Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία ΑΕΚ 1 – 2 Παναιτωλικός: Χαβιέρ Οσβάλδο Μεντόθα

ΑΕΚ 1 – 2 Παναιτωλικός: Χαβιέρ Οσβάλδο Μεντόθα

ΑΕΚ 1 - 2 Παναιτωλικός: Χαβιέρ Οσβάλδο Μεντόθα
ΑΕΚ 1 - 2 Παναιτωλικός: Χαβιέρ Οσβάλδο Μεντόθα

Με ηγέτη το Χαβιέρ Μεντόζα και μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, ο Παναιτωλικός απέφυγε τα λάθη στην άμυνα, έπαιξε συντηρητικά στην αρχή και έκανε το αυτονόητο, πήρε το διπλό απέναντι σε μία ομάδα την οποία δε θα έπρεπε να την φοβάται.

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε μία προβλεπόμενη επιλογή στην αρχική ενδεκάδα, ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Αποστολή, παρατάσσοντας τον Παναιτωλικό με το γνωστό 4-2-3-1, με Κορνέλιους-Βργκοτς στο κέντρο της άμυνας, Χουχούμη-Λούι στα άκρα της άμυνας, Αντούνες-Φλόρες στο κέντρο, Ντουάρτε-Μεντόζα-Μπαρμπόζα στην επίθεση και μοναδικό προωθημένο το Βέργο. Η τακτική απέναντι σε μία ομάδα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα θα ήταν συντηρητικό ποδόσφαιρο και εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας. Αυτό είδαμε και μέσα στον αγώνα, άρτια εκτελεσμένο, όπου ο Παναιτωλικός έπαιξε το δεύτερο ρόλο στην αρχή και έπειτα τιμώρησε την ΑΕΚ γιατί έκανε το λάθος να χαλαρώσει με το 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε λίγο μαζεμένος, θέλοντας να προστατεύσει την άμυνά του και να μην κάνει λάθη στο κέντρο. Παρουσιάστε αφενός πιο παθητικός από την ΑΕΚ, αλλά και πιο σταθερός από άλλα παιχνίδια. Τα πρώτα 15 λεπτά κύλησαν χωρίς να απειληθεί κάποια ομάδα, με την ΑΕΚ βέβαια να έχει τις περισσότερες επιθετικές εκδηλώσεις.

Μετά το 20λεπτο η ΑΕΚ ανέβηκε πιο πολύ, μετά και από τις προτροπές του προπονητή της. Οι παίχτες του Γιαννίκη πίεσαν τον Παναιτωλικό κυρίως από τα άκρα, κερδίζοντας αρκετά κόρνερ. Ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας τον αυξανόμενο ρυθμό της ΑΕΚ, θέλησε λίγο να αλλάξει τα πράγματα στην επίθεση της ομάδας του, αλλάζοντας πλευρές. Αυτό έδωσε το πλεονέκτημα για λίγα λεπτά στην επίθεση του Παναιτωλικού, λόγω της αλλαγής προσώπων, αλλά σύντομα οι αμυντικοί της ΑΕΚ προσαρμόστηκαν στην εσωτερική αλλαγή.

Όσο καλά πήγαν τα πρώτα 40 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, τόσο άσχημα πήγαν τα τελευταία πέντε λεπτά για τον Παναιτωλικό. Στο 40′ ο Παναιτωλικός έκλεισε το 40λεπτο με αντεπίθεση και στο 44 η ΑΕΚ έκανε το 1-0 με δική της αντεπίθεση. Ο Ανσαριφάντ έκανε την αντεπίθεση με το Βργκοτς να τον φυλάει, αλλά η προσποίηση μέσα στην περιοχή ξεγέλασε τον Κροάτη και έδωσε το χώρο στον παίχτη της ΑΕΚ να κάνει το 1-0 από την κλειστή γωνία του Μελίσσα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα και αυτό φάνηκε στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου. Η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι, έκανε φάσεις και έβγαινε στην επίθεση πιο αποφασιστική. Η πίεση της ΑΕΚ και η ομοιότητα του παιχνιδιού με τα κρίσιμα λεπτά του πρώτου μέρους, ανάγκασαν τον Γιάννη Αναστασίου να ξεκινήσει τις αλλαγές νωρίς, μόλις στο 65′ περνώντας το Μάρτενσον στη θέση του Αντούνες. Ο Σουηδός έδωσε νέα αέρα στο κέντρο, σε σημείο όπου ο Παναιτωλικός έπαιζε με δύο παίχτες εναντίον τριών της ΑΕΚ. Τα φρέσκα πνευμόνια έδωσαν στον Παναιτωλικό τη δυνατότητα να πιέσει περισσότερο στο χώρο του κέντρου και να καταφέρουν να παίζουν πιο ψηλά οι επιθετικοί του.

Η ισορροπία που πρόσφερε στο κέντρο ο Μάρτενσον ακολουθήθηκε από δύο νέες αλλαγές, αυτές του Καρέλη αντί του Βέργου και του Μόρσεϊ αντί του Μπαρμπόζα, οι οποίες ανανέωσαν το επιθετικό τμήμα του Παναιτωλικού. Οι αλλαγές αυτές έγιναν στο 69′ και 9 λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το παιχνίδι.

Ο Ντουάρτε έκλεψε τη μπάλα από τα πόδια του Μάνταλου, η μπάλα πήγε στο Μεντόζα, ο Μεντόζα έκανε μία εκπληκτική κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Καρέλη, ο Καρέλης έτρεξε στην επίθεση και είχε τους αμυντικούς της ΑΕΚ 10 μέτρα πίσω του, έφτασε στον Τσιντώτα και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, το 1-1.

Εκεί ήταν και το κομβικό σημείο για να καταρρεύσει η ψυχολογία της ΑΕΚ. Όλη η ΑΕΚ άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει και ο Παναιτωλικός δέχονταν πίεση όλο και πιο πολύ με κάθε λεπτό που πέρναγε. Η άνοδος της ΑΕΚ δημιούργησε μεγάλα κενά στην άμυνά της, αλλά οι παίχτες του Γιαννίκη δεν ήθελαν να τελειώσουν το παιχνίδι χωρίς τους τρεις πόντους.

Δύο λεπτά από το 1-1 ο Γιαννίκης έκανε δύο αλλαγές και πιο επιθετική την ΑΕΚ, δίνοντας όλο και περισσότερη έμφαση στην επίθεση της ομάδας του. Τα κενά στην άμυνα όλο και μεγάλωναν και αυτό ήταν που εκμεταλλεύτηκε ο Μεντόζα στο 84′. Ο Παναιτωλικός βγήκε στην επίθεση, ο Μεντόζα έγινε κάτοχος της μπάλας και με ένα λάκτισμα ακριβείας έστειλε τη μπάλα συστημένη στο Γάμμα του Τσιντώτα, ο οποίος πήδηξε, αλλά δεν κατάφερε ούτε να ακουμπήσει τη μπάλα.

Από το 1-2 και έπειτα η ΑΕΚ προσπάθησε να εκβιάσει καταστάσεις στην επίθεση, πίεσε με όλα της τα μέσα αλλά το τελικό 1-2 παρέμεινε. Ο Παναιτωλικός πήρε μία μεγάλη νίκη, η οποία ναι μεν έχει βαθμολογική σημασία, αλλά πιο σημαντική είναι η ψυχολογική ώθηση που του δίνει αυτή η νίκη σε ένα γύρο που θα ταλαιπωρηθεί αρκετά με τις υποχρεώσεις και στις δύο διοργανώσεις και με τις απουσίες που έχει, λίγες μεν, αλλά σημαντικές.

Δηλώσεις Προπονητών

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε πως: “Η νίκη αυτή είναι μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Αν θέλουμε να κερδίσουμε μία μεγάλη ομάδα, πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη και πρέπει να πιστέψουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Στην άμυνα κάνουμε αβίαστα λάθη, αλλά στην επίθεση έχουμε ικανότητα. Αν δούμε την επιθετική μας γραμμή, αυτοί που σημείωσαν τα τέρματα είναι παιδιά από την περσινή ομάδα που σημείωσε 2 τέρματα σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ φέτος έκανε δύο διπλά και 9 τέρματα σε 9 παιχνίδια, αυτό σημαίνει πως υπάρχει πρόοδος, τα παιδιά προσπαθούν.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε πως το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία για δεύτερο τέρμα, ήταν μπροστά στο αποτέλεσμα, έχασε την οργάνωσή της χωρίς λόγο σε μία αντεπίθεση και δεχθήκαμε ένα τέρμα από τα 25 μέτρα. Η ΑΕΚ δεν υποτίμησε το παιχνίδι, πήραμε μία κακή απόφαση και στην αντεπίθεση δεχθήκαμε το τέρμα. Δεν είχαμε καλή τοποθέτηση και έτσι δεχθήκαμε το τέρμα.

Πρώτο Ημίχρονο

4′ Η πρώτη επιθετική προσπάθεια του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να καταλήξει στην προς την εστία, αλλά ο Παναιτωλικός κυκλοφόρησε τη μπάλα από το ένα άκρο έως το άλλο, έως ότου να κλέψει η ΑΕΚ.

5′ Αντεπίθεση της ΑΕΚ με το Μάνταλο, μόλις αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, το οποίο βρήκε στα πόδια του Κορνέλιους και η μπάλα απομακρύνθηκε.

18′ Το παιχνίδι είναι χωρίς μεγάλη φάση μέχρι στιγμής, αλλά η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι όσο αναφορά τις επιθετικές προσπάθειες. Ο Παναιτωλικός περισσότερο περιμένει την ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι και γι’ αυτό το λόγο ο Γιάννης Αναστασίου φωνάζει στους παίχτες του να ανεβούν προς την επίθεση.

23′ Άλλη μία προσπάθεια της ΑΕΚ κατέληξε σε κόρνερ. Το κόρνερ δεν εκμεταλλεύτηκε από τους παίχτες της ΑΕΚ για ακόμα μία φορά.

26′ Ο Μάνταλος βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά, πριν μπει στην περιοχή έκανε ένα δυνατό σουτ στην απέναντι πλευρά του Μελίσσα, με τη μπάλα να καταλήγει αρκετά εκτός εστίας.

27′ Φάουλ για τον Παναιτωλικό στα αριστερά της επίθεσης, 5 μέτρα από τη γωνία της περιοχής της ΑΕΚ. Εκτέλεσε με γέμισμα ο Ντουάρτε στην απέναντι πλευρά, ο Φλόρες έκανε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, ο Βργκοτς πήρε τη μπάλα, αλλά ο διαιτητής σφύριξε επιθετική παράβαση.

31′ Δεύτερο διαδοχικό κόρνερ της ΑΕΚ. Ο Τζαβέλας έκανε την κεφαλιά μετά από γέμισμα, ο Μελίσσας έπεσε και μάζεψε τη μπάλα.

37′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έδωσε στον άξονα μέσα στην περιοχή στον Ανσαριφάντ, αυτός σε πρώτο χρόνο έκανε το σουτ, ο Μελίσσας έπεσε και μάζεψε τη μπάλα.

38′ Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε την εναλλαγή μεταξύ Ντουάρτε και Μπαρμπόζα.

40′ Αντεπίθεση του Παναιτωλικού από τα αριστερά με το Μπαρμπόζα, ο Μπαρμπόζα μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Τσιντώτας μάζεψε τη μπάλα.

44′ 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάντ βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά με αντεπίθεση, ο Βργκοτς ακολουθούσε τον Ανσαριφάντ, δεν έκανε καλή εκτίμηση των ενεργειών του Ανφαριφάντ και δεν κατάφερε να του πάρει τη μπάλα, μέσα στην περιοχή ο Ανφαριφάντ έκανε την προσποίηση, ο Βργκοτς έπεσε για να κόψει τη μπάλα, ο Ανσαριφάντ γύρισε πλευρό και έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Μελίσσα.

45′ Τέλος Ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς Αλλαγές οι δύο ομάδες για το δεύτερο ημίχρονο.

47′ Φάουλ για την ΑΕΚ σε πολύ καλό σημείο, 1 μέτρα από το ημικύκλιο του Μελίσσα. Ο Τζαβέλλας εκτελεί απ’ ευθείας στην αριστερή πλευρά του Μελίσσα, ο Μελίσσας εκτινάσσεται προς το κάθετο δοκάρι, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και έπειτα απομακρύνεται από την άμυνα του Παναιτωλικού.

48′ Ο Γκαρσία πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Ανσαριφάντ, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Μελίσσας από κοντά έδιωξε τη μπάλα.

52′ Φάουλ για τον Παναιτωλικό περίπου 12 μέτρα από τη δεξιά γωνία της περιοχής της ΑΕΚ. Ο Μπαρμπόζα εκτελεί με γέμισμα κατ’ ευθείαν στα χέρια του Τσιντώτα.

55′ Αμραμπαντ και Γκαρσία αλλάζουν πλευρές.

57′ Στο έδαφος ο Μεντόζα με πρόβλημα στον αστράγαλο μετά από την προβολή του Λε Ταλέκ. Σηκώνεται σιγά σιγά και περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου κουτσαίνοντας.

60′ Ο Μεντόζα είναι εδώ και ένα λεπτό στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δείνει να κουτσαίνει. Ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζει αλλαγή τον Μάρτενσον και για την ΑΕΚ ετοιμάζεται ο Τσούμπερ.

64′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Μέσα ο Μάρτενσον, έξω ο Αντούνες.

65′ Αλλαγή και για την ΑΕΚ. Έξω ο Γκαρσία, μέσα ο Τσούμπερ.

66′ Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Μπαρμπόζα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πήρε τη μπάλα από το Ντουάρτε, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Τσιντώτας βγήκε και μάζεψε τη μπάλα.

69′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Καρέλης αντί Βέργου και Μόρσεϊ αντί Μπαρμπόζα. Δεν αλλάζει σύστημα ή τακτική ο Γιάννης Αναστασίου, απλά ανανεώνει παίχτες σε δύο επιθετικές θέσεις.

70′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Καρέλη, αλλά ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση λόγω αντικανονικής θέσης του Καρέλη.

75′ Ανσαριφάρ και Κορνέλιους πάνε να πιαστούν στα χέρια, λόγω των δύο φάουλ που προηγήθηκαν από Μάρτενσον και Μάνταλο. Ο διαιτητής δεν έδειξε κάρτα για τα νεύρα των παιχτών.

77′ Ο Τσούμπερ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Μελίσσας με τα ακροδάχτυλα έπεσε και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

78′ 1-1 για τον Παναιτωλικό. Ο Καρέλης πήρε υποδειγματικά τη μπάλα από το Μεντόζα, έμεινε μόνος του με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ξεκίνησε από το κλέψιμο του Ντουάρτε από το Μάνταλο.

80′ Κίτρινη κάρτα στο Δημητριάδη στον πάγκο της ΑΕΚ για φωνές στην προηγούμενη φάση του τέρματος του Παναιτωλικού για φάουλ στο Μάνταλο.

80′ Αλλαγές για την ΑΕΚ. Έξω Λε Ταλέκ και Σβάρνας, μέσα Σάκχοφ και Ρότα.

82′ Ετοιμάζει αλλαγές και ο Γιάννης Αναστασίου.

84′ 1-2 για τον Παναιτωλικό. Ο Χαβιέρ Μεντόζα έκανε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Τσιντώτα.

85′ Κίτρινη κάρτα στο Μεντόζα για τον πανηγυρισμό του.

86′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Έξω Ντουάρτε και Μεντόζα, μέσα Μαλής και Τσιγγάρας.

86′ Φάουλ σε καλό σημείο για την ΑΕΚ, μόλις 6 μέτρα από την περιοχή του Μελίσσα και προς τα αριστερά όπως επιτίθεται η ΑΕΚ. Απ’ ευθείας η εκτέλεση από τον Τσούμπερ, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

88′ Αλλαγές για την ΑΕΚ. Έξω Αμραμπάτ και Σιμόες, μέσα Γέβτιτς και Κοσίδης. Έχει μετατραπεί σε 4-4-2 το σύστημα της ΑΕΚ.

90′ Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90′ Ο Μάνταλος προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρυνό σουτ, η μπάλα απελπιστικά εκτός στόχου.

90’+3 Καλό σουτ του Γέβτιτς από τον άξονα και 10 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Μελίσσας πήδηξε και έπιασε τη μπάλα.

90’+4 Τέλος αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια