Αρχική Απόψεις Η Επόμενη μέρα του Παναιτωλικός Λαμία

Η Επόμενη μέρα του Παναιτωλικός Λαμία

0
Παναιτωλικός Λαμία 1ος γύρος
Παναιτωλικός Λαμία 1ος γύρος

Το μόνο που μένει από το χτεσινό παιχνίδι είναι οι 2 πεταμένοι βαθμοί με τον τελευταίο(μέχρι εκείνη τη στιγμή) της βαθμολογίας. Τα υπόλοιπα, όπως η διαιτησία, οι χαμένες ευκαιρίες κ.ο.κ. είναι απλά για να τσακωνόμαστε και για να έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε όταν πίνουμε τον καφέ μας. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Οι Δηλώσεις των Προπονητών μετά τον Αγώνα

Η ΕΡΤ απ’ ότι έχουμε δει δεν ενδιαφέρεται για τις δηλώσεις των προπονητών σε αρκετά παιχνίδια. Για το λόγο αυτό παραθέτω την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων, παρά κάποια κακοτραβηγμένα Video σε τη χάλια ακουστική του χώρου.(Εγώ δε μπορώ να παραστώ στις δηλώσεις, διότι δεν είμαι δημοσιογράφος)

Δηλώσεις Δέλλα

«Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι να το βλέπεις. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Ήμασταν νευρικοί. Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε καλά, να μην είμαστε φλύαροι, αλλάξαμε την εικόνα μας και προηγηθήκαμε.

Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πολύ καλά και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς στη φάση του Μάζουρεκ. Δεχθήκαμε την ισοφάριση από ένα λάθος στο χώρο του κέντρου και αυτό μας αποσυντόνισε. Προσπαθήσαμε με τις αλλαγές να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού και το καταφέραμε. Στο τέλος έγινε ένα λάθος απειρίας. Δεν μπορεί στο 94΄να γίνεται ένα τέτοιο λάθος και να δίνεις τη δυνατότητα στον αντίπαλο να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Ο τερματοφύλακάς μας απέκρουσε το πέναλτι και εκεί έχω κάποιες ενστάσεις για το τι έχει συμβεί… (σ.σ. ο Αντέτζο μπήκε νωρίτερα στην περιοχή).

Τέτοια παιχνίδια φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Για εμάς είναι δυο χαμένοι βαθμοί. Αυτό που με προβληματίζει είναι τα ατομικά λάθη που κάνουμε και στοιχίζουν βαθμούς, ειδικά με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς. Κάθε χαμένος βαθμός στην έδρα μας μετράει.

Τέτοιες νίκες μπορεί να είναι και διπλές. Ο Καμαρά και ο Λουσέρο είναι δύο νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα μας και θα βοηθήσουν αλλά θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής».

Για το αν ο στόχος είναι η παραμονή: «Σαν πρώτος στόχος ναι, αυτός είναι».

Δηλώσεις Χάβου

«Ευχαριστώ για τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας που είχαμε και ευχαριστώ και τον κόσμο για την υποδοχή. Αυτό είναι αμοιβαίο και το ξέρω».

Όσον αφορά τον αγώνα σημείωσε πως: «Μπήκαμε καλά, πατούσαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο και είχαμε δύο ευκαιρίες να προηγηθούμε. Δεχτήκαμε το γκολ από στατική φάση που και αυτή είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος. Εμείς δείχναμε επηρεασμένοι από το γκολ που δεχτήκαμε. Μετά το 70’, ανεβήκαμε. Βοήθησαν και οι αλλαγές και ισοφαρίσαμε. Δεχτήκαμε, όμως, δεύτερο γκολ από παιδαριώδες λάθος, αλλά βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να βγούμε μπροστά και να ισοφαρίσουμε».

Για την εκτέλεση του πέναλτι στις καθυστερήσεις από τον Μαστούρ, σχολίασε: «Τα πέναλτι συνήθως τα χτυπάει ο Μπαράλες, αλλά την ευθύνη την πήρε ο Μαστούρ. Είναι σημαντικό που ο Μαστούρ πήρε την ευθύνη. Πέναλτι έχασε και ο Μαραντόνα».

Σχετικά με τη διαιτησία είπε πως: «Απαγορεύεται στους προπονητές να μιλάμε για τη διαιτησία. Κινδυνεύουμε με βαρύτατο πρόστιμο».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το παράδοξο του γεγονότος ότι η Λαμία στο πρώτο ημίχρονο που ήταν καλή δεν έβαλε γκολ και στο δεύτερο που δεν ήταν τόσο έβαλε δύο, απάντησε: «Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να τα αξιολογήσεις όλα. Σας θυμίζω το Παναιτωλικός-Λεβαδειακός της προηγούμενης σεζόν που ο Παναιτωλικός έπαιζε μονότερμα και τη νίκη την πήρε ο Λεβαδειακός».

από το agriniotimes

Ο Βαρούχας για το Παναιτωλικός – Λαμία

Τα λάθη στο Παναιτωλικός-Λαμία:

«Διαιτητής ήταν ο Μανούχος. Όσα έγιναν στο Αγρίνιο είναι για γέλια. Στο 87’ ο Καμαρά πηγαίνει με τον αγκώνα στον Βασιλαντωνόπουλο και δεν δόθηκε επιθετικό φάουλ στη φάση από την οποία ήρθε το 2-1. Το πέναλτι με το χέρι υπέρ της Λαμίας ήταν καθαρό. Αν δείτε τι θέση έχει ο διαιτητής πριν εκτελεστεί το πέναλτι, δεν τη βλέπεις ούτε στο τοπικό. Ο Αντέντζο της Λαμίας φεύγει στην πλάτη του και δεν τον βλέπει ότι μπαίνει πιο γρήγορα στην περιοχή, όπως μπαίνουν και παίκτες του Παναιτωλικού μετά. Ο βοηθός πρέπει να βοηθήσει. Έπρεπε να δώσει επανάληψη, όχι κάρτα την πρώτη φορά αλλά αν επαναληφθεί πρέπει να βγάλει κίτρινη. Στις καθυστερήσεις έβαλε γκολ ο Παναιτωλικός με τον Μαρινάκη. Το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Την ώρα που γίνεται η πάσα ο Μαρινάκης είναι σε θέση οφσάιντ, όπως ακουμπά την μπάλα ο παίκτης της Λαμίας, κάνει κακό παίξιμο και η μπάλα πάει σε εκείνον από αντίπαλο. Άρα δεν υπάρχει οφσάιντ».
το οποίο διαβάσαμε στο el και ακούσαμε στο sport fm

Ο αγώνας μας άφησε μία πικρή γεύση

Η αυξομείωση της απόδοσης της ομάδας είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί τον προπονητή και το γυμναστή. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι οι 2-3 παίχτες που βρίσκονται πίσω από το 10άρι της ομάδας, είτε είναι ο Μοράρ, είτε ο Καμαρά, κουβαλούν τη μπάλα ίσως παραπάνω από το κανονικό. Από τη μέση και μπροστά ο Παναιτωλικός έχει καλές μονάδες, αλλά οι μονάδες εάν δεν συνεργάζονται καλά μεταξύ τους, δεν κάνουν τίποτα. Το δίδυμο της Λαμίας, για παράδειγμα, Μπερτόγλιο και Επστάιν έβγαλε μάτια χτες, καθώς ό,τι έκανε η Λαμία πέρναγε από τα πόδια τους.
Ο Δέλλας άρχισε τις φωνές από το 10′. Η ομάδα είχε τάση να οπισθοχωρεί, ίσως, ή φαινόταν να είναι κομμένη στα δύο. Όλο το βάρος για τη σύνδεση της άμυνας με την επίθεση έχει πέσει στον Έρικσον. Επίσης, όλο το βάρος της πίεσης μεταξύ περιοχής και κέντρου έχει πέσει στον Έρικσον. Η δουλειά του είναι να τρέχει, αλλά ο Σουηδός είναι ίσως ο ποιοτικότερος παίχτης του Παναιτωλικού. Όταν πέφτει όλο το βάρος πάνω του και ο αντίπαλος πιέζει αρκετά, εκνευρίζεται γιατί πρέπει να καλύπτει τα κενά που αφήνουν οι συμπαίχτες του και να κυνηγάει τον αντίπαλο. Ο εκνευρισμός του ήταν πολύ πιο εμφανής στον αγώνα με την Ξάνθη με το ασταμάτητο σφυροκόπημα στην άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά έδειξε και στο χτεσινό παιχνίδι ότι πάλι κάτι τον πείραζε. Θα πρόσφερε πολλά περισσότερα στον Παναιτωλικό εάν είχε δίπλα του κάποιον να κάνει τη βρόμικη δουλειά και τον ίδιο να οργανώνει και να κατεβάζει μπαλιές σαν αυτή στον Τσοκάνη. Ο Πάουλο, παρόλο που επέστρεψε, δε μπόρεσε να δώσει το 100% του.
Ο Καμαρά σε αυτά τα λίγα λεπτά που έχει παίξει, έχει δείξει ότι είναι αρκετά κινητικός. Μπορεί και μόνος του ανάμεσα σε 2-3 αντιπάλους να ελιχθεί και να κλέψει τη μπάλα. Φαίνεται ότι είναι “κρύος” από θέμα παιχνιδιών, γιατί όσες φορές επιχείρησε από καλή θέση να πετύχει τέρμα, η μπάλα κατέληγε σχεδόν πάνω στον τερματοφύλακα. Ίσως θα πρέπει να πάρει πάνω του και ένα παιχνίδι από την αρχή για να ξεκινήσει να μπαίνει στο ρυθμό της ομάδας με περισσότερα λεπτά στα πόδια του, αλλά να αρχίσει να δουλεύει και με το κέντρο περισσότερο.

Έρχονται δύσκολοι καιροί

Οι επόμενες 5 αγωνιστικές είναι καθοριστικές για το πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

  • ΑΕΛ – Παναιτωλικός
  • Παναιτωλικός – Λεβαδειακός
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός
  • Παναιτωλικός – Αστέρας Τριπ.
  • Πανιώνιος – Παναιτωλικός

Όχι πως όλο το πρωτάθλημα δεν είναι σημαντικό, αλλά επιβάλλεται σε κάθε ένα από τα πιο πάνω παιχνίδια ο Παναιτωλικός να παίρνει έναν τουλάχιστον βαθμό και να κυνηγάει τη νίκη με νύχια και με δόντια. Το πρόγραμμα του Παναιτωλικού είναι έτσι βγαλμένο φέτος, που στο τέλος κάθε γύρου έχει ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, όπότε κάθε βαθμός και κάθε νίκη μέχρι και την 9η αγωνιστική, είναι πολύ πιο σημαντικός από μία καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα με τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.
Η Λαμία που είδαμε εχτές, δεν είναι η ίδια λαμία που μάζεψε ούτε ένα βαθμό στους προηγούμενους αγώνες. Ήταν η Λαμία του Χάβου, και αν μη τι άλλο, ο Χάβος ξέρει πάρα πολύ καλά τον Παναιτωλικό, γι’ αυτό και τον δυσκόλεψε πάρα πολύ.

Υ.Γ.: Εάν αναρωτηθήκατε γιατί δε χρησιμοποιήσαμε τα καινούρια γραφικά για την παρουσίαση της ενδεκάδας θα σας πω μόνο αυτό: με πήρε ο ύπνος και ξύπνησα 15′ λεπτά πριν τον αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο καλύτερο
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια