Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Ατρόμητος Αθηνών 2 – 0 Παναιτωλικός: Τον Έσωσε ο ΟΦΗ

Ατρόμητος Αθηνών 2 – 0 Παναιτωλικός: Τον Έσωσε ο ΟΦΗ

0
Ατρόμητος Αθηνών - Παναιτωλικός: 6η Αγωνιστικής Πρωταθλήματος Υποβιβασμού, Αναστασίου
Ατρόμητος Αθηνών - Παναιτωλικός: 6η Αγωνιστικής Πρωταθλήματος Υποβιβασμού, Αναστασίου

Ο Παναιτωλικός συνέχισε τα αρνητικά αποτελέσματα, αυτή τη φορά όμως απέναντι σε έναν πολύ ικανό αντίπαλο. Το παιχνίδι στο Περιστέρι έληξε 2-0 με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, αλλά με τον Ατρόμητο να είναι πιο επικίνδυνος όσο πέρναγε το παιχνίδι. Μιας και ο Παναιτωλικός ήταν ανίκανος να ορίσει τη δική του μοίρα σε αυτό το πρωτάθλημα, αυτό το έκανε ο ΟΦΗ, ο οποίος έσβησε τις ελπίδες του Ιωνικού δύο φορές και κράτησε έτσι μακρυά τον Παναιτωλικό από τη ζώνη υποβιβασμού μια και καλή.

Ο Παναιτωλικός σώθηκε με το 2-2 του Ιωνικού στο Ηράκλειο, καθώς οι 26 βαθμοί που ορίζουν αυτή τη στιγμή τη ζώνη υποβιβασμού δεν επιτρέπουν στον Ιωνικό να απειλήσει τη θέση του Παναιτωλικού. Στην τελευταία αγωνιστική ο μόνο αγώνας που θα έχει ενδιαφέρον θα είναι αυτός του Ιωνικού με τον ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος θα κρίνει και τον έτερο του Λεβαδειακού που θα υποβιβαστούν στη Β’ κατηγορία. Ο Λεβαδειακός είναι η πρώτη ομάδα που μαθηματικά θα είναι στη Β’ κατηγορία, καθώς οι ελπίδες του έσβησαν στο 90’+4 με την ισοφάριση του ΠΑΣ Λαμία.

Ατρόμητος Αθηνών - Παναιτωλικός: 6η Αγωνιστικής Πρωταθλήματος Υποβιβασμού, Ενδεκάδα Παναιτωλικού
Ατρόμητος Αθηνών – Παναιτωλικός: 6η Αγωνιστικής Πρωταθλήματος Υποβιβασμού, Ενδεκάδα Παναιτωλικού

Στο σημερινό παιχνίδι ο Γιάννης Αναστασίου ανακάτεψε την τράπουλα, σε μία προσπάθεια να αλλάξει το πρόσωπο του Παναιτωλικού στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε. Οι αλλαγές έγιναν και στους τρεις τομείς. Η άμυνα είδε την επιστροφή του Μαλή δίπλα στο Λάρσον, λόγω της απουσίας του Μάρτενσον. Στο κέντρο η απουσία του Μάρτενσον έφερε το Μλάντεν από την άμυνα στη φυσική του θέση στο κέντρο, ενώ ο Ξενιτίδης πήρε τη θέση του Ντίαζ από το προηγούμενο παιχνίδι. Στην επίθεση ο Μόρσεϊ και ο Ακόστα παρέμειναν στις θέσεις τους, ενώ οι Μπουζούκης – Πέδρο αντικατέστησαν τους Κολοβό – Καρέλη.

Τα αποτελέσματα των αλλαγών ήταν εμφανή στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Παναιτωλικός αναπτύχθηκε με διαφορετικό τρόπο από το σύνηθες, αλλά πέταξε αρκετά χαμηλά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος μπήκε καλά στον αγώνα, έχοντας κατοχή μπάλας και αρκετές ευκαιρίες. Ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να βρει το ρυθμό του στον αγώνα και κυρίως να κυκλοφορήσει τη μπάλα.

Στο 30′ έγινε το 1-0 με τον Καμαρά να παίρνει τη μπάλα από τη συνεργασία των Οικονομίδη – Κουτσόπουλου και με τον Ανέστη εξουδετερωμένο έβαλε τον Ατρόμητο μπροστά. Το υπόλοιπο ημίχρονο συνέχισε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τον Παναιτωλικό να ψάχνεται ακόμα στο κέντρο και τον Ατρόμητο να παίρνει ανάσες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την αλλαγή του Μπουζούκη αντί του Ντίαζ. Ο Παναιτωλικός είχε ένα καλό δεκάλεπτο ασκώντας πίεση στον Ατρόμητο και έχοντας καλές ευκαιρίες. Στο 54′ ο Πέδρο είχε την καλύτερή του ευκαιρία στον αγώνα να κάνει το 1-1, αλλά την κεφαλιά του έδιωξε ο Μπρανέσκου.

Από το 65′ και μετά ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και ανέβαζε όλο και πιο πολύ όσο πέρναε η ώρα. Στο 71′ ο Παναιτωλικός ήταν τυχερός με την αστοχία του Καμαρά, ο οποίος πήρε τη μπάλα από τον Κλωναρίδη, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε. Η φάση αυτή, όπως και οι περισσότερες από το σημείο αυτό και μετά, προήλθαν από αντεπιθέσεις.

Στα επόμενα 20 λεπτά του αγώνα ο Παναιτωλικός κατάφερε να έχει μία καλή ευκαιρία με το δοκάρι του Καρέλη στο 81′, αλλά ο Ατρόμητος φαίνονταν πως δε θα σταματούσε στο 1-0. Ο Αναστασίου τράβηξε την ομάδα πιο μπροστά για να πάρει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά αυτό άνοιξε την άμυνα στις αντεπιθέσεις του Ατρόμητου.

Στο 85′ έγινε το αναπόφευκτο, ο Ατρόμητος βγήκε και πάλι στην επίθεση με 3 αμυντικούς του Παναιτωλικού και 4 επιθετικούς δικούς του, αυτή τη φορά η μπάλα κατέληξε στον Κλωναρίδη και αυτός δεν αστόχησε απέναντι στον Ανέστη.

Στατιστικά, Δηλώσεις και Βαθμολογία

Ο Αγώνας έληξε με τον Παναιτωλικό να μοιράζεται τον αγώνα, όχι όμως τα αποτελέσματα. Το πρώτο ημίχρονο είχε τον Ατρόμητο να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο με 60-40 κατοχή, αλλά στο τέλος του αγώνα αυτή ήταν κοντά στο 55-45. Οι ευκαιρίες ήταν 15-12 με 3-3 εντός εστίας. Ο Παναιτωλικός είχε 6 στο πρώτο ημίχρονο και 6 στο δεύτερο, αλλά πέραν των δύο ευκαιριών του Πέδρο και του Καρέλη με το δοκάρι, οι υπόλοιπες δεν απείλησαν ιδιαίτερα το Μπρανέσκου.

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε τα εξής: Για εμάς σημαντική ήταν η φάση του Καρέλη, πατάγαμε καλύτερα στο γήπεδο. Από τι στιγμή που διακινδυνεύεις, γίνεσαι ευάλωτος. Πληρώνουμε την ατυχία μας σε κάποια παιχνίδια. Δεν τελειώνουμε τις ευκαιρίες μας, είχαμε αρκετά δοκάρια. Η εικόνα μας στη διοργάνωση δεν είναι αυτό που μας αρμόζει, αυτό που είχαμε μέσα στη χρονιά. Θα κοιτάξουμε να γίνουν οι κατάλληλες εισηγήσεις στη διοίκηση και αυτοί να αποφασίσουν. Για εμάς ο δεύτερος γύρος δεν ήταν καλός, έφυγαν δύο παίχτες που δεν αντικαταστάθηκαν, είχαμε πολλά προβλήματα δεδομένου ότι χρησιμοποιήσαμε πολλούς παίχτες σε λίγες θέσεις. Δεν είχαμε τις επιλογές, είχαμε τραυματισμούς και δεν είχαμε σταθεροί στην απόδοσή μας στο δεύτερο γύρο.

Το βαθμολογικό αποτύπωμα του Παναιτωλικού μετά και τη σημερινή αγωνιστική φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα. Μετά από αυτόν ακολουθεί και η βαθμολογική απεικόνιση με τη συγκομιδή βαθμών μόνο στο πρωτάθλημα υποβιβασμού. Το βάσανο του Παναιτωλικού τελειώνει σήμερα με το 2-2 του Ιωνικού στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Ο Ιωνικός μένει μακρυά από τον Παναιτωλικό και σφραγίζει έτσι την παραμονή του Παναιτωλικού στην κατηγορία.

