Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Είχαμε Καιρό να Δούμε Τέτοιο Παναιτωλικό

Είχαμε Καιρό να Δούμε Τέτοιο Παναιτωλικό

0
Ζατρίκιον: επιτραπέζιο παιχνίδι Μινωικής εποχής που έπαιξε ο Χάβος μέσα στο Ηράκλειο
Ζατρίκιον: επιτραπέζιο παιχνίδι Μινωικής εποχής που έπαιξε ο Χάβος μέσα στο Ηράκλειο

Ο Μάκης Χάβος άρπαξε το βαθμό μέσα στο σπίτι του ΟΦΗ, αλλά θα μπορούσε να φύγει και με το τρίποντο, έτσι όπως φάνηκε στο τέλος. Ο ΟΦΗ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δε μπόρεσε να κάνει κάτι και χρησιμοποίησε το «ξύλο» για να ανακόψει τον Παναιτωλικό. Ο Γιώργος Σίμος έχασε στο ζατρίκιο απέναντι στον Χάβο, αλλά πήρε το βαθμό χάρη στο πολύ καλό έμψυχο δυναμικό που έχει ο ΟΦΗ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

3-5-2, 4-2-3-1, 4-4-2…

Όπως είχαμε γράψει και στην ανάλυση των ομάδων στο άρθρο ΟΦΗ – Παναιτωλικός: Αποστολές/Ανάλυση, ο ΟΦΗ συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά να υπερτερεί σε δύο τομείς. Πρώτον στο οργανωτικό κομμάτι του κέντρου και δεύτερον στην επίθεση.

Στην άμυνά του έχει αρκετά μειονεκτήματα, με δύο κεντρικούς αμυντικούς οι οποίοι είναι αργοί, ειδικά ο Βούρος, και αρκετά απρόσεκτοι στις επαφές με τους αντιπάλους. Ο Σκουλάς χθες έπαιξε και την έδρα υπέρ του ΟΦΗ, πήρε σφυρίγματα και χαρίστηκε αρκετές (2) φορές στο Βούρο, ο οποίος θα μπορούσε να έχει βγει με δεύτερη κίτρινη και να μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Ο Μάκης Χάβος τόλμησε να αλλάξει το σύστημα της ομάδας και να πιάσει το Σίμο στον ύπνο.

Για να κλείσει τους διαδρόμους του Φιγκεϊρέδο τοποθέτησε 3 κεντρικούς αμυντικούς. Ο Καρασαλίδης και ο Κωνσταντόπουλος ήταν υποδειγματικοί στο ανασταλτικό τους παιχνίδι απέναντι στην επίθεση του ΟΦΗ. Ο μικρός εξελίσσεται σε αρκετά καλό (σταθερός και έμπιστος) κεντρικό αμυντικό, ενώ ο έμπειρος Καρασαλίδης όχι μόνο θα ηγηθεί της άμυνας, αλλά θα καταφέρει στρώσει και τους άλλους δύο, Μαλή και Κωνσταντόπουλο.

Η καθοριστική κίνηση που έκοψε τον ΟΦΗ στα δύο, ήταν η τοποθέτηση της μισής ομάδας στο κέντρο. Ο Βάντερσον και ο Τζανακάκης έλαβαν θέσεις στα άκρα του κέντρου, ανάμεσά τους τοποθετήθηκαν οι Ντάλσιο και Τσιγγάρας, με το Μάζουρεκ λίγο πιο μποστά και στον άξονα.

Για τους Βάντερσον και Τζανακάκη δεν υπάρχει κάτι να πούμε. Είναι και οι δύο πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Ο Τζανακάκης είχε πιο δύσκολο έργο απέναντι στο Βαζ, αλλά κατάφερε και τον περιόρισε όσο χρειαζόταν. Ο Βάντερσον δεν προωθείται όσο ο Τζανακάκης, αλλά σε αυτό οφείλεται και ο λιγότερος χρόνος που έχει παίξει ο Βραζιλιάνος με την ομάδα.

Ο ρόλος του Ντάλσιο και του Τσιγγάρα ήταν να τρέχουν και να ανακόπτουν όποιες επιθετικές πρωτοβουλίες έπαιρνε ο Ναμπί. Ο Άγγελος έτρεξε πάρα πολύ από το πρώτο λεπτό, κάλυψε αρκετούς χώρους και κατάφερε να περιορίσει στο έπακρο την οργάνωση επιθέσεων από το κέντρο. Η αλλαγή του Ταχάρ ίσως θα έπρεπε να έρθει νωρίτερα, για να μπει φρέσκο αίμα στο κέντρο, ειδικά όταν ήδη από το 53′ μπήκαν Νέιρα και Μεγιάδο στις θέσεις των Σακόρ (αμυντικός μέσος) και Ναμπί (μεσοεπιθετικός).

Ο Μάζουρεκ επέστρεψε πολύ διαφορετικός από την πρώτη του θητεία στον Παναιτωλικό. Είναι εξίσου ταχύς, αλλά πιο αποτελεσματικός και συνεργατικός. Δεν άφησε τους Σακόρ και Στάικο να πάρουν ανάσα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα που τον είχαν απέναντι. Ο Μάζουρεκ παίζει αρκετά διαφορετικά από το Ρόσα ή τον Άλβαρεζ και το παιχνίδι του ταιριάζει πιο πολύ στο σωματότυπο και στήσιμο του Ματσόλα στην επίθεση.

Επιθετικά, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μειονέκτημα του Βούρου και του Γιαννούλη, απέναντι στους Ματσόλα και Ντίαζ. Ο Ντίαζ έπαιξε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και υποστηρικτικού ρόλου δίπλα στο Ματσόλα, ενώ ο Ματσόλα αν και παίζοντας κατ’ αντιστοιχία στα αριστερά του Ντίαζ παρέμενε περισσότερο στον άξονα και περισσότερο προωθημένος.

Ο Ντίαζ έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Αφηνίασαν όσοι προσπάθησαν να τον αποκόψουν, τους ανάγκασε σε λάθη και κέρασε 2 κίτρινες τον ΟΦΗ (σε Στάικο και Φιγκεϊρέδο) στο πρώτο ημίωρο. Ο Ντίαζ, εάν καταφέρει και βρει χώρο να κάνει τα δικά του, γίνεται πολύ επικίνδυνος για την αντίπαλη αριστερή πτέρυγα.

Ή μόνη κριτική που μπορεί να γίνει απέναντι στο Χάβο, είναι η χρονική στιγμή που έγιναν οι αλλαγές. Ο αιφνιδιασμός έπιασε, αλλά ήταν δεδομένο ότι ο Σίμος θα αντιδράσει. Οι αλλαγές κλειδιά έγιναν στο 53′ και στο 60′ έγινε το 1-1. Η απάντηση του Χάβου ήρθε 20′ λεπτά αργότερα στην αναγκαστική αλλαγή του Τζανακάκη.

Το σύστημα της ομάδας δεν έχει αλλάξει για πολύ καιρό, ίσως γιατί κάποιος δεν τόλμησε αρκετά, ίσως γιατί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας δε μπορούσε να ανταποκριθεί. Ο Παναιτωλικός οφείλει να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά. Πάντως από την ενδεκάδα φωτοτυπία που είχαμε την προηγούμενη χρονιά, είναι αρκετά ενθαρρυντικό και απολαυστικό να βλέπουμε κάτι που διαφορετικό.

Πήρε Φωτιά ο Βαθμολογικός Πίνακας

Ανάποδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα για πολλές περσινές δυνατές ομάδες. Το 1-1 του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο, ήταν ένα από τα αναπάντεχα αποτελέσματα καθώς η έδρα του ΟΦΗ ήταν και ο λόγος που οι Ηρακλειώτες βγήκαν στην Ευρώπη. Μόνο οι ΠΑΟΚ, Βόλος και Ολυμπιακός πήραν τρίποντο μέσα στο Ηράκλειο.

Σήμερα ο Βόλος έκανε την έκπληξη μέσα στο Περιστέρι και πήρε το τρίποντο απέναντι στον Ατρόμητο με 2-0. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν αρκετά μεγάλη, για δύο βαθμούς διαφορά ο Ατρόμητος θα έπαιζε στη θέση του ΟΦΗ στην Ευρώπη. Επίσης έκπληξη έγινε και στην Τρίπολη. Ο Αστέρας άφησε λίγα περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τα ηνία και με ένα τέρμα, ένα δοκάρι και πολύ καλό ποδόσφαιρο, σφράγισε τη νίκη.

Ήδη ο πήχης φαίνεται να έχει ανεβεί πάρα πολύ για τις «μικρές» περσινές ομάδες. Σίγουρα τα 1.3 εκατομμύρια της NOVA βοήθησαν σε αυτή την κατάσταση, αλλά ήδη οι ΠΑΣ Γιάννινα car.gr και Απόλλωνας Σμύρνης έκαναν τις κινήσεις τους πριν πέσουν οι υπογραφές.

Οι υπόλοιποι δύο αγώνες έχουν οριστεί για τις 21/10 για το Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα car.gr και 16/12 για το παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος 2020-2021

ΘέσηΟμάδαPWDLFAGDPts
176101511419
27610103719
37430145918
47511134916
5733185312
69333913-412
7732288011
892341011-19
9923478-19
108134814-66
117124612-65
127115511-64
139045312-94
147025514-92

Ο Παναιτωλικός υποδέχεται το επόμενο Σάββατο την ΑΕΚ στις 20:30, όπως μπορείτε να βρείτε και στο Ημερολόγιο.

4.7 3 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια