Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 1 – 0 Παναθηναϊκός: Αφιερωμένη στο Γιώργο

Παναιτωλικός 1 – 0 Παναθηναϊκός: Αφιερωμένη στο Γιώργο

0
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: 1-0 Εντινγκά στο 6ο λεπτό
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: 1-0 Εντινγκά στο 6ο λεπτό

Χρυσό τρίποντο και ειδικά απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο κατάφερε να πάρει ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ανάγκασε σε ήττα τον Παναθηναϊκό μετά από εννιά νικηφόρα παιχνίδια και μετά τη μεγάλη νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Παναιτωλικός μπορεί να μην κατάφερε να δείξει τα δόντια του, δεν είχε την κατοχή, έχασε το ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κατάφερε με τη βοήθεια του Μελίσσα και της τύχης να κρατήσει το 1-0 που είχε από το 6ο λεπτό. Η μεγάλη αυτή νίκη είναι αφιερωμένη από τον Παναιτωλικό στο Γιώργο Σταθόπουλο, ο οποίος ήταν μέλος των οργανωμένων της ομάδας και έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή μόλις στα 41 του χρόνια.

Τα εύκολα, ακόμα πιο εύκολα έκανε ο Παναιτωλικός στο πρώτο ημίχρονο. Όχι μόνο λειτούργησε πολύ καλά ανασταλτικά στο χώρο του κέντρου η ομάδα, αλλά έκανε και τη δουλειά του Μελισσά πολύ εύκολη. Ο Εντινγκά όχι μόνο έδωσε νέα πνοή στην οργάνωση του κέντρου, αλλά με μισή ευκαιρία έκανε και το 1-0 στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αριγίμπι εκτέλεσε μία στημένη μπαλιά από τα αριστερά περίπου 15 μέτρα έξω από την περιοχή του Διούδη, η μπάλα πήγε στην άλλη πλευρά μετά από μία κακή προβολή στον Εντινγκά και αυτός με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να επιβάλει το ρυθμό του, όμως ο Ταχάρ με τον Εντινγκά έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κέντρο και δεν άφησαν στο Μαουρίσιο και το Βιγιαφάνεζ να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να δημιουργήσουν φάσεις. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την κυκλοφορία της μπάλας με 62% κατοχή, οι μεταβάσεις γίνονταν κυρίως στο χώρο του κέντρου και πίσω. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 στο 16′, αλλά η φάση ξεκίνησε με το Μαουρίσιο να είναι ακάλυπτος και το τέρμα δε μέτρησε.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε ακόμα περισσότερο και δεν δημιούργησε επιπλέον φάσεις. Όπως φαίνεται και από τα στατιστικά της novasport, ο Παναθηναϊκός είχε μόλις μία τελική εκτός στόχου.

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: Στατιστικά Πρώτου Ημιχρόνου

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ακριβώς το αντίθετο. Ο Μπόλονι ξεκίνησε με αλλαγές και προσπάθησε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού. Εν μέρει το κατάφερε, κράτησε πιο πολύ τη μπάλα, αύξησε την πίεση και το ρυθμό και βγήκε στην επίθεση περισσότερο. Ο Παναιτωλικός δε μπόρεσε να αντισταθεί στον πολύ καλά στημένο Παναθηναϊκό, έχασε το κέντρο και δεν έκανε φάσεις στην επίθεση, αλλά κατάφερε με έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και μία καλή άμυνα να κρατήσει το μηδέν. Ο Δέλλας προσπάθησε να δώσει ανάσες στο κέντρο περνώντας τον Αρθούρα και τον Τσιγγάρα και να ενισχύσει την άμυνά του με την προσθήκη του Κωνσταντόπουλου ανάμεσα στους Τσότσαλιτς και Βάντερσον.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεύτερο ημίχρονο με περισσότερη κατοχή ακόμη και από το πρώτο ημίχρονο, η οποία έκλεισε στο 71%. Από τις μηδέν τελικές εντός στόχου, έκανε 7 τελικές εντός στόχου και άλλες τρεις εκτός. Ο Παναιτωλικός είχε δύο τελικές σε όλο τον αγώνα, μία στο 6ο λεπτό με το 1-0 και άλλη μία στο δεύτερο. Ο Μελίσσας έπαιξε το ημίχρονο της χρονιάς απέναντι στον Παναθηναϊκό με 7 αποκρούσεις σε όλο το παιχνίδι και όλες στο δεύτερο ημίχρονο.

Η εμφάνιση αυτή του Παναιτωλικού δεν ήταν ικανή να κερδίσει το παιχνίδι με άνεση, αλλά έστω και με την ψυχή στο στόμα πήρε τους 3 πόντους και κοιτάζει πλέον τις επόμενες αναμετρήσεις.

Ενδεκάδα Παναιτωλικού

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός: Ενδεκάδα Παναιτωλικού
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός: Ενδεκάδα Παναιτωλικού

Από την προηγούμενη ημέρα ήταν γνωστό πως ο Κνετ μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεκινήσει τον αγώνα, λόγω ενός μικρού εγκαύματος που υπέστη στο μαγείρεμα, γι’ αυτό και μπήκε πρώτη φορά σε αποστολή της ομάδας ο Καλαντζής. Ο Μπαρμπόζα ήταν η δεύτερη απουσία της τελευταίας στιγμής για τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος δεν ξεπέρασε το τράβηγμα που είχε από τις προηγούμενες ημέρες. Ο Κνετ μαζί με τον Μπαρμπόζα δεν ήταν καν στον πάγκο, καθώς δε θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εάν χρειαζόταν.

Στην αρχική ενδεκάδα επιλέχθηκε ο Μελίσσας για το τέρμα, ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας ήταν το ίδιο με τον Άρη, Τσότσαλιτς και Βάντερσον. Στα άκρα της άμυνας ξεκίνησαν οι μικροί Περέιρα και Μεντίνα στα αριστερά και δεξιά.

Στο κέντρο ο Δέλλας επέλεξε να παρατάξει τρεις μέσους, Ντάλσιο και Ταχάρ αριστερά και δεξιά και ανάμεσά τους τον Εντινγκά.

Στην επίθεση παρατάσσονται πάλι τρεις παίχτες στην ίδια ευθεία, Αριγίμπι και Ντίαζ αριστερά και δεξιά και ο Καρέλης ανάμεσά τους.

Το 4-3-3 του σημερινού παιχνιδιού είναι το σύστημα που βλέπουμε για πρώτη φορά φέτος στον Παναιτωλικό, θέλοντας να εκμεταλλευτεί ο Δέλλας τις απουσίες στο κέντρο και την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Για τον Παναιτωλικό στον πάγκο βρίσκονται οι: Καλαντζής, Τζανακάκης, Βέργος, Μάζουρεκ, Τσιγγάρας, Μεντόζα, Αρθούρα, Ντουάρτε και ο Κωνσταντόπουλος.

Πρώτο Ημίχρονο

6′ 1-0 για τον Παναιτωλικό με τον Εντινγκά. Ο Αριγίμπι εκτέλεσε τη στημένη μπάλα, ο Ιωαννίδης δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα πήγε στον Εντινγκά και αυτός έστειλε τη μπάλα με ένα δυνατό σουτ στα δίχτυα.

8′ Ο Τσότσαλιτς δείχνει πως έχει κάποιες ενοχλήσεις, αλλά θα συνεχίσει.

10′ Οδηγίες από το Δέλλα προς τους παίχτες να συνεχίσουν την πίεση σαν να είναι στο 0-0 το παιχνίδι και να πιέσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

16′ Στημένη μπάλα για τον Παναθηναϊκό. Η μπάλα απομακρύνεται μετά την εκτέλεση από την άμυνα του Παναιτωλικού, ο Χουάνκαρ παίρνει τη μπάλα στον άξονα έξω από την περιοχή, κάνει το δυνατό σουτ, ο Μελίσσας αποκρούει, η μπάλα πάει στον Μαουρίσιο, ο οποίος υπό πίεση κάνει την προβολή και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

20′ Ακυρώθηκε το τέρμα του Παναθηναϊκού ως οφσάιντ, μετά και από επεξεργασία της φάσης για 4 ολόκληρα λεπτά.

25′ Ο Τραϊανός Δέλλας επικροτεί τις καλές ανασταλτικές ενέργειες των Εντινγκά και Ταχάρ στο κέντρο και τους φωνάζει να συνεχίσουν την πίεση στο κέντρο.

29′ Καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό από τα αριστερά με το γέμισμα του Μαουρίσιο, ο Ενγκμπακοτό δε μπόρεσε να πάρει καλά την κεφαλιά προ του Μελίσσα και αυτή κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

35′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι. Ο Ντίαζ έκλεψε τη μπάλα, ο Βιγιαφάνεζ πήγε από πίσω και τον κλώτσησε για να σταματήσει τη δημιουργία φάσης για τον Παναιτωλικό και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

37′ Κόρνερ για τον Παναιτωλικό με πολύ κόσμο στην περιοχή του Διούδη. Η μπάλα πάει στην άλλη πλευρά που είναι ο Ντίαζ, τελικά κάνει φάουλ στο Μολό και σταματάει η φάση.

38′ Παναιτωλικός 35% – 65% Παναθηναϊκός. Κακή η κατοχή μπάλας για τον Παναιτωλικό, αλλά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει χώρους και διόδους προς την εστία του Μελισσά και αναγκάζεται να κυκλοφορήσει τη μπάλα πάρα πολύ στο χώρο του κέντρου.

45′ 4 λεπτά οι καθυστερήσεις.

45’+1 Φοβερή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Ντίαζ έβγαλε αριστερά στον Αριγίμπι και μπήκε στην περιοχή, ο Αριγίμπι τον είδε και έκανε ένα σκαφτό γέμισμα, ο Ντίαζ πήγε να πάρει την κεφαλιά προ του Διούδη, όμως ο Διούδης πρόλαβε και βγήκε τόσο ώστε να διώξει τη μπάλα με τις γροθιές.

45’+4 Τέλος ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, Μέσα ο Αϊτόρ, έξω ο Καμπέτσης. Ο Παναιτωλικός ξεκινάει χωρίς αλλαγές.

55′ Ο Χουάνκαρ μπήκε στην περιοχή, γύρισε στο πέναλτι, η άμυνα του Παναιτωλικού διώχνει, η μπάλα πάει στον Ιωαννίδη που είναι μέσα στην περιοχή, κάνει το δυνατό σουτ ανάμεσα από τα σώματα και ο Μελισσάς ενστικτωδώς διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

56′ Κάρτα για διαμαρτυρία στον Εντινγκά για ένα φάουλ που δόθηκε στον Παναθηναϊκό σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Ντίαζ.

58′ Φάση διαρκείας έξω από την περιοχή του Μελίσσα. Ο Παναθηναϊκός εντείνει την πίεσή του και ανεβαίνει όλο και περισσότερο, η φάση τελείωσε με γέμισμα στην περιοχή, αλλά ο Μελίσσας βγήκε και μάζεψε τη μπάλα.

61′ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Εξ επαφής ο Μαουρίσιο στέλνει τη μπάλα στο Μελίσσα,η μπάλα στην επαναφορά πάει στον Αϊτόρ, αυτός κάνει με τη μία το σουτ, ενώ ο Μελίσσας είναι εκτός φάσης, τη μπάλα διώχνει προ του τέρματος ο Τσότσαλιτς και στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ.

64′ Ο Ιωαννίδης με πλάτη στο τέρμα μέσα στην περιοχή στρώνει τη μπάλα πιο έξω στον Αϊτόρ, αυτός κάνει ένα δυνατό σουτ το οποίο πάει πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Μελίσσα.

65′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Τσιγγάρας αλλάζει τον Ταχάρ στο κέντρο. Ο Δέλλας βάζει έναν ξεκούραστο παίχτη στο κέντρο για να τρέξει και να

67′ Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό με άδειο τέρμα. Ο Βιγιαφάνεζ έβγαλε με κεφαλιά πάσα στον Εντμαγκοτό προ του Μελίσσα, ο Μελίσσας με τα ακροδάκτυλα αλλοιώνει την πορεία της μπάλας και αυτή καταλήγει στο δοκάρι.

69′ Βγήκε στην αντεπίθεση ο Παναιτωλικός, ο Αριγίμπι από τα δεξιά δίνει δίπλα του στον Τσιγγάρα, ο Τσιγγάρας κάνει ένα δυνατό σουτ με το Διούδη να βγάζει τη μπάλα με πολύ δυσκολία.

71′ Κίτρινη κάρτα στο Λάζλο Μπόλονι για διαμαρτυρία.

72′ Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγει με τρεις στην αντεπίθεση από τα αριστερά, μετά από την προσπάθεια του Τσότσαλιτς, τελικά ο Μεντίνα διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

73′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μακέντα περνάει στη θέση του Βιγιαφάνεζ.

76′ Ο Ενγκμπακοτό δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε πέταξε άλλη μία μεγάλη φάση στα σκουπίδια ο Παναθηναϊκός.

77′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Ο Εντινγκά βγαίνει λόγω κούρασης και μπαίνει στη θέση του ο Τζανακάκης και ο Βέργος περνάει στη θέση του Καρέλη.

83′ Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Οι Χατζηγιοβάννης και Αθανασακόπουλος μπαίνουν στη θέση των Ενγκαμποτό και Καραγιάννη.

84′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Μπαίνουν οι Αρθούρα και Κωνσταντόπουλος στις θέσεις των Αριγίμπι και Ντάλσιο. Ο Δέλλας αλλάζει το σύστημα σε 5-4-1, τραβώντας πιο πίσω το Ντίαζ στο δεξί άκρο του κέντρου, ο Τζανακάκης είναι στο αριστερό με ανάμεσά τους τον Αρθούρα και τον Τσιγγάρα, ενώ ο Κωνσταντόπουλος περνάει στην άμυνα μαζί με τους Τσότσαλιτς και Βάντερσον. Ο Δέλλας προσπαθεί να κλειδώσει το αποτέλεσμα με αυτές τις αλλαγές κάνοντας τον Παναιτωλικό αμυντικά πιο ισχυρό.

90′ Πέντε λεπτά για να τελειώσει το παιχνίδι

90’+1 Κίτρινη κάρτα στο Βέργο για αντικανονική επαφή.

90’+3 Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό. Μέσα στην περιοχή και ο Διούδης για τον Παναθηναϊκό. Η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Μελίσσας δείχνει να έχει αίμα στο στόμα του και φαίνεται πως έχει βγει το δόντι. Τελικά ο διαιτητής κοιτάζει το VAR και δείχνει επιθετικό φάουλ του Μακέντα στον Περέιρα.

90’+7 Τέλος παιχνιδιού.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια