Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία ΑΕΚ 4 – 1 Παναιτωλικός: Ο Παπαρένα και Ο Μακαρένα

ΑΕΚ 4 – 1 Παναιτωλικός: Ο Παπαρένα και Ο Μακαρένα

0

Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε με 4-1 στη ΑΕΚ, κάνοντας πιο βαρύ το κλίμα στην ομάδα, μετά από την τεσσάρα από τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο. Η ομάδα έκανε κακή εμφάνιση, η οποία σε συνάρτηση με την καλή απόδοση της ΑΕΚ και την όρεξή της για μπάλα, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Παναιτωλικός είχε κακή τύχη από το Σάββατο. Ο Γιάννης Αναστασίου στερήθηκε των υπηρεσιών του Νταγκό (1.5 μήνα εκτός με ρήξη στους περονιαίους τένοντες) σε μέτρια κατάσταση ήταν ο Σενγκέλια (επέμβαση στο χέρι), ήταν τιμωρημένος ο Μόρσεϊ και συνέχισαν οι απουσίες των Ντουάρτε και Μπακάκη. Αντίθετα, ο Μόρσεϊ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και ο Μπουζούκης μπήκε για πρώτη φορά σε αποστολή.

Στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε ότι δεν ελπίζει και πολύ στη νίκη της ομάδας απέναντι στην ΑΕΚ, λόγω της διαφοράς δυναμικότητας, των απουσιών, αλλά και του επικείμενου αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο.

Το αρχικό σύστημα της ομάδας διαμορφώθηκε στο 4-3-3 με τις αλλαγές του Αναστασίου στην αρχική ενδεκάδα και κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Παναιτωλικός έπαιξε με 5 στην άμυνα στο δεύτερο μισό του αγώνα. Η αρχική ενδεκάδα είχε τον Ανέστη στο τέρμα, Μλάντεν – Λάρσον στο κέντρο της άμυνας, Χατζηθεοδωρίδη – Αποστολάκη στα άκρα της άμυνας, Μάρτενσον – Χουχούμη Ντίαζ στο κέντρο και τους Ξενιτίδι – Πέδρο – Κολοβό στην επίθεση.

Με το 4-3-3 και τον Καρέλη στον πάγκο ο Παναιτωλικός έχασε μία θέση και έναν παίχτη που θα κρατούσε την ομάδα ψηλά και από την αρχή του αγώνα κλείστηκε στο μισό γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή μπάλας ήταν στο 75-25 φέρνοντας τις 3 γραμμές της ομάδας όλο και πιο πίσω.

Το 1-0 έγινε πολύ νωρίς, μόλις στο 13ο λεπτό με τον Αραούχο έπειτα από αρκετές προσπάθειες της ΑΕΚ να διαβάσει την άμυνα του Παναιτωλικού. Μετά το πρώτο τέρμα η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς και έβγαινε στην επίθεση με όλους τους τρόπους, αντεπιθέσεις και οργανωμένες επιθέσεις από όλες τις πλευρές.

Το 2-0 ήρθε στο 32 με την κεφαλιά του Γκαρσία. Ο Παναιτωλικός δεν είχε καν κάνει την πρώτου ευκαιρία στον αγώνα και ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο τέρμα για την ΑΕΚ.

Ο Παναιτωλικός μείωσε στο 38 με τον Πέδρο που εκτέλεσε πέναλτι. Το πέναλτι το κέρδισε ο Χουχούμης με την πρώτη φάση που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Παναιτωλικός.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Εκτός από το 2-1 ο Παναιτωλικός έχασε και τον Αποστολάκη στο πρώτο ημίχρονο, στο 16′, πιθανόν με θλάση στους προσαγωγούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πιο αμυντικά στο παιχνίδι και η ΑΕΚ πιο επιθετικά. Στο 51′ έγινε το 3-1 από τον Πινέδα και στο 55′ το 4-1 από τον Άμραμπατ. Αυτές ήταν και οι δύο πρώτες φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Γιάννης Αναστασίου μη μπορώντας να αλλάξει την εικόνα του Παναιτωλικού, θέλησε να κρατήσει όσο πιο λίγα γίνοντα τα τέρματα της ΑΕΚ, έτσι πέρασε έναν επιθετικό και έναν αμυντικό, Σενγκέλια και Μαλή, στον αγώνα, φέρνοντας το Μλάντεν πιο κοντά στη φυσική του θέση στο κέντρο.

Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας της μπάλας από τον Παναιτωλικό, αλλά η επίθεση του ήταν σε κακή κατάσταση. Οι Μπουζούκης και Μόρσεϊ πήραν λεπτά συμμετοχής στο 73′, αλλά η εικόνα της επίθεσης δεν άλλαξε καθόλου.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Παναιτωλικός είχε άλλη μία τελική προσπάθεια, πέραν αυτής του πέναλτι, ενώ η ΑΕΚ είχε 10 τελικές εντός εστίας και άλλες τόσε εκτός. Το ποσοστό κατοχής έκλεισε στο 65-35, αλλά αυτό που επηρεάζει μακροπρόθεσμα την ομάδα είναι οι 4 κίτρινες, τις οποίες θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσει εν καιρώ.

Δηλώσεις Αναστασίου

Αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Αναστασίου είπε πως πρέπει να δει ξανά το παιχνίδι για να καταλάβει τι έγινε σε κάποιες φάσεις. Δήλωσε ότι το παιχνίδι ήταν εξ ορισμού δύσκολο. Στο ημίχρονο ενημέρωσε τους παίχτες του πως χρειάζεται προσπάθεια και με τις αλλαγές θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, αλλά το παιχνίδι τελείωσε με τα δύο τέρματα πολύ νωρίς στο β’ μέρος. Έκρινε τη νίκη της ΑΕΚ ως δίκαιη και αναγνώρισε την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

Για τη συνέχεια δήλωσε πως ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ κρίσιμος και δε θα ήθελε να διακινδυνεύσει κάτι κυνηγώντας την ΑΕΚ.

Σχετικά με τα μεταγραφικά δεν δήλωσε κάτι πέραν ότι όποιος έρθει να είναι έτοιμος την Παρασκευή και επανέλαβε πως η προσοχή του είναι στον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτο Ημίχρονο

10′ Πρώτη φάση στον αγώνα και πρώτη φάση για την ΑΕΚ. Ο Άμραμπαντ έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Ανέστης έδιωξε τη μπάλα.

10′ Αντεπίθεση του Παναιτωλικού με τον Πέδρο να κατεβάζει τη μπάλα, ο Ξενιτίδης είναι πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ και προτιμά τον Αποστολάκη, ο οποίος κάνει κακό γέμισμα από τα δεξιά και απλά κερδίζει ένα κόρνερ.

13′ 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Χατζισαφί έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, έδιωξε ο Λάρσον, ο Αραούχο ήταν στην περιοχή του ημικυκλίου της περιοχής του Ανέστη, η μπάλα πήγε σε αυτόν και σε πρώτο χρόνο κάνει το σουτ το οποίο πάει στην κάτω αριστερή γωνία του Ανέστη, όπου δε μπορεί να κάνει κάτι ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.

16′ Τραυματισμός του Αποστολάκη στο δεξί προσαγωγό και διακοπή στο παιχνίδι. Ο Λιάβας σηκώνεται για ζέσταμα.

19′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Λιάβας στη θέση του τραυματία Αποστολάκη. Δεν αλλάζει κάτι στο σύστημα του Παναιτωλικού.

22′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Σιμάνσκι κάνει το γέμισμα μπροστά στον Αραούχο, ο οποίος με προβολή προσπαθεί να απειλήσει τον Ανέστη, αλλά στέλνει τη μπάλα εκτός εστίας.

25′ Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Γκαρσία.

31′ Αντεπίθεση της ΑΕΚ μετά την κακή εκτέλεση του φάουλ από το Ντίαζ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, ο Άμραμπαντ κατέβασε την μπάλα στην περιοχή του Ανέστη, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ την ευκαιρία.

35′ 2-0 για την ΑΕΚ. Ο Χατζισαφί έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Γκαρσία σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

38′ Πέναλτι για τον Παναιτωλικό. Ο Χουχούμης έκανε το γέμισμα μέσα από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρότα.

40′ 2-1 ο Παναιτωλικός με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Πέδρο. Πρώτη τελική για τον Παναιτωλικό.

41′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Άμραμπαντ να κάνει το διαγώνιο σουτ από τα δεξιά, η μπάλα περνάει μόλις εκτός εστίας στο δεύτερο δοκάρι.

42′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Πινέδα πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Ανέστης.

45′ 4 λεπτά οι καθυστερήσεις.

45’+5 Τέλος αγώνα.

13-1 οι τελικές, 75-25 η κατοχή

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς επιπλέον αλλαγές οι δύο ομάδες.

51′ 3-1 για την ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Πινέδα πήδηξε και πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Ανέστη.

55′ 4-1 για την ΑΕΚ. Ο Άμπραμπατ με σουτ από τον άξονα στο δεύτερο δοκάρι του Ανέστη έκανε το 4-1.

62′ Ετοιμάζει Σενγκέλια και Μαλή ο Αναστασίου.

63′ Αντεπίθεση για τον Παναιτωλικό με τον Πέδρο να παίρνει τη μπάλα στην περιοχή, αυτός πέφτει, γυρνάει στον Κολοβό ο οποίος κάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα βγαίνει σε κόρνερ.

64′ Κίτρινη στο Λιάβα για ανατροπή σε αντεπίθεση της ΑΕΚ.

64′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Έξω Κολοβός και Ξενιτίδης, μέσα Μαλής και Σενγκέλια.

66′ Κίτρινη κάρτα στον Πέδρο για τράβηγμα σε αντεπίθεση της ΑΕΚ.

68′ Κίτρινη στο Χατζηθεοδωρίδη.

70′ Μικρή διακοπή για τραυματισμό του Χατζηθεοδωρίδη.

71′ Αλλαγές για την ΑΕΚ. Βγαίνουν Πινέδα, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο και μπαίνουν Τσούμπερ, Φερνάντες, Βερτ, Μάνταλος.

73′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Βγαίνουν Χατζηθεοδωρίδης, Ντίαζ, μπαίνουν Μόρσεϊ, Μπουζούκης.

75′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Βερτ από τα δεξιά βγάζει μπροστά στο Ρότα, αλλά αυτός δεν την εκμεταλλεύεται και απλά κερδίζει κόρνερ.

84′ Κίτρινη κάρτα στο Σενγκέλια για χτύπημα από πίσω στο Βίντα.

84′ Σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, η μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του Ανέστη.

90′ 3 λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+1 Τεράστια απόκρουση από τον Ανέστη, ο Τζόνσον έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ από το όριο της περιοχής στο δεξί δοκάρι του Ανέστη, ο Ανέστης έπεσε και έδιωξε τη μπάλα.

90’+3 Τέλος αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Προηγούμενο άρθροΑΕΚ – Παναιτωλικός: Ενδεκάδες
Επόμενο άρθροΕπωλήθη ο Φλόρες, Επιλογή του Ολιγάρχη ο Νοσίρου
Αρθρογράφος «Titormos.gr», Ιδιοκτήτης «Ακροβόλος Μον. ΙΚΕ».
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια