Αρχική Απόψεις Ο τρανός Δέλλας και οι παπαγάλοι της πεντάδας

Ο τρανός Δέλλας και οι παπαγάλοι της πεντάδας

0
Δέλλας
Δέλλας

Ένας σκακιστής στο τιμόνι της ομάδας

Ο μόλις 43 ετών Δέλλας έχει αποδειχθεί ότι είναι, ίσως, ο πιο ευέλικτος προπονητής του πρωταθλήματος. Ο Παναιτωλικός έχει ξεκινήσει τον πρώτο γύρο με προσθήκες της τελευταίας στιγμής, ανεξάρτητα εάν βγήκαν καλοί ή όχι, μία ομάδα που η μισή εντεκάδα έκανε προετοιμασία και η άλλη μισή ήρθε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη και έναν απηυδισμένο Δέλλα, ο οποίος έκανε τη νίξη του για τις κινήσεις της ομάδας. Ο Δέλλας προσαρμόστηκε και στα δεδομένα του Σεπτεμβρίου, αλλά και σε ό,τι προέκυψε από τότε.

Φτάσαμε αισίως πέρα από το μέσον του πρωταθλήματος και το μόνο που έχουμε να πούμε για τον Παναιτωλικό, είναι το πόσο δεμένη ομάδα είναι σε κάθε αγωνιστική (πάντα με τα πάνω της και τα κάτω της), παρόλο που κατεβαίνει με άλλη εντεκάδα κάθε φορά. Είναι αξιοπερίεργο το πόσο διαφορετικές είναι οι εντεκάδες του Παναιτωλικού σε κάθε αγώνα, δεδομένου όλων αυτών των τραυματισμών και των τιμωριών.

Η απόδοση της ομάδας, είτε με τις νέες μεταγραφές, είτε με τους πιο παλιούς παίχτες, είτε και με πιτσιρικάδες, η απόδοσή της κινείται γύρω από ένα βαθμό. Τέρμα πλέον τα σκαμπανευάσματα. Έγινε μία φορά με τον Πανιώνιο, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. ( τον αγώνα στον ΟΦΗ τον έκρινε η σφυρίχτρα)

Ποτέ άλλοτε η ομάδα δεν έπαιζε τόσο σταθερό ποδόσφαιρο, αλλάζοντας τόσο συχνά τα πρόσωπα της ομάδας. Η σταθερότητα υπήρχε και με τον Τενέ και με το Χάβο, αλλά έφτανε σε αδιέξοδο πολύ εύκολα όταν οι παίχτες-κλειδιά ήταν απώντες.

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, το κλίμα στο Αγρίνιο προ τριών μηνών ήταν αρκετά βαρύ. Αυτό είχε βγει και προς τα έξω και επιβεβαιώθηκε στον αγώνα με το Λεβαδειακό, όπου ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ είχε σχολιάσει ότι το μέλλον του Δέλλα στον πάγκο του Παναιτωλικού είναι δύσκολο .

Ο Δέλλας είναι μόλις 43 ετών και ήδη δείχνει να έχει πάρει τον αέρα της ομάδας. Πιστεύω ότι με πολύ εύκολο τρόπο αλλάζει το παιχνίδι της ομάδας, ξέρει τις δυνατότητές της και τις αδυναμίες της και γι’ αυτό μπορεί να κοιτάζει στα ίσια τις άλλες ομάδες εντός και εκτός έδρας. Είναι μεγάλη ευκαιρία το για τον Παναιτωλικό τον καλοκαίρι, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του, να τον δέσει στο Αγρίνιο για τα επόμενα χρόνια.

Το δεύτερο ημίχρονο των δημοσιογράφων

Μέσα του Δεκέμβρη ήταν το πρώτο ημίχρονο για την “πεντάδα”. Τα άρθρα περί πεντάδας έκαναν χορό και ο καθένας έγραφε το μακρύ του και το κοντό του. Στις αρχές Ιανουαρίου, με τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα οι πεντάδες έγιναν εξάδες, λίγο αργότερα μίλαγαν για παραμονή και τώρα πάμε ξανά μανά για τις πεντάδες.

Τα είπαμε εδώ και θα τα ξαναπούμε

Οι φανφάρες για πεντάδες είναι καλές γιατί προσφέρουν κλικ, θεάσεις, εύκολο θέμα προς ανάπτυξη, αλλά δημιουργούν και υπέρμετρο ενθουσιασμό. Αυτός ο ενθουσιασμός είναι που δημιουργεί και το αρνητικό κλίμα εάν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά.

Ήταν πολύ σωστή η τοποθέτηση του Δέλλα στον αγώνα με τη Λαμία. Στόχος τους Παναιτωλικού είναι η σωτηρία.

Στόχος του προπονητή είναι να κρατάει οργανωμένη και προσγειωμένη την ομάδα, τον κόσμο ποιος θα τον κρατήσει προσγειωμένο;

Leave a Reply

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για