Αυτό που μένει να δούμε στην επόμενη αγωνιστική είναι ποιος από τους ΠΑΣ Λαμία και Ιωνικού θα ακολουθήσουν το Λεβαδειακό στη Β’ κατηγορία.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Υποβιβασμού 2022-2023

ΘέσηΟμάδαPWDLFAGDPts
16911123541-638
26910133335-237
36712133047-1733
46515122235-1330
5679163251-1930
66513142151-3028
7668182249-2726
86412162245-2325

Σύνολο Βαθμών Μόνο για το Πρωταθλήμα Υποβιβασμού 2022-2023

ΘέσηΟμάδαPWDLFAGDPts
1632186211
2631266010
3623111839
462128628
561507618
6622256-18
7612335-25
86015613-81

Πρώτο Ημίχρονο

5′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο, ο Κουτσόπουλος πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Μαλής τον έκλεισε, έκανε το πλασέ, η μπάλα πέρασε εκτός από την απέναντι πλευρά.

10′ Πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο παιχνίδι. Ο Μόρσεϊ έκανε το σουτ από τον άξονα λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας σταμάτησε τη μπάλα.

11′ Γέμισμα του Κλωναρίδη προς τον Καμαρά, ο Αποστολάκης που κυνηγούσε τον Καμαρά ήρθε σε επαφή με τον Ανέστη και έχουμε μικρή διακοπή στο παιχνίδι για τραυματισμό του Ανέστη.

16′ Άλλη μία προσπάθεια του Παναιτωλικού με το Μόρσεϊ να κάνει το σουτ από το όριο της περιοχής και αριστερά, ο Μπρανέσκου έπεσε και μάζεψε τη μπάλα.

28′ Εκτέλεση φάουλ από τον Ακόστα με γέμισμα στην περιοχή, ο Μαλής κάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πάει στα χέρια του Μπρανέσκου.

30′ 1-0 για τον Ατρόμητο. Οι Κουτσόπουλος – Οικονομίδης συνεργάτηκαν στα δεξιά της επίθεσης, η μπάλα στρώθηκε παράλληλα στη μικρή περιοχή, ο Καμαρά ήταν πίσω από όλους και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

33′ Στο έδαφος ο Αποστολάκης με τραυματισμό. Ο Ντουάρτε είναι ήδη έτοιμος για να μπει σε περίπτωση που δε συνεχίσει ο Αποστολάκης.

45′ Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

45’+3 Γέμισμα του Ακόστα από το κέντρο, η μπάλα καταλήγει στο Μλάντεν, όπου αυτός από κοντά κάνει το 1-1. Στην αρχή της φάσης τρεις παίχτες του Παναιτωλικού είναι εκτεθειμένοι και το τέρμα ακυρώνεται.

45’+3 Τέλος ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Έξω ο Μπουζούκης, μέσα ο Ντίαζ για τον Παναιτωλικό. Χωρίς αλλαγές ο Ατρόμητος.

49′ 7η τελική προσπάθεια για τον Παναιτωλικό με το αδύναμο σουτ του Ξενιτίδη από μακρυά.

54′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Ντουάρτε έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Πέδρο πήδηξε ψηλότερα από όλους, αλλά ο Μπρανέσκου έκανε μεγάλη έξοδο και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

60′ Διπλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Πέδρο, ο διαιτητής σταματά τη φάση με τον τραυματισμό του Κεσχριντά.

61′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Έξω ο Ξενιτίδης, μέσα ο Κολοβός.

63′ Ευκαιρία με τον Ακόστα με σουτ μετά από λάθος της άμυνας του Ατρόμητου, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

67′ Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Έξω ο Ρομπάιγ, μέσα ο Ροτάριου.

69′ Ο Μλάντεν δείχνει να πονά στο αριστερό αστράγαλο.

71′ Πολύ κοντά στο 2-0 ο Ατρόμητος, ο Κλωναρίδης κατέβηκε από τα αριστερά, έδωσε στον Καμαρά μέσα στην περιοχή, αυτός όμως δε βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε εκτός εστίας.

72′ Νέα διακοπή με τραυματισμό του Μόρσεϊ στο αριστερό πόδι.

74′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Έξω ο Μόρσεϊ, μέσα ο Καρέλης.

80′ Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Έξω ο Οικονομίδης, μέσα ο Έρλινγκμαρκ.

81′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με το σουτ του Καρέλη που σταμάτησε στο δοκάρι.

84′ Αντεπίθεση του Ατρόμητου, ο Καμαρά παίρνει τη μπάλα και κάνει το σουτ, ο Έντερ παίρνει τη μπάλα και το σουτ του σταματάει τη μπάλα.

85′ 2-0 ο Ατρόμητος. Ο Ατρόμητος βγήκε ξανά στην αντεπίθεση με 4 ενταντίον 3 και ο Κλωναρίδης κάνει το 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

87′ Αλλαγές για τον Ατρόμητο. Έξω οι Καμαρά, Κουτσόπουλος, μέσα οι Φριτζόνσον, Τζαβίδας.

90′ Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

90’+4 Τέλος αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια