Αρχική Απόψεις Κάποιοι ονειρεύονται “Πεντάδα”

Κάποιοι ονειρεύονται “Πεντάδα”

0
Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος
Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος

Πήγαμε από την αστεία εμφάνιση απέναντι στον Πανιώνιο, όπου το 3-0 φάνταζε λίγο για τον τρόπο που μπήκε στο γήπεδο ο Παναιτωλικός, στο 2-1 της τούμπας απέναντι στον πρώτο του πρωταθλήματος, στο 2-1 απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ μέσα στο κλουβί, στο 2-1 με τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραισκάκης με 10 παίχτες και ένα ψιλο-εύκολο 2-1 με τον Απόλλωνα μέσα στο Αγρίνιο.
Ακολουθώντας αυτά τα αποτελέσματα και με γνώμονα τον 1 βαθμό που χωρίζει την 9η θέση από την πέμπτη, οι σειρήνες τραγουδούνε από την αρχή της εβδομάδας για πεντάδες, ενώ από πίσω αφήνουν να ζωγραφίζεται η Ευρώπη.
Βάζοντας κάτω το πρόγραμμα και παρατηρώντας το συνωστισμό που υπάρχει για την πέμπτη θέση έχουμε τα εξής: Άρης, ΠΑΟ, Ξάνθη, Πανιώνιος και Παναιτωλικός μάχονται για την πέμπτη θέση σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Ποιος από αυτούς δικαιούται και ποιος από αυτούς μπορεί να χτυπήσει τα παιχνίδια για να καταλάβει την πέμπτη θέση; Ο Παναιτωλικός έχει 2 πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια σήμερα και την άλλη εβδομάδα με 2 από τις 5 ομάδες που διεκδικούν τη θέση στην πεντάδα, Άρης εκτός και Παναθηναϊκός εντός.
Ο Παναιτωλικός για να ελπίζει σε πιθανή καθιέρωσή του στην πεντάδα πρέπει να φανεί πιο σκληρός από τις υπόλοιπες ομάδες και να παίξει με το 100% των δυνατοτήτων του σε όλα τα παιχνίδια. Οποιαδήποτε ήττα δίνει το πλεονέκτημα στους συγκάτοικους της βαθμολογίας, πράγμα που κάνει τα παιχνίδια να φαντάζουν με ρώσσικη ρουλέτα.
Οι φανφάρες για πεντάδες είναι καλές γιατί προσφέρουν κλικ, θεάσεις, εύκολο θέμα προς ανάπτυξη, αλλά δημιουργούν και υπέρμετρο ενθουσιασμό. Αυτός ο ενθουσιασμός είναι που δημιουργεί και το αρνητικό κλίμα εάν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά.
Ο Παναιτωλικός έχει υποχρέωση να κοιτάζει ψηλά και να στοχεύει ψηλά. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον στηρίζουμε και είναι μέσα στα καθήκοντά μας να δημιουργούμε το καλύτερο κλίμα για τους παίχτες και τον προπονητή. Δεν θέλουμε ο Παναιτωλικός να γίνει ένας δεύτερος Ίκαρος. Αν είναι να έρθει η Ευρώπη, ας έρθει …και θα έρθει.

Leave a Reply

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για