Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 1 – 0 Ξάνθη: Σώθηκε.

Παναιτωλικός 1 – 0 Ξάνθη: Σώθηκε.

Παναιτωλικός - Ξάνθη: Βέργος Πέναλτι
Παναιτωλικός - Ξάνθη: Βέργος Πέναλτι

Ο Παναιτωλικός έκανε το σωστό και παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία. Η Ξάνθη προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη μοναδική διαθέσιμη θέση για τη Super League και θα αναγκαστεί και του χρόνου να παίξει στη Β’ κατηγορία. Δεν μένουν και πολλά να πούμε για το σημερινό παιχνίδι πέραν των συνηθισμένων αναλύσεων. Ο Παναιτωλικός θέλει ήδη να ξεχάσει τη φετινή και περσινή χρονιά και να κάνει το σχεδιασμό της ομάδας από την αρχή. Πολλά μεγάλα και σημαντικά συμβόλαια λήγουν αυτό το καλοκαίρι και θα χρειαστεί να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχεδόν όλος ο κορμός της φετινής ομάδας. Οι επόμενες ημέρες θα είναι μέρες ξεκούρασης για το Δέλλα και τους παίχτες του, οι οποίοι στη κυριολεξία κατέρρευσαν, συναισθηματικά, μετά τον αγώνα και όλη την πίεση που τους είχε ασκηθεί τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθεί η σύνοψη του αγώνα, το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού και ανά λεπτό περιγραφή των φάσεων.

Οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένες στο πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη κυρίως διότι δεν φάνηκε να θέλει να πιέσει από την αρχή του αγώνα. Πέρασε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο για να δούμε την πρώτη τελική του παιχνιδιού, στο 10′ με την Ξάνθη, αλλά ο Παναιτωλικός είχε δύο ευκαιρίες, χωρίς όμως να τελειώσει τις φάσεις.

Στο υπόλοιπο ημίωρο του ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός άρχισε να ανεβάζει στροφές και να παίρνει έδαφος στο γήπεδο. Η αλλαγή που άλλαξε την όψη της επίθεσης του Παναιτωλικού, ήταν η εναλλαγή μεταξύ Μεντόζα και Μπαρμπόζα. Η εναλλαγή αυτή έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση του Παναιτωλικού, με το Μπαρμπόζα και το Μεντόζα να βρίσκουν διαδρόμους και να κυκλοφορούν πιο εύκολα τη μπάλα. Επιπρόσθετα ανέβηκε και ο Ντουάρτε από τα δεξιά με το Μεντόζα μπροστά του και βοήθησε πάρα πολύ στη δημιουργία φάσεων, αλλά και σε πολλά γεμίσματα που έγιναν από την πλευρά αυτή.

Η Ξάνθη έδειξε ότι δεν ήρθε στο Αγρίνιο για να κυνηγήσει το παιχνίδι. Η άμυνά της ήταν πάρα πολύ καλά στημένη για το παιχνίδι που έκανε ο Παναιτωλικός. Ο Δέλλας ενίσχυσε τα άκρα του με το 4-3-3, αυτό φάνηκε και με αυτά που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα προς την εστία του Ίτσο.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στον Παναιτωλικό για τα πρώτα 45 λεπτά, με 59% κατοχή, δύο τελικές, μία εντός εστίας, τα οποία στατιστικά αντιπροσωπεύουν στο 100% αυτό που είδαμε στο γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός αύξησε τις προσπάθειές του για να πετύχει το ένα τέρμα που θα τον κρατούσε στην κατηγορία. Η τακτική έμεινε η ίδια με το πρώτο ημίχρονο και τα γεμίσματα από τα πλάγια ήταν ο κύριος τρόπος που προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης.

Από το 58′ και μετά ο Δέλλας έκανε την ομάδα ακόμα πιο επιθετική. Πέρασε στο παιχνίδι το Ματσόλα και αργότερα τους Αριγίμπι και Μάζουρεκ που αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για τον Παναιτωλικό. Ο Μπάμπης Τεννές ανταπάντησε με διαδοχικές αλλαγές, ενισχύοντας και την άμυνα, αλλά και την επίθεσή του. Δύο αλλαγές που περιμέναμε να γίνουν ήταν αυτές του Θυμιάνη και του Τάτου. Για καλή τύχη του Παναιτωλικού, ο Τάτος δε βρέθηκε στο 100% της αγωνιστικής του κατάστασης, καθώς ένοιωσε από νωρίς ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.

Η πίεση του Παναιτωλικού στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού έβγαλε αποτέλεσμα στο 82′. Ο Παναιτωλικός με εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι, ανάγκασε την άμυνα της Ξάνθης σε λάθος, απ’ όπου και επήλθε το πέναλτι για τον Παναιτωλικό. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Βέργος και έκανε το 1-0 το οποίο έμεινε μέχρι και το τέλος.

Το παιχνίδι, όπως αναμενόταν, είχε πάρα πολύ ένταση στα τελευταία λεπτά και πολλά νεύρα. Στον κατάλογο του διαιτητή γράφτηκαν τρεις κόκκινες κάρτες, όλες για τον πάγκο των ομάδων, μεταξύ τους και ο Δέλλας.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Παναιτωλικό, ο οποίος μετά από άλλη μία χρονιά μετριότητας γλιτώνει τον υποβιβασμό.

Πρώτο Ημίχρονο

10′ Πρώτη τελική στον αγώνα. Η Ξάνθη κέρδισε φάουλ στα αριστερά της επίθεσης, ο Παντελιάδης εκτέλεσε το φάουλ, απομάκρυνε η άμυνα του Παναιτωλικού, στην επαναφορά ο Έμπερντ έξω από την περιοχή πήρε τη μπάλα και έκανε ένα δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κνετ.

13′ Αλλαγή άκρων για τον Παναιτωλικό. Με εντολή του Δέλλα, ο Μπαρμπόζα και ο Μεντόζα ανταλλάζουν θέσεις.

16′ Κίτρινη κάρτα στο Μαλή για ανατροπή του Έμπερντ, ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Κνετ.

20′ Μεγάλη στιγμή για τον Παναιτωλικό. Ο Μεντόζα από τα δεξιά κάνει ένα δυνατό σουτ, ο Ίτσο πέφτει και διώχνει τη μπάλα με τα χέρια, ενώ ο Βέργος που είναι μπροστά από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, δε μπορεί να επηρεάσει τη φάση.

27′ Άλλο ένα γέμισμα από τα δεξιά για τον Παναιτωλικό. Ο Μεντόζα άλλαξε τις ισορροπίες στα δεξιά της επίθεσης, με τη βοήθεια και του γρήγορου Ντουάρτε.

28′ Ο Σιατραβάνης μπήκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κνετ. Ο βοηθός σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ, το οποίο είναι πολύ οριακό για να διακριθεί ως ορθό ή όχι, ακόμα και από την επανάληψη.

32′ Φάουλ του Δημούτσο στον Ταχάρ σε πολύ καλό σημείο λίγο έξω από την περιοχή της Ξάνθης. Ο Μεντόζα εκτελεί απ’ ευθείας, η μπάλα πάει στο γάμμα, αλλά πέρασε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

38′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, η μπάλα πήγαινε προς το Βέργο ο οποίος είχε χώρο για να κάνει κίνηση μέσα στην περιοχή, ο Τζούρμαν μπήκε στην πορεία της μπάλας και την κλέβει.

43′ Διπλό γέμισμα από τα δεξιά με τους Μεντόζα και Ντουάρτε να δίνουν τη μπάλα στην περιοχή, αλλά να διώχνει η άμυνα της Ξάνθης.

45′ Γέμισμα του Ντουάρτε στο Βέργο, που βρίσκεται προ του Ίτσο, για λίγο ο Βέργος δε μπορεί να πάρει την κεφαλιά, ενώ η άμυνα της Ξάνθης δε μπορούσε να κάνει κάτι.

45′ Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

45’+2 Ο Μπαρμπόζα γέμισε από τα αριστερά, ο Ίτσο έδιωξε με τα ακροδάχτυλα, η μπάλα πήγε στο σώμα του Παντελιάδη, ο οποίος έπειτα έδιωξε τη μπάλα. Οι Αγρινιώτες φωνάζουν για χέρι, αλλά όπως φαίνεται και στην επανάληψη, η μπάλα έχει βρει στο σώμα του παίχτη.

45’+3 Μετά από ένα άτυπο επιπλέον ένα λεπτό καθυστερήσεων, ο διαιτητής στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

49′ Ταχάρ και Παπάζογλου συγκρούονται με τα κεφάλια σε διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή του Κνετ. Ο Τάσος Παπάζογλου έχει σκισμένο φρύδι από αυτή τη μονομαχία και θα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου για τις πρώτες βοήθειες. Με 10 παίχτες η Ξάνθη για τα επόμενα λεπτά.

53′ Ο Ντίαζ έβγαλε την κάθετη μπαλιά στο Βέργο μέσα στην περιοχή, ο Βέργος σε πρώτο χρόνο κάνει το σουτ, ο Τζούρμαν διώχνει τη μπάλα και σώζει τον Ίτσο από προβλήματα.

54′ Κίτρινη κάρτα στο Μικελτάτζε για κράτημα στο Ντουάρτε σε εξέλιξη επίθεσης.

57′ Κίτρινη κάρτα στο Δημούτσο και στον Ταχάρ για διαδοχικά φάουλ.

58′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Μέσα ο Ματσόλα, στη θέση του Ταχάρ.

63′ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Παπάζογλου υπό την πίεση του Ματσόλα προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή πήγε προς το τέρμα και κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ίτσο.

64′ Αλλαγές για την Ξάνθη. Θυμιάνης και Τάτος μπαίνουν στις θέσεις των Τάσου Παπάζογλου και Μικελτάντζε.

65′ Κίτρινη κάρτα στο Θυμιάνη για τράβηγμα στο Μεντόζα σε εξέλιξη αντεπίθεσης.

67′ Κίτρινη κάρτα στον Παντελιάδη για διαμαρτυρία. Κίτρινη κάρτα και στο Μπορμπόκη, στον πάγκο του Παναιτωλικού.

73′ Σφυροκόπημα του Παναιτωλικού στην άμυνα της Ξάνθης. Ο Μεντόζα έκανε την τελική που κατέληξε στα χέρια του Ίτσο.

74′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Βγαίνουν οι Περέιρα και Κωνσταντόπουλος και μπαίνουν Αριγίμπι και Μάζουρεκ.

81′ Πέναλτι για τον Παναιτωλικό από χέρι του Θανάση Παπάζογλου. Η φάση ελέγχεται από το VAR.

83′ 1-0 για τον Παναιτωλικό με εκτέλεση πέναλτι του Βέργου.

84′ Κίτρινη κάρτα στο Βέργο για πανηγυρισμούς.

85′ Αλλαγές για την Ξάνθη. Ντίνας στη θέση του Πέτροβιτς. Ο Δέλλας ετοιμάζει το Βάντερσον για την άμυνα στα επόμενα λεπτά.

87′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Βέργος δίνει τη θέση του στο Βάντερσον.

87′ Κίτρινη κάρτα στο Ντίαζ για πρόβολή.

88′ Κόκκινη κάρτα στον Κώστα Τσαλίκη και στο Μάκη Μπελεβώνη.

90′ 6 λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+ 1 Φάουλ σε καλό σημείο για την Ξάνθη. Εκτελεί ο Έμπερτ, η μπάλα περνάει ελάχιστα εκτός εστίας, ενώ η μπάλα σχεδόν ακούμπησε το γάμμα του Κνετ.

90’+4 Κόκκινη κάρτα στο Δέλλα για πέταγμα της μπάλας εκτός γηπέδου.

90’+8 Τέλος Παιχνιδιού.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια