Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία ΑΕΚ 1 – 0 Παναιτωλικός

ΑΕΚ 1 – 0 Παναιτωλικός

ΑΕΚ - Παναιτωλικός
ΑΕΚ - Παναιτωλικός

Εκτός από την ΑΕΚ, κέρδισε και η μετριότητα στο σημερινό παιχνίδι για την 15η αγωνιστική. Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να απειλήσει, πέραν της μίας τελικής εκτός στόχου του Ταχάρ και της μίας τελικής εντός στόχου του Ντάλσιο από το λάθος της άμυνας της ΑΕΚ και έτσι παρέμεινε στο μηδέν. Η ΑΕΚ δε δικαιολόγησε το λόγο που βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην άμυνα του Παναιτωλικού και αν δεν ήταν το λάθος του Τζανακάκη στο 40, θα είχε μοιραστεί από ένα κουλούρι με τον Παναιτωλικό.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο. Αυτό δεν έγινε ποτέ, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Παναιτωλικός κλείστηκε πίσω, όμως η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Ο Τραϊανός Δέλλας τοποθέτησε το Λιάβα να κόβει μπροστά από τους Μαλή και Κωνσταντόπουλο και δεν άφησε περιθώρια εκδήλωσης επιθέσεων από τον άξονα. Η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν πολύ καλά στημένη, όμως η ολιγωρία του Τζανακάκη στο 40′ ήταν αρκετή για να μετατραπεί ένα άστοχο σουτ προς την εστία, σε μία γυριστή μετάβαση στο ύψος της περιοχής που θα κρίνει τον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ακριβώς τον ίδιο ρυθμό. Οι αλλαγές και για τις δύο ομάδες ξεκίνησαν νωρίς και τελείωσαν πριν το 80′, όμως δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Ο Τραϊανός έκανε το σύστημά του πιο επιθετικό, πέρασε τους Αριγίμπι, Αζάντι, Μάζουρεκ και Γιάκολις στην επίθεση, αλλά δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να ανεβάσουν τον Παναιτωλικό. Η ολιγωρία του Τζανακάκη στο πρώτο ημίχρονο ανταποδόθηκε στο δεύτερο στη φάση του 53′. Οι αμυντικοί της ΑΕΚ άφησαν τη μπάλα να κυλίσει από τα αριστερά στα δεξιά, ο Ντάλσιο μπήκε στη φάση, πήρε τη μπάλα, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη και πέταξε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του Παναιτωλικού στο παιχνίδι.

Ο Μανούχος δεν είχε δύσκολο παιχνίδι, όμως υπέπεσε σε μεγάλο λάθος στο 89′, σφυρίζοντας με βάσει τους περσινούς κανονισμούς. Ο Μεντίνα έκανε προβολή, αλλά ο Μανούχος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ώστε να εκδηλώσει η ΑΕΚ την επίθεσή της. Με το τέλος της φάσης γύρισε και έδειξε κίτρινη κάρτα στο Μεντίνα. Ο κανονισμός αναφέρει ρητά πώς ο διαιτητής έχει το δικαίωμα είτε να δώσει κάρτα, είτε να δώσει πλεονέκτημα, όχι και τα δύο. Τέλος στο 29′ ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για αντικανονική θέση του Βέργου στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Βέργος δεν επηρέαζε τη φάση, αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Ντάλσιο, προερχόμενος από κανονική θέση, και έβγαινε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Η παράβαση στο Βέργος δόθηκε κανονικά και η φάση σταμάτησε εκει.

Ενδεκάδα

Ο Τραϊανός Δέλλας θέλησε να ξεκουράσει αρκετούς παίχτες, ένας εξ αυτών και ο Ματσόλα, ο οποίος παρέμεινε στο Αγρίνιο, δεδομένης της αυξημένης αγωνιστικής δράσης με τα τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Ο Τραϊανός ξεκίνησε με σύστημα 4-1-4-1 το οποίο με τις αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου μετατράπηκε σε 4-2-3-1.

Με την απουσία του Ματσόλα, ξεκίνησε ο Βέργος στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα άκρα του είχε τους Ντάλσιο και Μανθάτη, ο οποίος πήρε και την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός.

Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Τσιγγάρας και Ταχάρ ως μεσοεπιθετικοί, και πιο πίσω τους ήταν ο Λιάβας στο ανασταλτικό κομμάτι του κέντρου.

Στην άμυνα ξεκίνησαν οι Κωνσταντόπουλος και Μαλής στο κέντρο και Περέιρα και Τζανακάκης στα άκρα, ενώ στο τέρμα για άλλη μία φορά είναι ο Κνετ.

Πρώτο Ημίχρονο

2′ Πρώτη τελική για την ΑΕΚ στο παιχνίδι, ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, ο Κνετ σταμάτησε όμως τη μπάλα χωρίς πρόβλημα.

11′ Παραχωρεί φάουλ ο Τσιγγάρας σε πολύ καλό σημείο στην αριστερή γωνία της περιοχής του Κνετ, ο Γκαρσία εκτελεί απ’ ευθείας, αλλά στέλνει τη μπάλα πολύ ψηλά πάνω από το τέρμα.

14′ Ο Μάνταλος έβγαλε σέντρα στην περιοχή από τον άξονα, όπου ο Γκαρσία ήταν εκεί να πάρει την κεφαλιά, χωρίς όμως να μπορέσει να στείλει τη μπάλα προς το τέρμα.

15′ Πρώτη επίσκεψη του Παναιτωλικού στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Τσιγκρίνσκι θα κόψει την προσπάθεια του Μανθάτη από τα δεξιά.

17′ Φάουλ για την ΑΕΚ περίπου 10 μέτρα εκτός περιοχής του Κνετ και στον άξονα. Ο Τάνκοβιτς θα εκτελέσει με γέμισμα, ο Ολιβέιρα πιάνει την κεφαλιά, αλλά υπό πίεση τη στέλνει απ’ ευθείας εκτός αγωνιστικού χώρου.

20′ Στο μισό γήπεδο την έβγαλε ο Παναιτωλικός στο πρώτο 20λεπτο και χωρίς τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ δεν είναι αρκετά δημιουργική επιθετικά, καθώς η άμυνα του Παναιτωλικού την κρατάει αποτελεσματικά μακρυά από την εστία του Κνετ.

21′ Φάουλ για την ΑΕΚ στη γωνία της περιοχής του Κνετ που παραχώρησε ο Μανθάτης. Εκτελεί ο Τάνκοβιτς με γέμισμα στη μικρή περιοχή, ο Λιάβας πετάγεται και παραχωρεί κόρνερ με κεφαλιά. Στη συνέχεια ο Τάνκοβιτς εκτελεί και το κόρνερ, ο Κνετ βγαίνει και μαζεύει τη μπάλα.

28′ Δεύτερη τελική για την ΑΕΚ εντός εστίας, ο Τάνκοβιτς προσπάθησε από το ύψος της περιοχής να απειλήσει με σουτ, ο Κνετ εύκολα απέκρουσε τη μπάλα

29′ Λάθος υπόδειξη οφσάιντ στο Ντάλσιο, ο οποίος πήρε τη μπάλα ενώ ήταν καλυμμένος, αλλά ο Βέργος ήταν εκτεθειμένος, χωρίς να επηρεάζει τη φάση, και αυτός μπέρδεψε το βοηθό.

31′ Πρώτη τελική προσπάθεια για τον Παναιτωλικό, εκτός στόχου. Ο Ταχάρ βγήκε από τα αριστερά, προσπάθησε να κάνει το γέμισμα, αλλά ανακόπηκε και κέρδισε το κόρνερ.

33′ Ο Μπακάκης βγήκε από τα αριστερά στον αιφνιδιασμό, έβγαλε παράλληλη μπαλιά στην περιοχή, ο Τάνκοβιτς πήρε τη μπάλα, έκανε το σουτ αλλά ο Κωνσταντόπουλος έβαλε την κόντρα και έκοψε το σουτ.

36′ Κίτρινη κάρτα στο Σάκοφ για ανατροπή στον Τσιγγάρα ενώ έβγαινε σε αντεπίθεση.

38′ Κίτρινη κάρτα στο Μαλή

40′ 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Μπακάκης έκανε σουτ στην στην απέναντι γωνία του Κνετ, ο Μάνταλος πρόλαβε τη μπάλα προ του Τζανακάκη, έκανε το γύρισμα στο Γαλανόπουλο, ο οποίος απλά έσπρωξε τη μπάλα προ του Κνετ.

43′ Κίτρινη κάρτα στο Λιάβα για επικίνδυνη προβολή στο Μάνταλο.

44′ Ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να απελευθερωθεί από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, τελικά κλείνεται από τρεις παίχτες, χάνει τη μπάλα και ο Λιάβας είναι αυτός που θα διώξει τον κίνδυνο.

45′ Τέλος Ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Μπαίνουν χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

50′ Αλλαγή για την ΑΕΚ, μετά από το πρόβλημα που φαίνεται να έχει ο Γκαρσία, μετά το τέντωμά του να πάρει τη μπάλα απο το Λιάβα. Ο Χιμένεθ έδωσε εντολή στο Λιβάια να περάσει στη θέση του.

51′ Ο Μάνταλος έβγαλε το γέμισμα στο Λιβάια, ο οποίος έπιασε το πλασέ προ του Κνετ, αλλά ο Αυστριακός απέκρουσε τη μπάλα. Πολύ καλή φάση για την ΑΕΚ.

53′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Οι δύο αμυντικοί της ΑΕΚ ολιγωρούν, ο Ντάλσιο είναι ανάμεσά τους και παίρνει τη μπάλα, κάνει το Σουτ, όμως ο Αθανασιάδης θα πέσει και θα αποκρούσει τη μπάλα.

63′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Μάζουρεκ και Αζάντι περνούν στις θέσεις των Περέιρα και Βέργου.

67′ Αλλαγές για την ΑΕΚ. Ο Σιμόες στη θέση του Τάνκοβιτς και ο Σβάρνας στο Μπακάκη.

69′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Αριγίμπι και Μεντίνα στις θέσεις των Μανθάτη και Μανθάτη.

71′ Ο Μάνταλος προσπάθησε να βγάλει το Λιβάια στην πλάτη του Παναιτωλικού, ο Μαλής ήταν πιο γρήγορος, κάλυψε και εν τέλει έδιωξε τη μπάλα.

76′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Γιάκολις στη θέση του Ταχάρ.

78′ Αλλαγές για την ΑΕΚ, Ινσούα στη θέση του Μιτάι και Μαχαίρας στη θέση του Μάνταλου.

83′ Ο Μαχαίρας πήγε να βγει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Κωνσταντόπουλος έτρεξε, τον κάλυψε, του πήρε τη μπάλα και κέρδισε και το πλάγιο.

86′ Κίτρινη κάρτα στον Ινσούα για επικίνδυνη προβολή στο Γιάκολις.

89′ Κίτρινη κάρτα στο Μεντίνα για προβολή που έκανε σε φάση όπου άφησε πλεονέκτημα ο διαιτητής. Λάθος του Μανούχου στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς οι κανονισμοί λένε ή κάρτα ή πλεονέκτημα.

90′ Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+4 Τέλος παιχνιδιού.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Προηγούμενο άρθροΠαναιτωλικός – ΑΕΚ: Αποστολή
Επόμενο άρθροΠαναιτωλικός – Ολυμπιακός: Αποστολές
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια