Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Ο Αλέξανδρος Τσιάμης στο «ΦΩΣ των Σπορ»

Ο Αλέξανδρος Τσιάμης στο «ΦΩΣ των Σπορ»

0
Guerreros
Guerreros

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα και χωρίς ενδοιασμούς συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής των Guerreros στο «ΦΩΣ των Σπορ» θίγοντας πολλά από τα προβλήματα που φαίνονται στο Παναιτωλικό, αλλά πολλοί φοβούνται να μιλήσουν.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα μιας τέτοιας συνέντευξης, συν ότι προέρχεται και από έναν άνθρωπο που βρίσκεται πολλά χρόνια δίπλα στην ομάδα μας, σας παραθέτουμε τη συνέντευξη την οποία μπορείτε να διαβάσετε και στο fosonline.gr.

Υπάρχει ένταση μεταξύ κόσμου και διοίκησης της ΠΑΕ;

«Ισχύει. Το τελευταίο έντονο περιστατικό ήταν στο ματς με την ΑΕΚ όπου κόσμος με διαρκείας εισιτήρια αναγκάστηκε από την αστυνομία να σηκωθούν από τις θέσεις τους για να κάτσουν οι ΑΕΚτσήδες. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο, πριν λίγες μέρες. Γενικώς όμως τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Κωστούλα έχει οδηγήσει τον κόσμο στην αποχή, το γήπεδο άδειασε. Κι εμείς που κάναμε εκδρομές και είμαστε ο μόνος στεγασμένος σύνδεσμος επαρχιακής ομάδας στην Αθήνα τόσα χρόνια, έχουμε αποχή πλέον».

Πείτε μου επιχειρήματα. Πώς έφτασε ως εδώ η κατάσταση.

«Η διοίκηση έχει προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να… γράψει ξανά την ιστορία του Παναιτωλικού! Σαν να ιδρύθηκε ο Παναιτωλικός το 2005 με την έλευση Κωστούλα. Άλλαξαν το σήμα, το έμβλημα ολοκληρωτικά σχεδόν! Κάτι που είναι πρωτάκουστο, και είναι πολύ σημαντικό. Αυτό το θίξαμε και ασκήσαμε κριτική στη διοίκηση. Ο Τίτορμος από το 1926 ήταν πάντα σκυφτός και κράταγε ένα βράχο. Εδώ και 2 χρόνια άλλαξε το έμβλημα ριζικά! Δεν ρωτήθηκε ο κόσμος. Και ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικός δεν μίλησε. Ο Τίτορμος ήταν ένας θρυλικός βοσκός της Αιτωλίας, σούπερ παλαιστής των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι πρωτοφανές να αλλάζει το σήμα μίας ομάδας. Τι να λέμε και για τον ύμνο του Παναιτωλικού! Έχει αλλάξει επανειλημμένως από τη διοίκηση Κωστούλα ο ύμνος του Παναιτωλικού, έχουν υπάρξει 4 ύμνοι, ενώ είχαμε για 30 χρόνια έναν!»

Αυτά δεν τα ξέρει πολύς κόσμος.

«Η ομάδα κάθε χρόνο δεν έχει στόχο! Η ομάδα δεν έχει κάνει ποτέ μία υπέρβαση!»

Ναι, αλλά λεφτά έχει βάλει ο Κωστούλας στην ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Πού είναι τα επιτεύγματα της ομάδας τόσα χρόνια; Έχει κρυώσει, έχει δυσαρεστήσει τον κόσμο που περιμένει τόσα χρόνια μια υπέρβαση».

Ποια είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει στο πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός;

«Μια χρονιά έκανε καλή με τον Μάκη Χάβο που είχε παίξει καταπληκτικό ποδόσφαιρο και πήγε η διοίκηση και τον έδιωξε τον Χάβο! Το έχει ξανακάνει αυτό με τον Δέλλα, αλλά και με παίκτες. Χωρίς να αιτιολογεί ποτέ η διοίκηση. Δεν κρατάει σταθερό κορμό, γίνονται συνέχεια αλλαγές παικτών. Επίσης, άλλο μελανό σημείο, πριν τις δημοτικές εκλογές βγήκε η διοίκηση και έδωσε κατεύθυνση στον κόσμο του Αγρινίου για στήριξη συγκεκριμένου πολιτικού συνδυασμού! Δεν ξανάγινε αυτό στην ιστορία του Παναιτωλικού. Ο Παναιτωλικός δεν πρέπει να μπλέκει με την πολιτική. Και εν τέλει ο πολιτικός συνδυασμός που στήριξε δημόσια η ΠΑΕ, δεν εξελέγη κιόλας! Έφαγε και άδειασμα από τον κόσμο».

Στο αγωνιστικό κομμάτι έχει ξανακάνει τέτοιο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός;

«Ποτέ! Ούτε στην Α’ Εθνική ούτε στη Β΄, ποτέ ο Παναιτωλικός επί διοίκησης Κωστούλα όλα αυτά τα 15 χρόνια δεν άρχισε πρωτάθλημα με 5 ήττες στους 5 αγώνες! Δες τα γκολ και τα αποτελέσματά μας σε σχέση με τους άλλους».

Τα κοιτάω αυτά, τα προσέχω, είναι τραγικός ο συντελεστής των γκολ.

«Έχουμε βάλει μόνο 3 γκολ και έχουμε δεχτεί 10, μέσα σε 5 αγωνιστικές, μακράν το χειρότερο συντελεστή από όλες τις ομάδες. Και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα βαθμό».

Ο κόσμος φώναζε «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Παναιτωλικό»;

«Ακούστηκε αυτό στο γήπεδο, στο ματς με την ΑΕΚ. Το κλίμα είναι πολύ αρνητικό στην ομάδα, οποιοσδήποτε Έλληνας προπονητής θα είχε απολυθεί! Ο άπειρος προπονητής ο Πορτογάλος που μας έφερε, ήταν ένα πείραμα που έχει ξαναγίνει και απέτυχε, τον είχε διώξει τον άλλο σε 2 μήνες. Το καλοκαίρι έδιωξε όλους σχεδόν τους Έλληνες παίκτες. Τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας τα τελευταία χρόνια, τον Κυριακίδη, τον έχει ρίξει εκτός ομάδας, και έχει έναν Αυστριακό που «τα πνίγει!»

Και του Άρη ο Αυστριακός τερματοφύλακας «τα πνίγει».

«Ο δικός μας έχει κάνει μεγάλα λάθη. Και έχουμε τον Κυριακίδη έξω, κάτι έχει γίνει στο παρασκήνιο και είναι εκτός ομάδας εντελώς».

Τι μαθαίνετε σχετικά με τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι έχει μεταβιβαστεί η ομάδα;

«Δεν ισχύει νομίζω αυτό. Κοίτα, εμείς κάνουμε κριτική αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι προς τιμήν του Κωστούλα τόσα χρόνια δεν έχει πάρει έναν παίκτη δανεικό από ομάδα, δεν έχει μπει στο άρμα μεγάλης ομάδας να παίρνει παίκτες, και επίσης δεν πουλάει παίκτες σε μόνο μία ομάδα. Ο Παναιτωλικός έχει πουλήσει παίκτες και στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ».

Εσύ είσαι μόνο Παναιτωλικός; Ή και οπαδός άλλης ομάδας;

«Μόνο Παναιτωλικός!»

Άλλο που θα ήθελες να πεις;

«Κλείνουμε 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας συνδέσμου στεγασμένου στην Αθήνα. Άλλη επαρχιακή ομάδα δεν το έχει κάνει αυτό. Τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης ασχοληθήκαμε και με κοινωνικό- φιλανθρωπικό έργο, υπάρχει ανοικτός δίαυλος με τον Άγιο Σάββα και με την Αντικαρκινική εταιρία για κοινωνικές δράσεις. Είμαστε ο σύνδεσμος που έχει βραβευτεί από τον παγκόσμιο οργανισμό της ΟΥΝΕΣΚΟ σε μεγάλη εκδήλωση στο Χίλτον όπου ήταν πολύς κόσμος και μεγάλες προσωπικότητες εκεί. Μεταξύ άλλων- όχι συνδέσμων- βραβευτήκαμε κι εμείς. Θα σου στείλω φωτογραφία να το δεις».

Οι κάτω από τον Κωστούλα τι λένε;

«Ψιλοκρύβονται. Πρόεδρο έχει βάλει τον Μάκη Μπελεβώνη τον μεγάλο και τεχνικό διευθυντή τον Μάκη Μπελεβώνη τον μικρό! Τι να πούνε… Ο Παναιτωλικός διώχνει με τα λάθη του τον κόσμο από το γήπεδο».

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια