Αρχική Απόψεις Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

0
Δέλλας
Δέλλας

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, για να ξεκινήσει ο Γολγοθάς για τον Παναιτωλικό στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πρώτες εννιά αγωνιστικές ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Παναιτωλικού να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε, για να μπορέσει να κρατήσει μία καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα.
Πριν μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης και των προβλέψεων για το τι περιμένουμε ας κοιτάξουμε λίγο τον έτερο “άτυχο” της φετινής κλήρωσης, τον Αστέρα Τρίπολης.

  1η : ΠΑΟΚ 1 – 0 Αστέρας
  2η : Αστέρας 0 – 1 ΑΕΚ
  3η : Ολυμπιακός 2 – 1 Αστέρας
  5η : Άρης 2 – 0 Αστέρας
  6η : Αστέρας 1 – 1 Παναθηναϊκός

Όπως παρατηρούμε και από την παραπάνω λίστα, ο Αστέρας μέχρι την 6η αγωνιστική είχε 4 βαθμούς, έναν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και άλλους 3 από την 6η αγωνιστική, όπου νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Στα ίδια βαθιά νερά πρόκειται να κολυμπήσει και από αύριο ο Παναιτωλικός:

  10η : ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός
  11η: Παναιτωλικός – ΑΕΚ
  12η : Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
  14η : Άρης – Παναιτωλικός
  15η : Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός

Μεταξύ Ολυμπιακού και Άρη, υπάρχει μία αγωνιστική “ανάπαυσης” με τον Απόλλωνα, όπως έκανε και ο Αστέρας. Εκτός της ομοιότητας λόγω συνωστισμού, σε ένα τμήμα του πρωταθλήματος, παρατηρούμε και την ακριβώς ίδια αγωνιστική δράση μεταξύ του Αστέρα και του Παναιτωλικού.

Πόσους προπονητές θα αλλάξει ο Παναιτωλικός μέχρι τα Χριστούγεννα

Αυτός θα ήταν και ένας τίτλος ο οποίος θα μπορούσε να τσιμπήσει τον κόσμο να μπει να διαβάσει, αλλά δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τέτοια. Το ερώτημα όμως είναι εύλογο και έχει πολύ καλή βάση, βάσει των φετινών γεγονότων.
Η γκρίνια που έχει δημιουργηθεί από την κατάσταση της ομάδας είναι πολύ έντονη και στοχεύει δυστυχώς μόνο τον προπονητή. Τα λάθη στον φετινό παναιτωλικό είναι πολλά και, κατά την προσωπική μου άποψη, πιο σημαντικά τα λάθη της διοίκησης/διαχείρισης της ομάδας, παρά τα λάθη του προπονητή.
Πόσους προπονητές θα έπρεπε να αλλάξει ο Αστέρας Τρίπολης μέχρι την 6η αγωνιστική, όπου μέχρι τότε είχε μία ισοπαλία και μία νίκη; Ακριβώς τόσους θα πρέπει να αλλάξει και ο Παναιτωλικός μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.
Πόση ψυχραιμία χρειάζεται από την πλευρά των φιλάθλων; Απεριόριστη. Και αυτός είναι και ο λόγος που με ωθεί να συντάξω το παρόν κείμενο. Οι κοκορομαχίες των προηγούμενων αγωνιστικών με την ομάδα και τις οργανώσεις των άλλων ομάδων θα πρέπει να σταματήσουν, ή έστω να κρατηθούν στο δυνατό ελάχιστο. Η ψυχραιμία όλων εμάς που περιβάλλουν τον Παναιτωλικό, είναι αυτό που θα μπορέσει να του δώσει δύναμη να αποκομίσει ό,τι είναι δυνατόν από αυτή την ομάδα. Όπως καταλαβαίνετε και εσείς, αλλά και ο Δέλλας, η συλλογή βαθμών στα επόμενα παιχνίδια θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είμαι βέβαιος ότι ο Δέλλας και Παναιτωλικός θα κοιτάξουν στα μάτια κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτως κεφαλαίου και βαθμολογίας. Αν είναι να φωνάξουμε για κάτι, ας φωνάξουμε για την απόκτηση παιχτών ποιότητας και μεταγραφές συχγχρονισμένες με την προετοιμασία της ομάδας.

Leave a Reply

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για