Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναθηναϊκός 2 – 0 Παναιτωλικός: Δύο Ταχύτητες Κάτω

Παναθηναϊκός 2 – 0 Παναιτωλικός: Δύο Ταχύτητες Κάτω

0
Παναθηναϊκός 2 - 0 Παναιτωλικός: 25η Αγωνιστική 2023
Παναθηναϊκός 2 - 0 Παναιτωλικός: 25η Αγωνιστική 2023

Ο Παναιτωλικός φαίνεται πως έβγαλε την υποχρέωση στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και με αυτό εννοείται η εξιοπρεπή εμφάνιση, δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας της κάθε ομάδας. Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής έκλεισε με τον Παναιτωλικό να χάνει με 2-0, αλλά να κινδυνεύει πάρα πολλές φορές να δεχτεί και άλλα τέρματα. Ο Αναστασίου δήλωσε πως ήταν ευχαριστημένος με αυτά που είδε και πλέον το μυαλό του είναι στα επόμενα 1 συν 7 παιχνίδια που απομένουν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γκρατερόλ στο τέρμα, Μαλή – Λάρσον στο κέντρο της άμυνας, Χατζηθεοδωρίδη – Αποστολάκη. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μάρτεσον – Μλάντε, πιο μπροστά τους ο Ακόστα, στα άκρα της επίθεσης οι Σενγκέλια – Ντουάρτε και ο Καρέλης μοναδικός προωθημένος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι αρκετά απειλητικός. Αυτό το παιχνίδι κράτησε τον Παναιτωλικό πολύ πίσω και το κέντρο του να στερείται χώρους για να δημιουργήσει παιχνίδι. Η κατοχή ήταν στο 75-25 στο τέλος του ημιχρόνου, επιβεβαιώνοντας το παιχνίδι ενός ρόλου που είδαμε μέχρι το 45′.

Στις αξιόλογες φάσεις του ημιχρόνου μπαίνουν τα δύο δοκάρια του 39′ και 41′ για τον Παναθηναϊκό και νωρίτερα η φάση του 27′ που ξεκίνησε με το λάθος του Σενγκέλια, αλλά ο Λάρσον κράτησε το 0-0 με επέμβαση πάνω στη γραμμή. Από πλευράς Παναιτωλικού η αντεπίθεση του 12ου λεπτού έδειξε ότι η ομάδα μπορεί να κατεβεί οργανωμένα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν έκανε άλλη αντίστοιχη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με άλλο ένα δοκάρι στο 58′ και έδειξε από πολύ νωρίς πως θέλει να συνεχίσει το μονόλογο που ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 1-0 με τη φάση να ξεκινά από το σουτ του Παλάσιος και να τελειώνει σε τέρμα χάρη στην ισχυρή παρουσία του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Παναιτωλικού. Οι Κουρμπέλης και Μαντσίνι συνεργάστηκαν και έκαναν εύκολα το 1-0 με την άμυνα του Παναιτωλικού να μην ακολουθεί τη φάση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια πίεση. Διπλασίασε τα τέρματά του στο 84′ με την κεφαλιά του Παλάσιος από φάση που δημιουργήθηκε από κόρνερ. Το δεύτερο ημίχρονο έκλεισε με μία ωραία προσπάθεια του Σενγκέλια, η οποία ανάγκασε τον Μπρινιόλι να κάνει μία δύσκολη επέμβαση.

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε πως ο Παναιτωλικός έχασε ένα παιχνίδι από δύο τέρματα που δημιουργήθηκαν από δύο «ριμπάουντ» (αναπηδήσεις). Συμπλήρωσε πως κρατά την καλή προσπάθεια που έκανε η ομάδα του και με την παρουσία νέων παιδιών στην ενδεκάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός δεκαριού. Το πρόσωπο της ομάδα είπε πως είναι θετικό και θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τα αρνητικά. Τέλος είπε πως ήθελε να είναι ανταγωνιστικός ο Παναιτωλικός και ήταν σήμερα ανταγωνιστικός απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο και προσπαθούμε να κάνουμε κάποια βήματα με τους νέους ποιοτικούς παίχτες που αποκτήσαμε.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη τύπου του Παναθηναϊκού.

Ο Παναιτωλικός έδωσε το τελευταίο του δύσκολο παιχνίδι και τώρα κοιτάζει τι μπορεί να κάνει στα επόμενα παιχνίδια με ομάδες της δυναμικότητάς του. Η υπέρβαση σήμερα δεν έγινε, και πώς να γίνει άλλωστε, όταν ο αντίπαλος είναι τόσο καλά δουλεμένος και πάει τρένο όλη τη χρονιά.

Πρώτο Ημίχρονο

4′ Φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τον Παναθηναϊκό. Ο Μάγκνουσον εκτελεί και η μπάλα περνάει εκτός εστίας.

5′ Ο Καρέλης στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά είναι εκτεθειμένος και το τέρμα ακυρώνεται.

12′ Ο Παναιτωλικός βγαίνει στην αντεπίθεση, ο Μαλής δίνει δεξιά στον Ακόστα, ο Ακόστα προσπαθεί να δώσει δεξιά στο Σενγκέλια, αλλά το γέμισμά του είναι άστοχο και πάει πάνω στο Μπρινιόλι.

19′ Φάουλ για τον Παναθηναϊκό στο όριο της περιοχής μέσα στο ημικύκλιο με πάτημα από τον Αποστολάκη στο Μαντσίνι.

20′ Εκτελεί ο Μαντσίνι, η μπάλα πήρε τη σωστή πορεία, αλλά πήγε πιο ψηλά απ’ ότι έπρεπε και πέρασε πάνω από την εστία του Γκρατερόλ.

27′ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Σενγκέλια έκανε λάθος γύρισμα, η μπάλα πήγε στο Σπόραρ, αυτός βγήκε προ του Γκρατερόλ, τον πέρασε κάνοντας βήμα στα αριστερά, έκανε το σουτ προς το τέρμα αλλά ο Λάρσον τελευταία στιγμή έδιωξε τη μπάλα με προβολή.

30′ Κίτρινη κάρτα στο Χατζηθεοδωρίδη για χτύπημα στον Παλάσιος και ένα ακόμα φάουλ έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού.

35′ Σουτ του Κουρμπέλη μετά από λάθος απομάκρυνση του Χατζηθεοδωρίδη, η μπάλα πέρασε για λίγο εκτός εστίας.

36′ Κίτρινη στο Λάρσον για επικίνδυνο παιχνίδι, χωρίς όμως να ακουμπήσει τον αντίπαλό του.

39′ Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό με σουτ του Κουρμπέλι μέσα από την περιοχή.

40′ Αντεπίθεση για τον Παναιτωλικό, ο Ακόστα δίνει τη μπάλα στο Ντουάρτε, αυτός περιμένει, κλείνεται και χάνει τη μπάλα.

41′ Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά με το Χουάνκαρ να εκτελεί από τα αριστερά.

43′ Κίτρινη κάρτα στο Σένκεφελντ για χτύπημα με το χέρι.

45′ Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

45’+1 Φάουλ σε καλό σημείο για τον Παναιτωλικό, 1 μέτρο από το όριο της περιοχής και εντός του ημικυκλίου.

45’+2 Εκτελεί ο Ακόστα, η μπάλα πάει στο τοίχος και βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.

45’+2 Τέλος ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς αλλαγές εισέρχονται οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο.

58′ Τρίτο δοκάρι για τον Παναθηναϊκό, ο Χουάνκαρ έστειλε τη μπάλα με δυνατό σουτ τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Γκρατερόλ, αυτή χτύπησε στο εξωτερικό μέρος του δοκαριού και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

60′ Ο Σενγκέλια παίρνει τη μπάλα από απομάκρυνση της μπάλας, στρώνει και κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πάει εκτός εστίας.

62′ 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Παλάσιος κάνει το σουτ από μακρυά, ο Γκρατερόλ αποκρούει, η επίθεση του Παναθηναϊκού ακολουθεί τη μπάλα, βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Κουρμπέλης παίρνει τη μπάλα, δίνει δίπλα στο Μαντσίνι, ο οποίος κάνει το 1-0 σε κενή εστία.

72′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Έξω ο Μαντσίνι, μέσα ο Κλεϊνχέισλερ.

72′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Έξω οι Καρέλης, Ακόστα, Ντουάρτε, μέσα οι Πέδρο, Μπουζούκης, Μόρσεϊ. Χωρίς αλλαγή το σύστημα του Παναιτωλικού, αλλαγές θέση με θέση για τον Αναστασίου.

76′ Ο Παλάσιος έβγαλε το Σπόραρ ανάμεσα από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, έκανε το σουτ, αλλά τη μπάλα έδιωξε ο Γκρατερόλ.

77′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Έξω ο Σπόραρ, μέσα ο Ιωαννίδης.

78′ 75-25 η κατοχή της μπάλας.

79′ Ο Ιωαννίδης μπήκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Κλεϊχέισλερ, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο εκτός εστίας.

82′ Κίτρινη κάρτα στον Κώτσιρα για χτύπημα σε εξέλιξη αντεπίθεσης του Παναιτωλικού.

84′ 2-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Παλάσιος με κεφαλιά κάνει το 2-0 μετά το κόρνερ του Τσέριν.

86′ Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Έξω οι Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, μέσα οι Πούχατς, Τσοκάι.

86′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Έξω οι Χατζηθεοδωρίδης, Μάρτενσον, μέσα οι Χουχούμης, Νοσιρού.

90′ Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

90’+1 Σουτ του Σενγκέλια, ο Μπρινιόλι με δυσκολία διώχνει τη μπάλα.

90’+3 Τέλος αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός – Παναιτωλικός: Αποστολές
Επόμενο άρθροΠαναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία: Αποστολές
Αρθρογράφος «Titormos.gr», Ιδιοκτήτης «Ακροβόλος Μον. ΙΚΕ».
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια