Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Μεταγραφές Παναιτωλικού 2020

Μεταγραφές Παναιτωλικού 2020

0
Παναιτωλικός Φωτογραφία Ενδεκάδας 2020-2021
Παναιτωλικός Φωτογραφία Ενδεκάδας 2020-2021

Η επίσημη προθεσμία για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο 2020-2021 έλαβε τέλος και ο Παναιτωλικός προχώρησε σε έντεκα μεταγραφές και έξι προβιβασμούς από την ακαδημία του. Ο Μάκης Χάβος πήρε παίχτες σε όλες σχεδόν για όλες τις θέσεις, είτε ως ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές, είτε ως εναλλακτικές επιλογές, όπως στις περιπτώσεις των Μεντίνα και Περέιρα που θα δούμε πιο κάτω.

Επιθετικοί

Ο Ντάουντα έφυγε, όπως και ο Μπαϊροβιτς και ο Παναιτωλικός έμεινε χωρίς επιθετικούς μετά τη λήξη της περιόδου 2019-2020. Ο Παναιτωλικός προχώρησε αρχικά στην απόκτηση του Ματσόλα και έπειτα του Βέργου.

Η διαφορά του Παναιτωλικού στην επίθεση σε σχέση πέρυσι, έγκειται στους πιο υψηλόσωμους επιθετικούς εν συγκρίσει με τους Μπαΐροβιτς και Ντάουντα, πράγμα που μειώνει την εκρηκτικότητα της επιθετικής γραμμής, αλλά κερδίζει μεγάλο έδαφος στις μάχες σώμα με σώμα.

Ο Ματσόλα το έχει αποδείξει στο γήπεδο ότι μπορεί να κουράσει τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και να τους αναγκάσει σε λάθη εντός περιοχής.

Μεσοεπιθετικοί / Ακραίοι Επιθετικοί

Στα άκρα της επίθεσης ο Παναιτωλικός στερείται των υπηρεσιών του Μουνιέ και του Ρόσα, μετά τις αποχωρήσεις και των δύο, ενώ ο Άλβαρεζ που έπαιρνε θέση είτε στα αριστερά είτε πίσω από τον επιθετικό, παραμένει στον πάγκο για όλους τους αγώνες της νέας χρονιάς.

Για τρίτη χρονιά ο Παναιτωλικός είναι τυχερός να έχει στο δυναμικό του το Χόρχε Ντίαζ που καλύπτει συνήθως το δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ ο Αριγίμπι έκανε την επιστροφή του στην ενδεκάδα με καλές εμφανίσεις, λαμβάνοντας συνήθως θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Παναιτωλικός κάλυψε δύο σημαντικά κενά μέσα στο Καλοκαίρι, αυτό του αριστερού ακραίου επιθετικού με την απόκτηση του Χαβιέ Μεντόζα και αυτή του μεσοεπιθετικού με την απόκτηση του Μάζουρεκ.

Ο Χαβιέ Μεντόζα δεν έχει πάρει θέση βασικού, έως τώρα, αλλά ο Μάζουρεκ είναι μέχρι στιγμής αναντικατάστατος με την ταχύτητα που προσφέρει στον άξονα της επίθεσης του Παναιτωλικού.

Μέσοι / Αμυντικοί Μέσοι

Ο Παναιτωλικός έχει κάνει δύο μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, τις οποίες δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής στο γήπεδο και αυτές αφορούν την υποστήριξη του κέντρου.

Η πρώτη εξ αυτών είναι ο Αρθούρα, ο οποίος ήρθε για να βοηθήσει το ανασταλτικό κομμάτι του κέντρου, παίζοντας λίγο πιο μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς και η δεύτερη και πιο πρόσφατη μεταγραφή είναι αυτή του Αντόνιο Γιάκολις.

Ο Γιάκολις ταιριάζει περισσότερο στο 3-5-2 που ξεκίνησε ο Χάβος στα πρώτα 3 παιχνίδια του Παναιτωλικού, καθώς ο Κροάτης παίζει συνήθως ως δεξιός ακραίος μέσος, αλλά κάλλιστα μπορεί να παίξει και πιο πίσω ως εναλλακτικός του Τζανακάκη και ως επιθετικός μέσος. Δεν τον έχουμε δει ακόμα σε επίσημο παιχνίδι και μόνο ο Μάκης Χάβος ξέρει πώς θα τον αξιοποιήσει.

Αμυντικοί

Ένα πράγμα που ξέρει να βγάζει από τις ακαδημίες του ο Παναιτωλικός, είναι οι αμυντικοί, αλλά ένα πράγμα που δεν ξέρει να κάνει, είναι να διαχειρίζεται το υλικό που έχει στα χέρια του και εδώ μπορούμε να γράφουμε για μέρες.

Ο Παρράς για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ήταν στην αφάνεια και μετά από τρεις (από τις συνολικές 8 στα πρωταθλήματα) εμφανίσεις στο πρωτάθλημα υποβιβασμού, φάνταζε πως θα αναλάβει θέση βασικού στα αριστερά της άμυνας. Τελικά όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά ο παίχτης εξαφανίστηκε και από την ομάδα.

Για να καλύψουν τη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού μετά την αποχώρηση του Κέβιν και την εξαφάνιση του Παρρά, αποκτήθηκε ο Βάντερσον και ως εναλλακτικός ο πιτσιρικάς Περέιρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζανακάκης συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του, όπως και πέρυσι, αλλά αποκτήθηκε ο Μεντίνα για να παίζει ως εναλλακτικός στο δεξί άκρο της άμυνας.

Για το κέντρο της άμυνας, ο Παναιτωλικός απέκτησε τον έμπειρο Καρασαλίδη από την προσφάτως «διαλυμένη» Ξάνθη.

Τερματοφύλακες

Κανονικά εδώ θα έπρεπε να μπει ο Κνετ, διότι ο Αυστριακός δε θυμίζει σε τίποτα τον περσινό του εαυτό και αυτό οφείλεται και σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά που έχει κάνει μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Βασίλη Κλιάφα, του Παναιτωλικού. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Κνετ είναι εμφανώς αδυνατισμένος και γυμνασμένος σε σχέση με την κατάστασή του πριν τον κορονοϊό.

Μετά την αποχώρηση του βασικού τερματοφύλακα, Φερνάντεθ, ο Παναιτωλικός έψαχνε αντικαταστάτη… ή τουλάχιστον έτσι φαίνονταν. Για τη θέση του Φερνάντεθ αποκτήθηκε ο Μελίσσας του ΠΑΟΚ, με αρκετή εμπειρία σε Λαμία και Βόλο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τα πρώτα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί, ο Κνετ είναι ο βασικός τερματοφύλακας.

Ποιοι Προάχθηκαν από τις Ακαδημίες;

Οι Σκιαδάς, Κωνσταντόπουλος, Σκόνδρας, Μπελεβώνης, Καλαντζής, Κοντογιάννης είναι οι μικροί που προάχθηκαν στη μεγάλη ομάδα.

Οι Καλαντζής και Κοντογιάννης αγωνίζονται ως τερματοφύλακες με παρουσία πέρυσι στον Τυληκράτη και την Κ19 αντίστοιχα.

Ο Κωνσταντόπουλος μετράει ήδη 3 συμμετοχές ως βασικός κεντρικός αμυντικός στον Παναιτωλικό και έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του για να συνεχίσει αυτή την καλή αρχή.

Ο Σπύρος Σκόνδρας αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και μαζί με το Βασίλη Σκιαδά που παίζει λίγο πιο πίσω ως αμυντικός μέσος και το Χρήστο Μπελεβώνη, είναι μέλη της μεγάλης ομάδας, αλλά αγωνίζονται και με την Κ19 του Παναιτωλικού στο αντίστοιχο πρωτάθλημα υποδομών. Ο Μπελεβώνη ήταν μέρος της αποστολής στην 3η και 4η αγωνιστική, αλλά δεν ήταν στην κύρια 20άδα.

Κατάλογος Παιχτών 2020-2021 και Βιογραφικά

Στην προσπάθεια που κάνουμε για την καλύτερη και πληρέστερη κάλυψη της αγωνιστικής δράσης του Παναιτωλικού, αλλά και την καταγραφή του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, διατηρούμε εδώ και ένα χρόνο έναν πλήρη κατάλογο με βιογραφικά για κάθε παίχτη που έρχεται στην ομάδα.

Πιο κάτω θα βρείτε τον κατάλογο παιχτών της φετινής περιόδου, με όλους του παίχτες που δηλώνει επίσημα ο Παναιτωλικός ως μέλη της ομάδας. Δυστυχώς για τους μικρούς δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία και τα βιογραφικά τους είναι σύντομα.

Ομάδα Παναιτωλικού 2020-2021

#ΠαίκτηςΘέσηHeight
porΈλντερ ΜπαρμπόζαΈλντερ ΜπαρμπόζαΑριστερός Πλάγιος επιθετικός, Δεξιός Πλάγιος επιθετικός1.72
1autChristopher KnettΚρίστοφερ ΚνετΤερματοφύλακας1.84
2mexΠάολο ΜεντίναΠάολο ΜεντίναΔεξιός Πλάγιος αμυντικός1.75
3braitaΒάντερσον ΣκαρντοβέλιΒάντερσον ΣκαρντοβέλιΑριστερός Πλάγιος αμυντικός, Αριστερός Ακραίος μέσος1.75
4greΑριστοτέλης ΚαρασαλίδηςΑριστοτέλης ΚαρασαλίδηςΚεντρικός αμυντικός1.85
5argΧοακίν ΑρθούραΧοακίν ΑρθούραΚεντρικός αμυντικός μέσος1.76
6engalgAymen TaharΑϊμέν ΤαχάρΚεντρικός αμυντικός μέσος1.76
7argΦράνκο ΜάζουρεκΦράνκο ΜάζουρεκΚεντρικός επιθετικός μέσος, Κεντρικός μέσος, Αριστερός Πλάγιος επιθετικός1.66
9argitaΝικολάς ΜατσόλαΝικολάς ΜατσόλαΚεντρικός επιθετικός1.86
10porEuciodálcio (Dálcio) GomesΕουσιοντάλσιο (Ντάλσιο) ΓκόμεζΔεύτερος επιθετικός1.80
11uruespJorge Luis Díaz GutiérrezΧόρχε Λουίς Ντίαζ ΓκουτιέρεζΔεξιός Πλάγιος επιθετικός1.68
12usangaΠαναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης: ΑριγίμπιΟμογκμπολαχάν Γκρέγκορι ΑριγίμπιΚεντρικός επιθετικός μέσος, Αριστερός Πλάγιος επιθετικός, Δεξιός Πλάγιος επιθετικός1.83
14porFrederico DuarteΦρεντερίκο ΝτουάρτεΑριστερός Πλάγιος επιθετικός1.75
19greΑλέξανδρος ΚαββαδίαςΑλέξανδρος ΚαββαδίαςΚεντρικός επιθετικός, Δεύτερος επιθετικός-
21Ελίας ΠερέιραΕλίας ΠερέιραΑριστερός Πλάγιος αμυντικός1.72
22greΝίκος ΜελίσσαςΝίκος ΜελίσσαςΤερματοφύλακας1.93
24greΓιώργος ΜανθάτηςΓεώργιος ΜανθάτηςΑριστερός Πλάγιος επιθετικός, Δεξιός Πλάγιος επιθετικός1.74
25Βασίλης ΣκιαδάςΒασίλης ΣκιαδάςΚεντρικός αμυντικός μέσος-
27greΠαναιτωλικός - ΑΕΚ: ΤζανακάκηςΕμμανουήλ ΤζανακάκηςΔεξιός Πλάγιος αμυντικός1.78
28greΑλέξανδρος ΠαρράςΑλέξανδρος ΠαρράςΑριστερός Πλάγιος αμυντικός-
29greΝίκος ΒέργοςΝίκος ΒέργοςΚεντρικός επιθετικός, Δεύτερος επιθετικός1.85
30argΧαβιέ ΜεντόζαΧαβιέ ΜεντόζαΚεντρικός επιθετικός μέσος, Αριστερός Ακραίος μέσος, Αριστερός Πλάγιος επιθετικός1.71
37greΆγγελος ΤσιγγάραςΆγγελος ΤσιγγάραςΚεντρικός μέσος1.73
47greΑλέξανδρος ΜαλήςΑλέξανδρος ΜαλήςΚεντρικός αμυντικός, Αριστερός Πλάγιος αμυντικός1.85
54greΓιώργος ΛιάβαςΓιώργος ΛιάβαςΚεντρικός αμυντικός μέσος, Αριστερός Πλάγιος αμυντικός, Δεξιός Πλάγιος αμυντικός1.75
66greΑπόστολος ΚωνσταντόπουλοςΑπόστολος ΚωνσταντόπουλοςΚεντρικός αμυντικός μέσος-
77greΣπύρος ΣκόνδραςΣκόνδρας ΣπύροςΚεντρικός επιθετικός μέσος-
80Χρήστος ΜπελεβώνηςΜπελεβώνης ΧρήστοςΚεντρικός επιθετικός μέσος, Αριστερός Πλάγιος επιθετικός-
84greΧρήστος ΚαλαντζήςΧρήστος ΚαλαντζήςΤερματοφύλακας-
99greΒαγγέλης ΚοντογιάννηςΕυάγγελος ΚοντογιάννηςΤερματοφύλακας-

Τον κατάλογο παιχτών του φετινού Παναιτωλικού, καθώς και των δύο προηγούμενων ετών μπορείτε να το βρείτε και στον κύριο κατάλογο (menu) της σελίδας στην επιλογη Ομάδα.

5 1 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια