Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Ευλογία η Διακοπή για τον Παναιτωλικό

Ευλογία η Διακοπή για τον Παναιτωλικό

0
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης: Αριγίμπι
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης: Αριγίμπι

Οι αθλητικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο δέχονται μεγάλο πλήγμα και ακόμα μεγαλύτερο οι ομάδες. Στην Ελλάδα αρκετές παραδοσιακά μεγάλες ομάδες άρχισαν να δείχνουν μεγάλα σημεία κατάρρευσης κυρίως με τα οικονομικά τους. Ο Παναιτωλικός δεν είχε να χάσει τίποτα με τη διακοπή, καθώς όλη τη χρονιά είναι με τον αυτόματο πλοηγό και παίζει μόνιμα στις δύο τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος.

Δε «φορμαρίστηκε» Ποτέ

Όταν δεν έχεις παίξει μπάλα σε όλο το πρωτάθλημα δεν έχεις και τίποτα να χάσεις. Οι αλλαγές άλλαξαν το πρόσωπο του Παναιτωλικού, αλλά όχι την οργάνωσή του και τα αποτελέσματα. Με τις μεταγραφές του Χειμώνα κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο Πανιώνιο, να χάσει 2 βαθμούς εντός με τη Λαμία, να αυτοκτονήσει στη Λάρισα με το 2-2 και να παραχωρήσει ισοπαλία στον πεθαμένο Βόλο μέσα στο Αγρίνιο.

διόρθωση μετά από επισύμανση φίλου της σελίδας:

Ξεχάσαμε να αναφερθούμε στην καθαρή νίκη του Παναιτωλικού απέναντι στον Άρη με 2-0 με τα τέρματα του Ρόσα στο δεύτερο ημίχρονο. Δυστυχώς οι εμφανίσεις αυτές του Παναιτωλικού δεν συνεχίστηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποσπάσει περισσότερους βαθμούς από τους αγώνες του δεύτερου γύρου.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναιτωλικός και ο Χάβος δεν είχαν βρει μέχρι την 1η Μαρτίου τη σωστή συνταγή και το σωστό τρόπο εκτέλεσης της για να χτυπήσουν έστω τα εύκολα παιχνίδια. Αντ’ αυτού με το πέρασμα του χρόνου και της τρίμηνης απραξίας ομάδες οι οποίες έδειχναν να χτυπούν μεγάλα παιχνίδια και να ανεβαίνουν αγωνιστικά, όπως π.χ. η Ξάνθη με το 1-1 με τον ΠΑΟΚ στα πηγάδια την τελευταία αγωνιστική, μόνο χαμένες θα βγουν.

Ο λόγος γίνεται για την Ξάνθη κυρίως, γιατί θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Παναιτωλικό να κυνηγήσει την Ξάνθη στο +1 με την αγωνιστική κατάσταση που είχαν ο Παναιτωλικος και η Ξάνθη το Φλεβάρη. Ο Παναιτωλικός είναι σίγουρο ότι θα χρειάζονταν ένα θαύμα για να περάσει το εμπόδιο της Ξάνθης, αλλά και μεγάλη προσπάθεια για να αποσπάσει βαθμούς από τους Βόλο, ΑΕΛ, Αστέρα κ.ο.κ..

Κερδίζει και στους Τραυματίες

Εάν αφήσουμε το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας εκτός, ο Παναιτωλικός είναι κερδισμένος και στις απουσίες. Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς ήταν με τον Ολυμπιακό και ο Παναιτωλικός άρχισε να έχει αρκετές απουσίες στις τελευταίες αυτές αγωνιστικές.

Από τον τότε αγώνα έλειψαν οι τραυματίες Αριγίμπι, Λουσέρο, Τζανακάκης, Γιαννιώτης, Παρράς. Ο Αριγίμπι θα ήταν υποτίθεται έτοιμος το Μάρτη, αλλά δεδομένης της διακοπής θα πάνω από έτοιμος για τις αρχές Ιούνη. Ο Λουσέρο ήταν με σπασμένη κερκίδα από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Μάρτης έφτασε και δε μπόρεσε να μπει στην αποστολή της ομάδας, ενώ η επιστροφή του υπολογίζονταν για τα μέσα Φλεβάρη. Ο Τζανακάκης είχε ενοχλήσεις στους τελευταίους αγώνες, ήταν εκτός στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και έτσι συνέχισε μέχρι το τέλος. Για το Γιαννιώτη είναι άγνωστα τα πράγματα καθώς κλείνει 1.5 χρόνο από το μεγάλο τραυματισμό του το Φθινόπωρο του 2018 και επίσης την Άνοιξη του 2019. Έπαιξε στον αγώνα με τον Ιάλυσο, αλλά έκτοτε παραμένει εκτός αποστολής και προφανώς αρκετά μακρυά από την επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. Ο Παρράς από τη μεριά του έμενε εκτός λόγω ενοχλήσεων, αλλά οι τραυματισμοί των συμπαιχτών του ανάγκασαν το Χάβο να τον συμπεριλάβει στις τελευταίες αγωνιστικές.

Με τόσες σημαντικές μονάδες εκτός ο Παναιτωλικός θα έπρεπε να ιδρώσει πάρα πολύ για να καλύψει τα κενά του. Η διακοπή συμβάλει μόνο θετικά σε όλες αυτές τις απουσίες, η ανάρρωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για σχεδόν όλους τους παίχτες του Παναιτωλικού μόλις ξεκινήσει το πρωτάθλημα υποβιβασμού.

Ευκαιρία για πρόωρη ή όψιμη Προετοιμασία

Αυτό που έλειπε στο Χάβο τόσους μήνες ήταν η ευκαιρία για προετοιμασία. Πολλές μεταγραφές ήρθαν πολύ νωρίς, από τις 20 Δεκέμβρη, άλλες εντάχθηκαν αρκετά αργά όπως π.χ. αυτή του τότε ανέτοιμου Μουνιέ.

Ο Χάβος έχει τη δυνατότητα να κάνει μία πρόωρη αλλά και μία όψιμη προετοιμασία. Η Όψιμη προετοιμασία είναι για την έλειψη χρόνου, αλλά και μεγάλης αγωνιστικής απραξίας για το Χάβο να δουλέψει με την ησυχία του την ομάδα. Βλέπετε οι αλλαγές στο πρωτάθλημα επιβάλουν πολλά διπλά παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα και αυτό σε συνδιασμό με «πορεία» του Παναιτωλικού το Κύπελλο, η προετοιμασία της ομάδας δεν έγινε ποτέ και πάντα ήταν με την ψυχή στο στόμα για τον επόμενο αγώνα.

Η όψιμη προετοιμασία είναι και πρόωρη. Ο Μάκης Χάβος θα καταφέρει να δει τώρα τα κενά του Παναιτωλικού για τη μεταγραφική περίοδο που έρχεται. Τα συμβόλαια και οι αξίες των παιχτών αναδιαπραγματεύονται και αναπροσαρμόζονται και σίγουρα ο Παναιτωλικός θα καταφέρει να κρατήσει και πιο ακριβά συμβόλαια, όπως αυτό του Μουνιέ.

Τα καλύτερα Έρχονται

Όπως αποδεικνύεται ο Παναιτωλικός μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει μέσα από αυτή την αναμπουμπούλα. Ο χρόνος ήταν αυτός που έλειπε από τη φαρέτρα του Χάβου για να χτίσει την ομάδα που θα μείνει στην κατηγορία.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναιτωλικού είναι και η τσέπη του Φ. Κωστούλα. Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού δεν αφήνει την ομάδα να πάρει την κάτω βόλτα, στο οικονομικό κομμάτι, παρόλο που πορεύεται για δεύτερη χρονιά χωρίς μεγάλους χορηγούς. Όταν χρειάσθηκε να σωθεί η χρονιά, οι μεταγραφές έγιναν και τα λάθη του καλοκαιριού καλύφθηκαν.

Ήδη πάρα πολλές ομάδες άρχισαν να δείχνουν την οικονομική κόπωσή τους με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι φήμες έφερναν τον Παναθηναϊκό και τον Άρη σε πολύ δύσκολη θέση. Ο πρώτος έσωσε τη χρονιά με την οικονομική συμβολή του Αλαφούζου ως αύξηση μετοχοικού κεφαλαίου. Ο Άρης κινείται σε αρκετά δύσκολα νερά καθώς ήδη ακούγεται ότι οι παίχτες είναι απλήρωτοι από το Φθινόπωρο.

Στην ίδια μοίρα με τον Άρη και τον Παναθηναϊκο φαίνεται να είναι ο Πανιώνιος, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει τα τελευταία 2 χρόνια από τα πολλά χρέη που έχει.

0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια