Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Εβδομάδα Ρομποτικής στο Αγρίνιο, 1η Έκθεση Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2022

Εβδομάδα Ρομποτικής στο Αγρίνιο, 1η Έκθεση Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2022

Δυόμιση χρόνια μετά την παρουσία μας στο 2η Φεστιβάλ Ρομποτικής στο Ηράκλειο της Κρήτης, Ο Titormos στήριξε και στηρίζει τον Τεχνολογικό Αλφαβητισμό, το πλήρωμα του χρόνου έφερε αντίστοιχης σημασίας εκδηλώσεις και στο Αγρίνιο. Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ρομποτικής Makerlab παρουσιάζουν από τις 5/6 και για έξι ολόκληρες ημέρες, πειράματα και κατασκευές από μαθητές του Αγρινίου, βραχίονες χειροποίητους, βιομηχανικούς, εφαρμογές αναγνώρισης προτύπων-αντικειμένων και διάφορα, άλλα εκθέματα στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς.

Η έκθεση ρομποτικής είναι καθημερινά ανοιχτή το πρωί για τις επισκέψεις των σχολείων και το απόγευμα για το κοινό από τις 18:00 έως τις 21:00 και μέχρι την Παρασκευή 10/6. Το Σάββατο 11/6 η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 9:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00.

Έκθεση Ρομποτικής, Αγρίνιο 2022

Έκθεση Ρομποτικής και Τεχνολογίας, Αγρίνιο 2022
Έκθεση Ρομποτικής και Τεχνολογίας, Αγρίνιο 2022

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα ξεναγούνται σε μία προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή ρομποτικών τεχνουργημάτων, εκπαιδευτικών έργων τεχνολογίας και πειραμάτων STEM.
Θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν εμπειρία αγώνων Εκπαιδευτικής και Αθλητικής Ρομποτικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Α-βαθμια, Β-βαθμια, Γ-βαθμια).
Θα γνωρίσουν την εκπαιδευτική καινοτομία του της Υπολογιστικής Ρομποτικής, τον υποκλάδο της εκπαιδευτικής ρομποτικής που βάζει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη υπολογιστικής σκέψης.
Θα διεγείρονται ερωτήματα και θα γίνεται συζήτηση σχετικά με τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα (Τεχνητή Νοημοσύνη κ.α.) και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Διοργάνωση:
Δήμος Αγρινίου
Πρότυπο Κέντρο Έρευνας, Ρομποτικής & Τεχνολογίας – MAKERLAB

Συμμετοχή:
Λέσχη Ρομποτικής Πανεπιστημίου Πατρών – Robotics Club
Ερευνητική Ομάδα Ρομποτικής Πανεπιστημίου Πατρών – Robotics Group
Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πανεπιστημίου Πατρών – Robots@MET

Φωτογραφίες

5 2 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Προηγούμενο άρθρο300 Χιλιάρικα Πρόστιμο Στον Παναιτωλικό, 40 στον Κουτσοσπύρο
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Προετοιμασίας Παναιτωλικού 2022-2023
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια