Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία ΑΕΛ 2 – 2 Παναιτωλικός: Ισοπαλία τύπου «Κάστρο»

ΑΕΛ 2 – 2 Παναιτωλικός: Ισοπαλία τύπου «Κάστρο»

0
ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Έναρξη
ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Έναρξη

Ο Παναιτωλικός πέταξε 2 από τους τρεις βαθμούς που φαινόταν ότι θα έπαιρνε πολύ εύκολα απέναντι σε μία ΑΕΛ που έδιωξε 2 πολύ καλούς παίχτες της σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Ο Ντάουντα όχι μόνο κατάφερε και έκανε το 2-0 μέσα στη Λάρισα, αλλά έδειξε ότι μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα εάν χρειαστεί. Δυστυχώς από τη μέση και πίσω η κακοδιαχείριση του υλικού δεν επιτρέπει στην ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω.

σ.σ.: τα πολυμέσα του άρθρου ίσως χρειαστούν μερικές ώρες επεξεργασίας πριν γίνουν διαθέσιμα

Ο Παναιτωλικός έπαιζε εντός Έδρας

Όπως ενημερώσαμε και τους φίλους της σελίδας στο facebook την Τρίτη, βρεθήκαμε σε άλλον έναν εκτός έδρας αγώνα του Παναιτωλικού. Η διοίκηση της Λάρισας δεν παρέχει ξεχωριστή κερκίδα για τους φιλοξενούμενους, ειδικά σε αγώνες με περιφερειακές ομάδες, οπότε δεν υπήρχε οργανωμένη μετάβαση φιλάθλων του Παναιτωλικού. Για άλλη μία φορά, φάνηκε το πόσο μπροστά είναι η ΠΑΕ Παναιτωλικός σε σχέση με άλλες και πιο παλιές ομάδες, οι οποίες μπορεί να έχουν μεγαλύτερα και «καλύτερα» γήπεδα/στάδια, αλλά δε μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά. Από το χειμαδιό του Βόλου, εισιτήρια μαζικής εκτύπωσης, χωρίς ονοματεπώνυμο, χωρίς ΑΜΚΑ και φυσικά χωρίς ηλεκτρονικές πληρωμές, στο «καινούργιο» AEL FC ARENA με τα κρυμμένα εκδοτήρια και προφανώς την απουσία ηλεκτρονικής πληρωμής. Καταφέραμε και μπήκαμε στον αγώνα 5 λεπτά πριν την έναρξη γιατί το κοντινότερο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων ήταν 2 χιλιόμετρα μακρυά.

Όσο απογοητευτήκαμε με την απουσία οργάνωσης απ’ έξω, τόσο εντυπωσιαστήκαμε από το AEL FC ARENA. Το γήπεδο της Λάρισας είναι ένα διαμάντι που θα ζήλευε η κάθε ομάδα, αλλά χωρίς να το εκμεταλλεύεται η ΑΕΛ. Ο Παναιτωλικός ήταν σαν να παίζει στο κλουβί του 2020 με την «6» κλειστή και κάποιον κόσμο τυπικά στις κερκίδες. Ο Παναιτωλικός δεν αισθάνθηκε ότι έπαιζε εκτός έδρας, αλλά ούτε η ΑΕΛ αισθάνθηκε ότι έπαιζε εντός έδρας, ο αγώνας γίνονταν σε ένα ουδέτερο γήπεδο.

Πολλά τα Λάθη του Προπονητή

Δυστυχώς ο Παναιτωλικός δεν εκμεταλλεύτηκε την ουδέτερη ατμόσφαιρα του AEL FC ARENA και πέταξε στα σκουπίδια το προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχε. Έκανε ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, η αρχική του ενδεκάδα μπορεί να μην είχε πολλές αλλαγές από τους προηγούμενους αγώνες, αλλά ήταν ικανή για να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΛ, δείγμα ότι ο Παναιτωλικός με το υλικό του μπορεί να κάνει τη διαφορά στο δεύτερο μέρος. Ο Ντάουντα μας θύμισε λίγο από τον Καμαρά, όχι λόγω χρώματος, αλλά στησίματος και συμπεριφοράς ανάμεσα από τους αμυντικούς, την πρώτη κίνηση μετά την επαφή με τη μπάλα και φυσικά το τελείωμα της φάσης.

Εδώ τελειώνουν και τα καλά του αγώνα. Για ακόμη μία φορά είδαμε αρκετά λάθη στο στήσιμο του Παναιτωλικού με αυτή τη φορά θύμα τον Τσιγγάρα. Ο Άγγελος έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο κέντρο, όπως και στον προηγούμενο αγώνα και ο Χάβος βλέπει ότι ο μικρός αξίζει να έχει θέση στο κέντρο του Παναιτωλικού. Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι όμως, ο Άγγελος πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας γιατί ο Παναιτωλικός έδιωξε προ 2 ημερών τον δεύτερο μοναδικό διαθέσιμο δεξί αμυντικό του, το Σανιά, ενώ οι Λιάβας και Λουσέρο που θα μπορούσαν να καλύψουν θεωρητικά τη θέση είναι τραυματίες.

Ο Άγγελος εκτελεί χρέη Τζανακάκη όταν ο Τζανακάκης φορτώνεται με κάρτες, ή μπαίνει στα δεξιά της άμυνας όταν πρέπει να παίξει ο Ντάλσιο. Αυτές τις αναγκαίες εσωτερικές αλλαγές εκμεταλλεύονται οι άλλες ομάδες και κάνουν το 0-2, 2-2.

Η ΑΕΛ χωρίς να απειλήσει μέχρι το 70′, άφησε τον Ουάρντα να παίξει ελεύθερος στο 4-3-3 του δεύτερου ημιχρόνου, αλλάζοντας συχνά θέσεις μέχρι που βρήκε χώρο. Ήξεραν ότι με τον Παπάζογλου και τον Νούνιτς δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ στον Κνετ και ο Αιγύπτιος ανέλαβε να κάνει ανίχνευση σε όλες τις πτέρυγες του γηπέδου. Τα ρήγματα που βρήκε ήταν στα αριστερά όπως επιτίθεται η ΑΕΛ. Από την άλλη πλευρά ο πάγκος του Παναιτωλικού δεν έκανε έστω μία εσωτερική αλλαγή για να σταματήσει τον Ουάρντα.

Παρόλο που έχει φύγει ο Κάστρο, η ομάδα αρχίζει να παίρνει μία πολύ προβλεπόμενη μορφή ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και η αντίδραση του πάγκου είναι ξύλινη με τις ίδιες και ίδιες αλλαγές. Ο Παναιτωλικός φέτος δεν έχει κάνει αλλαγή για να αλλάξει τακτική, κάνει αλλαγή για να ξεκουράσει κάποιον παίχτη.

Είναι χαρακτηριστικό του φετινού Παναιτωλικού να τον «σβήνει» η αντίπαλη ομάδα με 2 αλλαγές μετά το ’60.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τον αγώνα. Οι υπόλοιπες θα ανεβούν αύριο σε ξεχωριστό άρθρο.

ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Ντάουντα 0-1
ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Σιέστεντ
ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Σιέστεντ
ΑΕΛ - Παναιτωλικός: Μπέναλτι Ουάρντα
ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Μπέναλτι Ουάρντα
ΑΕΛ - Παναιτωλικός: Αποβολή Τσιγγάρα
ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Αποβολή Τσιγγάρα
0 0 ψήφος
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια