Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανατωλικός για τα τηλεοπτικά συμβόλαια

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανατωλικός για τα τηλεοπτικά συμβόλαια

0
Παναιτωλικός

Φωτιά έχει πάρει το θέμα των τηλεοπτικών όσο πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος. Όπως γράψαμε και εχθές, ο αγώνας ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου, μιας και ο ΠΑΟΚ δεν έχει συμβόλαιο με κάποιο τηλεοπτικό δίαυλο. Το μέγεθος του ΠΑΟΚ του επιτρέπει να προσφέρει, έστω και προσωρινά, τους αγώνες με αυτό τον τρόπο, τι γίνεται με τους πιο μικρούς;

Ο ΟΦΗ είναι μία από τις ομάδες με το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς ως μονάδα και όντας μια ομάδα της περιφέρειας που είχε τις δικες της αθλητικές περιπέτειες τα τελευταία χρόνια με την αλλαγή κατηγοριών, δεν είναι εύκολο να αποκτήσει ένα τηλεπτικό συμβόλαιο. Ο Παναιτωλικός από τη μεριά του, έχει δείξει ότι πορεύεται με το «η ισχύς εν τη ενώσει» και γι’ αυτό το λόγο, με την κάτωθι ανακοίνωσή του, ζητεί την εύρεση λύσης στους «άστεγους» του πρωταθλήματος, αλλά και την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων συμβολαίων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός είναι η εξής:

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και έχουν δημοσιοποιηθεί πριν πολλούς μήνες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Όσα μεσολάβησαν από τότε επιβεβαίωσαν την ορθότητά τους. Επιβεβαίωσαν ταυτόχρονα ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να λειτουργήσουμε με αλληλεγγύη και σεβασμό στις καταστατικές αρχές του Συνεταιρισμού, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη (και) του εφετινού πρωταθλήματος εξακολουθούμε να συζητάμε για τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Το χειρότερο είναι ότι (και) εφέτος υπάρχουν δύο ΠΑΕ χωρίς τηλεοπτική «στέγη», ενώ παράλληλα «σέρνεται» όλο το καλοκαίρι η παραφιλολογία για μονομερή τροποποίηση των συμφωνηθέντων και υπογεγραμμένων όρων πέντε καθ’ όλα νόμιμων τηλεοπτικών συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι (λεγόμενοι) ισχυροί σκόπιμα «τορπίλισαν» την κεντρική διαχείριση για να αποκομίσουν ατομικό όφελος. Που κάνουν τον ισχυρό, ισχυρότερο και εξαθλιώνουν τον αδύναμο. Όπως έκαναν και με την «κίνηση των 12» πριν ενάμιση χρόνο, στην οποία βρήκαν πρόθυμους «εφιάλτες» για να την αποτρέψουν, προσφέροντάς τους (πρόσκαιρα) ανταλλάγματα.

Κανένας Συνεταιρισμός σε όλο τον κόσμο δεν έχει μέλλον αν τα μέλη του λειτουργούν με την λογική που πολύ παραστατικά περιγράφει η λαϊκή ρήση «Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα…». Κανένα πρωτάθλημα που διοργανώνεται σε ένα τόσο σαθρό και άρρωστο περιβάλλον, δεν είναι βιώσιμο!

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με μια δημόσια τοποθέτηση που επισημαίνει τα αυτονόητα. Πολύ περισσότερο που ως Συνεταιρισμός δεν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ούτε καν τα αυτονόητα. Πόσο μάλλον να λάβουμε (και να εφαρμόσουμε) αποφάσεις που θα αναβαθμίσουν το ποδοσφαιρικό προϊόν.

Άμεσα και πάντως έως την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, οφείλουμε να συμφωνήσουμε σε κάποια minimum δεδομένα και να δρομολογήσουμε εξελίξεις ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης. Βάζοντας στην άκρη τα μικροσυμφέροντα και με μόνο γνώμονα τη βιωσιμότητα του Συνεταιρισμού μας και του ποδοσφαίρου. Με στόχο την κεντρική διαχείριση (τηλεοπτικών και άλλων), τη δίκαιη κατανομή με αντικειμενικά κριτήρια των εσόδων, που θα εξασφαλίσουν το μέλλον και την αυτοδυναμία και των 14 ΠΑΕ του Συνεταιρισμού.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με δύο ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει αν εξασφαλιστεί σύντομα οριστική λύση.

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, πρέπει να τονίσουμε ότι ΚΑΜΙΑ ΠΑΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ. Με μεγάλη προσπάθεια και παρά τις παθογένειες και τις αδυναμίες που είναι δεδομένες, συνεχίζουν να παράγουν το κοινωνικό αγαθό που λέγεται ποδόσφαιρο, προσφέρουν θέαμα, αλλά ταυτόχρονα και ΤΕΡΑΣΤΙΑ έσοδα στο κράτος (άμεσα ή έμμεσα). Το σημαντικότερο δε -που συνήθως περνάει στα ψιλά- το ποδόσφαιρο προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Από τις δραστηριότητές του είναι πάρα πολλοί εκείνοι που κερδίζουν τεράστια ποσά, χωρίς ανταποδοτικότητα.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι άμεσα πρέπει να κοιτάξουμε τα δεδομένα κατάματα και -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- να πάρουμε αποφάσεις. Όχι ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί για το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Leave a Reply

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για