Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 0 – 1 car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Ήττα και προβληματισμός

Παναιτωλικός 0 – 1 car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Ήττα και προβληματισμός

0
Παναιτωλικός - car.gr ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός - car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Σε δεύτερη μοίρα έρχεται το αρνητικό αποτέλεσμα στο φιλικό με τον car.gr ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παναιτωλικός παρουσίασε αρκετά αδύναμα σημεία στο σημερινό παιχνίδι, τα οποία φάνηκαν και στον προηγούμενο δύσκολο αγώνα, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Η δεύτερη μέτρια εμφάνιση σε ένα δυνατό φιλικό αγώνα είναι αυτό που θα πρέπει να προβληματίζει και όχι το αποτέλεσμα.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μάκης Χάβος για το παιχνίδι είναι μακρυά από αυτό που θα περιμέναμε για την τελική «μάχη» πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Για ακόμα μία φορά επιλέχθηκε ο Βέργος για την κορυφή της επίθεσης, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Παναιτωλικό. Το παιχνίδι που κάνουν οι ακραίοι επιθετικοί, αλλά και ο παίχτης που βρίσκεται πίσω του, δεν τον βοηθάει να πάρει μπάλα. Ο Παναιτωλικός επιθετικά προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τα άκρα, ο Μεντόζα που βρισκόταν στον άξονα δεν κατάφερε να κατεβάσει μπαλιές στο Βέργο, ενώ ο ίδιος συνέκλινε προς τα αριστερά στον Αριγίμπι και γενικώς η ανάπτυξη από τον άξονα ήταν ανύπαρκτη για τον Παναιτωλικό.

Όπως αναφέραμε, ο Μεντόζα ήταν στον άξονα, με τα άκρα να απαρτίζονται από τους Ντίαζ στα δεξιά και τον Αριγίμπι στα αριστερά. Ο Αριγίμπι έδειξε αρκετά ενεργητικός στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά παίζοντας με ανάποδο πόδι, χρειάζονταν να γυρίσει το κορμί του για να βγάλει σέντρες παράλληλες στο τέρμα. Η αλλαγή παιχνιδιού από τη μία πλευρά στην άλλη, επιχειρήθηκε κάποιες φορές, χωρίς όμως να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και σε μερικές περιπτώσεις η μπάλα χάνονταν. Ο Μεντόζα ήταν πολύ κατώτερος τον περιστάσεων, παίζοντας στον άξονα, δεν είχε τα στοιχεία για τη δημιουργία φάσεων και το μοίρασμα της μπάλας στους 3 υπόλοιπους της επίθεσης. Σε αυτό συμβάλει και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και αυτός, αλλά και ο Βέργος είναι πάντα τουλάχιστον έναν αντίπαλο πάνω τους. Τέλος, ο Ντίαζ είχε δευτερεύοντα ρόλο στην επίθεση του Παναιτωλικού, διότι ο Παναιτωλικός έπαιζε πάρα πολύ από τα αριστερά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ισορρόπησε τα άκρα του στο δεύτερο ημίχρονο.

Όπως γράψαμε και στο Παναιτωλικός – car.gr ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 Ημίχρονο, ο Παναιτωλικός στο πρώτο ημίχρονο αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, κλείστηκε στο μισό γήπεδο και άφησε τον ΠΑΣ να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Στο αμυντικό κομμάτι ανταποκρίθηκε στην πίεση του ΠΑΣ, αλλά οι παίχτες όφειλαν να βγάλουν τον Παναιτωλικό μπροστά, Ντάλσιο – Τσιγγάρας, αλλά και τα άκρα του Ντίαζ και Αριγίμπι, δε μπόρεσα να ανοίξουν διαδρόμους.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα νερά θόλωσαν με αρκετές αλλαγές εκατέρωθεν. Ο Μάκης Χάβος κράτησε το σύστημά του κάνοντας αλλαγές και εσωτερικές αλλαγές, βάζοντας τον Ντίαζ στα αριστερά και τον Αριγίμπι στα δεξιά, ανάποδα απ’ ότι έπαιζαν στο πρώτο ημίχρονο. Στο 59′ πέρασε ο Ντουάρτε στο γήπεδο στη θέση του Μεντόζα, ο Ντίαζ πήγε στον άξονα και στα αριστερά πήγε ο Ντουάρτε στη θέση του. Στο 70′ αποχώρησε ο πάρα πολύ καλός Κνετ ο οποίος είχε μία εξ επαφής απόκρουση στο 64′ και έδωσε τη θέση του στον Μελίσσα. Επίσης στο 70′ ο Κωνσταντόπουλος πέρασε στη θέση του Μαλή, ο Σκόνδρας στη θέση του Βάντερσον και ο Ταχάρ στη θέση του Τζανακάκη. Στο 80′ έγιναν οι τελευταίες αλλαγές για το Μάκη Χάβο, ο Καββαδίας άλλαξε το Βέργο, ο Άλβαρεζ το Ντίαζ και ο Σκιαδάς το Ντάλσιο. Τα πιτσιρίκια για 10 λεπτά έδειξαν αρκετά ευδιάθετα να τρέξουν και να δημιουργήσουν φάσεις με αποκορύφωση το δυνατό σουτ από αριστερά του Μπελεβώνη, το οποίο πέρασε για λίγο εκτός εστίας.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης το πέτυχε ο Νάουμετς στο 79′ μετά από πάσα του Παμλίδη.

5 1 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια