά τον αγώνα. Δήλωσε πως η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και θα μπορούσε να κάλλιστα να πάρει κάτι από τα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Τα επόμενα παιχνίδια είναι πολλά και πολύ δύσκολα.

Πρώτο Ημίχρονο

2′ Ωραία κίνηση του Μάζουρεκ από τα αριστερά, έκανε τις τρίπλες, πέρασε δύο παίχτες του Ολυμπιακού, η παράλληλη μπαλιά που έκανε όμως κόπηκε από το Τζολάκη

4′ 1-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Ντρέγκερ έκανε ωραία κίνηση και μπήκε στην περιοχή με τη μπάλα πίσω από το Βάντερσον, έκανε γύρισμα στον Φορτούνη που ήταν στο ύψος του πέναλτι, έκανε αυτός το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

10′ Φάουλ για τον Ολυμπιακό σε καλό σημείο, 8 μέτρα από την περιοχή και αριστερά. Ο Φορτούνης εκτελεί πάνω στο τοίχος και ο κίνδυνος απομακρύνεται.

Στα πρώτα αυτά δέκα λεπτά, ο Παναιτωλικός παίζει αρκετά ψηλά και αποφεύγει να κλείνεται πίσω, παρόλο που είναι με την πλάτη στον τοίχο από το 4ο λεπτό.

14′ Γέμισμα για τον Αριγίμπι από το Μάζουρεκ που τον βγάζει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Νιγηριανός κάνει ένα απελπιστικά κακό σταμάτημα της μπάλας, χάνει τον έλεγχο και αυτή βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.

15′ Κίτρινη για τον Αζάντι που έκανε επικίνδυνη προβολή στον Καμαρά.

21′ Προσπάθησε να βγει στην επίθεση ο Παναιτωλικός από τον άξονα, γύρισε τη μπάλα στα αριστερά και πίσω που βρίσκεται ο Μεντίνα, αυτός έκανε το γέμισμα, ο Τζολάκης όμως εύκολα θα σταματήσει τη μπάλα.

22′ Ο Καμαρά έξω από την περιοχή δοκιμάζει να απειλήσει με μακρυνό σουτ, ο Κνετ πέφτει στη δεξιά του γωνία, η μπάλα περνάει για λίγο εκτός εστίας. Αυτή ήταν η 4η τελική για τον Ολυμπιακό, με τον Παναιτωλικό να έχει μία.

25′ Φράγμα του Καμαρά στο Βάντερσον, αυτός έχει πέσει κάτω και πιάνει την κοιλιά του. Σηκώθηκε ο Βραζιλιάνος καθώς το χτύπημα ήταν στη βουβωνική χώρα.

28′ Ο Ταχάρ δοκίμασε από μακρυά το πόδι του, εκμεταλλευόμενος και το χώρο που του άφησαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, η μπάλα αφού βγήκε και σε παίχτη του Ολυμπιακού κατέληξε στα χέρια του Τζολάκη.

31′ Κλέβει τη μπάλα ο Αριγίμπι και βγάζει στην αντεπίθεση τον Παναιτωλικό. Δίνει τη μπάλα στο Ντίαζ, ο οποίος ανακόπτεται και πέφτει κάτω, χωρίς να υπάρχει παράβαση σύμφωνα με το διαιτητή.

35′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Ντρέγκερ βγάζει το Φορτούνη στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Φορτούνης έχεις το χρόνο να σταματήσει τη μπάλα και να κάνει το σουτ, ο Κνετ όμως έχει καλύψει και διώχνει τη μπάλα.

40′ Εκτελεί κόρνερ ο Φορτούνης, ο Μπα παίρνει την κεφαλιά προ του Κνετ, όμως του κάνει φάουλ και η φάση σταματάει εκεί.

43′ Κίτρινη κάρτα στο Μπρούμα για πάτημα στο Μάζουρεκ.

44′ Ο Βάντερσον βγαίνει από δεξιά και κάνει γέμισμα στην περιοχή, ο Αριγίμπι παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και τη στέλνει δίπλα στον Ταχάρ. Ο Ταχάρ βάζει το πόδι για να κάνει το πλασέ, ο Τζολάκης πρόλαβε να καλύψει τη μπάλα και παίρνει έτσι το φάουλ από την παρέμβαση του Ταχάρ.

45′ Ένα λεπτό καθυστερήσεις

45’+1 Τέλος Ημιχρόνου

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να κάνει δύο αλλαγές, Βαλμπουενά αντί Φορτούνη και Ρατζέλοβιτς αντί Μπρούμα. Ο Παναιτωλικός ξεκινάει χωρίς αλλαγές.

48′ 1-1 με τον Ταχάρ ο Παναιτωλικός. Ο Αριγίμπι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα στον Ταχάρα, ο Ταχάρ πέφτοντας κάνει ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζολάκη.

51′ Ο Καμαρά έβγαλε τον Ελ Αραμπί μόνο του μπροστά από τον Κνετ, ο Μαλής έρχεται από πίσω με φόρα, βάζει το πόδι του και διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

53′ Ο Ρέαγκντσιουκ πάει με δύναμη πάνω στο Ντίαζ, τον ρίχνει κάτω, στα δεξιά όπως επιτίθεται ο Παναιτωλικός και λίγο έξω από την περιοχή του Τζολάκη, ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας.

56′ Μετά από κλέψιμο του Μεντίνα, ο Αριγίμπι βγάζει τον Παναιτωλικό στην αντεπίθεση, αλλάζει το παιχνίδι αριστερά για το Μάζουρεκ, αυτός κάνει ένα δυνατό σουτ που βρίσκει στα σώματα και τελειώνει η επίθεση του Παναιτωλικού εκεί.

58′ Ο Καμαρά ελέγχει τη μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας.

59′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Βρουσάι στη θέση του Μασούρα.

61′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εμβιλά παίρνει τη μπάλα από την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, κάνει το πλασέ, όμως έστειλε τη μπάλα για λίγο εκτός εστίας.

62′ Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Αζάντι αφήνει τη θέση του στο Βέργο.

65′ 2-1 για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά έβγαλε τον Ελ Αραμπί στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού και αυτός έκανε το 2-1.

69′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Βγαίνει ο Αριγίμπι και μπαίνει ο Μανθάτης. Βγαίνει ο Βάντερσον και μπαίνει ο Περέιρα.

70′ Ο Ταχάρ προσπάθησε από μακρυά να απειλήσει με ένα δυνατό σουτ, η μπάλα πήρε πολύ ύψος και δεν ανησύχησε τον Τζολάκη.

79′ Ο Μάζουρεκ κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο στα αριστερά από το χέρι του Ρατζέλοβιτς. Εκτελεί ο ίδιος με γέμισμα, ο Μαλής σηκώνεται προ του Τζολάκη για την κεφαλιά, ο Τζολάκης μαζεύει τη μπάλα και τελειώνει εκεί η φάση.

80′ Ο Κωνσταντόπουλος κάνει προβολή και ρίχνει κάτω το Βαλμπουενά και παίρνει την κίτρινη κάρτα.

85′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Τσιγγάρας στη θέση του Ταχάρ και Ντάλσιο αντί Μεντίνα.

85′ Αλλαγή και για τον Ολυμπιακό, Ανδρούτσος στη θέση του Ντράγκερ.

90′ 3 λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+2 Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Μπαίνει ο Χασάν και βγαίνει ο Ελ Αραμπί.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια