Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 0 – 2 ΑΕΚ: Έχασε πάλι το Δεύτερο Ημίχρονο

Παναιτωλικός 0 – 2 ΑΕΚ: Έχασε πάλι το Δεύτερο Ημίχρονο

0
Παναιτωλικός - ΑΕΚ: 1-0 Λιβάια 68'
Παναιτωλικός - ΑΕΚ: 1-0 Λιβάια 68'

Όπως και στον προηγούμενο αγώνα, έτσι και σήμερα ο Παναιτωλικός ήταν λίγος στο δεύτερο ημίχρονο για να κρατήσει τα ηνία του αγώνα. Αυτή τη φορά του στοίχισε, διότι δέχθηκε δύο τέρματα, δεν κατάφερε να ανακόψει την ΑΕΚ και ειδικά να βάλει φρένο στο Μάνταλο και δέχθηκε δύο τέρματα.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απελπιστικά κακή εκτέλεση πέναλτι του Ματσόλα, ο οποίος έριξε τη μπάλα πάνω στον Τσιντώτα και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-1.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν υποδειγματικός, δεν άφησε την ΑΕΚ να κάνει φάσεις, της έκλεισε τους διαδρόμους και πολλούς παίχτες της να κάνουν λάθη και να φορτωθούν με κίτρινες κάρτες. Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε και αυτός να κάνει κάτι αξιόλογο στην επίθεση, αλλά όπως προχωρούσε το παιχνίδι, έδειχνε να το διαχειρίζεται ψύχραιμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καρέρα πέρασε το Μάνταλο και εκεί ήταν που ξεκλείδωσε το κέντρο του Παναιτωλικού. Ο Μάνταλος κατέβαζε όλες τις μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση, πήρε παίχτες πάνω του και έδωσε χώρο στο Λιβάια και στον Ολιβέιρα.

Ο Μάκης Χάβος για ακόμα ένα παιχνίδι απέτυχε να διαβάσει σωστά το παιχνίδι και να ανταποκριθεί εγκαίρως στις αλλαγές του αντίπαλου προπονητή και ενώ ο Μάνταλος έκανε ότι ήθελε για πάνω από μισή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο (46′-68′). Μετά το 1-0 ο Μεντόζα πέρασε στο παιχνίδι χωρίς να καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του Παναιτωλικού. Στο 73′ ο Ντάλσιο έβγαλε το Ντίαζ στο ύψος της άμυνας της ΑΕΚ, ο Τσιγκρίσκι αναγκάστηκε να επέμβει και ο Παναιτωλικός κέρδισε το πέναλτι, χωρίς όμως να αξιοποιηθεί. Τέλος με την αλλαγή του Μεντίνα στο 81′, ο Χάβος άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος για την ΑΕΚ. Στο 87′ ο Μάνταλος έκανε το 0-2 από φάση που ξεκίνησε από την πλευρά του Μεντίνα, με μπαλιά του Ολιβέιρα.

Σε δηλώσεις μετά από το παιχνίδι ο Μάκης Χάβος έδειξε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και από το παιχνίδι. Κομβικό σημείο του παιχνιδιού ήταν το χαμένο πέναλτι του Ματσόλα, έκανε αναφορά στην ποιότητα του Μάνταλου και αναγνώρισε την προσφορά του Ντίαζ για άλλο ένα παιχνίδι.

Πρώτο Ημίχρονο

3′ Εκτελεί φάουλ από τα αριστερά στο κέντρο ο Βάντερσον με γέμισμα, διώχνει η άμυνα της ΑΕΚ.

4′ Δεύτερο συνεχόμενο φάουλ του Τσιγκρίνσκι πάνω στο Ματσόλα. Εκτελεί ο Μάζουρεκ, η μπάλα απομακρύνεται

7′ Ο Ινσούα κάνει γέμισμα από τα αριστερά, ο Ολιβέιρα παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, χωρίς όμως να ανησυχεί τον Κνετ.

10′ Επικίνδυνη προβολή του Ινσούα στο Ντίαζ από πίσω, κόβοντας την αντεπίθεση του Παναιτωλικού, ο διαιτητής δεν του δείχνει κίτρινη κάρτα.

14′ Βγήκε ο Ολιβέιρα με μπαλιά από τον άξονα στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για παράβαση και σταματάει τη φάση.

15′ Ο Χνιντ χτυπάει το Ματσόλα στη διεκδίκηση της μπάλας και παίρνει την κίτρινη κάρτα.

18′ Και άλλη δυνατή προβολή του Τσιγκρίνσκι πάνω στο Ματσόλα, χωρίς να δει κίτρινη κάρτα, αλλά δέχεται παρατηρήσεις.

20′ Κίτρινη κάρτα στο Σβάρνα για ανακοπή του Τσιγγάρα σε εκδήλωση αντεπίθεσης του Παναιτωλικού.

21 Εκτελεί το φάουλ ο Μάζουρεκ με στόχο το Ματσόλα, ο Παουλίνιο διώχνει. Στη συνέχεια της φάσης ο Καρασαλίδης πάει να διεκδικίσει τη μπάλα από το Βασιλαντωνόπουλο, του κάνει αντικανονική προβολή και δέχεται την κίτρινη κάρτα.

24′ Βάζει την προβολή ο Μάζουρεκ και παίρνει τη μπάλα, ο Χνίντ έρχεται με δύναμη και ρίχνει κάτω τον παίχτη του Παναιτωλικού, χωρίς όμως ο διαιτητής να δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίχτη της ΑΕΚ. Και ο πάγκος του Παναιτωλικού διαμαρτυρείται για τη φάση.

25′ Παραλίγο να γίνει απειλητικός ο Ματσόλα με τη λάθος επαναφορά του Σβάρνα στον Τσιντώτα με το κεφάλι. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ καταφέρνει να προλάβει τη μπάλα γυρνώντας προς το τέρμα.

26′ Διακοπή νερό στο παιχνίδι. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί το σύστημα του Παναιτωλικού στην ΑΕΚ, η οποία δε μπορεί να κάνει πολλές μεταβάσεις της μπάλας και τη χάνει μετά τη δεύτερη-τρίτη μετάβαση. Η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού είναι πολύ καλή και στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και τραβιέται αρκετά για να εκθέσει τους επιθετικούς της ΑΕΚ σε αντικανονική θέση. Σημαντικό μέχρι στιγμής είναι το «φόρτωμα» των αμυντικών της ΑΕΚ με κίτρινες κάρτες και την υπεροχή του Ματσόλα απέναντι στον Χνιντ.

30′ Ο Καρέρα σήκωσε το Μάνταλο για ζέσταμα, μεταξύ άλλων παιχτών.

34′ Ο Μάζουρεκ βρήκε χώρο και έκανε ένα δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής, η μπάλα πήγε αρκετά εκτός στόχου.

35′ Φάουλ του Ινσούα στο Ντίαζ, ο Μάζουρεκ εκτελεί με μετάβαση στο Ντάλσιο, κακή εκτέλεση, από λάθος της άμυνας της ΑΕΚ με τον Τσιντώτα, ο Λιάβας παίρνει τη μπάλα και κερδίζει ένα κόρνερ.

36′ Εκτελείται το κόρνερ, ο Κωνσταντόπουλος παίρνει την κεφαλιά στην περιοχή, η κεφαλιά που κάνει είναι αδύναμη και ο Τσιντώτας σταματάει τη μπάλα.

37′ Κόρνερ για την ΑΕΚ με το Λιβάια, δεν ανησυχεί τον Παναιτωλικό.

38′ Κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα για επικίνδυνη προβολή στο Ντίαζ, που τον πάτησε εν τέλει με τις τάπες. 3η κάρτα για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

39′ Πολύ δυνατή προβολή του Λιβάια στο Μάζουρεκ και άλλη μία κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ.

43′ Ο Ινσούα κάνει ένα μακρυνό γέμισμα, ο Κνετ βγαίνει και πιάνει τη μπάλα χωρίς δυσκολία.

44′ Ο Ολιβέιρα βάζει το σώμα και μπαίνει στην περιοχή μόνος του από τα αριστερά, πάει να κάνει το γέμισμα και παίρνει το κόρνερ.

45′ Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

45’+3 Τέλος Ημιχρόνου.

Πολύ καλός ο Παναιτωλικός ανασταλτικά, νευρική και ασύνδετη η ΑΕΚ. Μία τελική εντός στόχου για κάθε ομάδα, δύο συνολικά ο Παναιτωλικός. Η ΑΕΚ δείχνει να μη μπορεί να περιορίσει τους Ματσόλα, Ντίαζ και Μάζουρεκ, οι οποίοι κάνουν μεγάλο παιχνίδι και σήμερα, κερδίζοντας πάρα πολλές παραβάσεις και κάρτες. 5-15 είναι οι παραβάσεις για τον Παναιτωλικό(5) και 4 κερδισμένες κάρτες, Σβάρνα, Χνιντ, Λιβάια και Ολιβέιρα. Η κατοχή της μπάλας είναι σχεδόν μοιρασμένη, 55-45 υπέρ της ΑΕΚ με πολύ κυκλοφορία πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Μάνταλος στη θέση του Χνιντ.

48′ Ο Μάνταλος δίνει στο Λιβάια, αυτός κάνει τους ελιγμούς μέσα στην περιοχή ανάμεσα από το Λιάβα και το Κωνσταντόπουλο, ο Καρασαλίδης μπαίνει και διώχνει τη μπάλα.

49′ Κίτρινη κάρτα στον Παουλίνιο για φάουλ στο Μάζουρεκ.

51′ Επικίνδυνο άνοιγμα της ΑΕΚ από τα αριστερά, ο Ολιβέιρα παίρνει τη μπάλα στα αριστερά της περιοχής, κάνει την παράλληλη μπαλιά, χωρίς να βρεθεί ευτυχώς κανείς να κάνει την προβολή στην πορεία της.

52′ Δυνατό σουτ του Σιμόες υπό την πίεση του Τσιγγάρα, η μπάλα κατέληξε εκτός στόχου.

54′ Η ΑΕΚ βγαίνει στην αντεπίθεση με το Μάνταλο να κατεβάζει τη μπάλα από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, δίνει στον Ανσαριφάρντ που είναι μέσα στην περιοχή, ο Κωνσταντόπουλος τον ανακόπτει τελευταία στιγμή.

64′ Ο Ολιβέιρα σουτάρει από τη γωνία της περιοχής, χρειάστηκε δύο προσπάθειες από τον Κνετ για να μαζέψει την μπάλα.

68′ 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος εκτελεί κόρνερ, ο Λιβάια παίρνει την κεφαλιά και κάνει νικάει τον Κνετ.

72′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Βγαίνει ο Τζανακάκης και μπαίνει ο Μεντόζα. 4-2-3-1 για τον Παναιτωλικό, ο Ντίαζ περνάει στα αριστερά, ο Μεντόζα στα δεξιά και ο Μάζουρεκ στον άξονα. Στη θέση του Τζανακάκη θα παίξει ο Λιάβας.

73′ Πέναλτι για τον Παναιτωλικό και κίτρινη κάρτα στον Τσιγκρίνσκι.

75′ Εκτελεί ο Ματσόλα, αποκρούει ο Τσιντώτας, παραμένει το 1-0.

79′ Ο Μεντόζα επιχείρησε να απειλήσει τον Τσιντώτα με μακρυνό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε καλή πορεία, αλλά κατέληξε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

79′ Αλλαγή για την ΑΕΚ, έξω ο Ανσαριφάρντ, μέσα ο Λόπεζ.

81′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό, έξω ο Τσιγγάρας και στη θέση του μπαίνει ο Ταχάρ. Έξω ο Ματσόλα και στη θέση του μπαίνει ο Αριγίμπι. Έξω ο Λιάβας και στη θέση του ο Μεντίνα.

82′ Ο Ντάλσιο συγκρούεται με τον Ολιβέιρα και περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου για τις πρώτες βοήθειες.

84′ Φάουλ για την ΑΕΚ που φέρνει κόσμο στην περιοχή του Κνετ. Ο Λιβάια εκτελεί στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάνταλος παίρνει τη μπάλα στα δεξιά της επίθεσης της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή, κάνει την παράλληλη μπαλιά και ευτυχώς δεν προλαβαίνει κανείς την πορεία της μπαλας.

85′ Διακοπή στο παιχνίδι για τραυματισμό του Σιμόες.

85′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό, έξω ο Ντάλσιο, μέσα ο Βέργος.

86′ 2-0 για την ΑΕΚ. Ο Ολιβέιρα βγαίνει από τα αριστερά, κάνει τη μπαλιά στην περιοχή του Κνετ, γίνεται μία αναμπουμπούλα στην περιοχή, η μπάλα καταλήγει στον αφύλακτο Μάνταλο, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.

90′ Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

90’+2 Αλλαγές για την ΑΕΚ, Σιμόες και Λιβάια περνούν εκτός, μπαίνουν Αλμπάνης και Μπότος.

90’+5 Ο Αριγίμπι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Ολιβέιρα τον κόβει

90’+5 Τέλος παιχνιδιού.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια