Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναθηναϊκός 2 – 0 Παναιτωλικός: Μοίρασε Δώρα

Παναθηναϊκός 2 – 0 Παναιτωλικός: Μοίρασε Δώρα

0
Παναθηναϊκός 2 - 0 Παναιτωλικός: Μοίρασε Δώρα
Παναθηναϊκός 2 - 0 Παναιτωλικός: Μοίρασε Δώρα

Ο Παναιτωλικός έχασε στη Λεωφόρο, και έχει μόνο τον εαυτό του να κατηγορήσει για αυτό το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δείξει τα δόντια του απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά με δύο τραγικά λάθη, κατάφερε να κάνει 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός συνεχίζει να καταλαμβάνει την τρίτη θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα και ο Παναθηναϊκό πέρασε στην πέμπτη θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μονοπώλησε το παιχνίδι, δεν άφησε τον Παναιτωλικό να παίξει ποδόσφαιρο, ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους στο παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός ήταν διαβασμένος και είχε πολύ καλό στήσιμο στο παιχνίδι. Τα σχέδια του Αναστασίου ήταν να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στην αντεπίθεση με τα γρήγορα άκρα και την ευρηματικότητα του Καρέλη.

Οι φάσεις στο πρώτο παιχνίδι ήταν λίγες και για τις δύο ομάδες. Ο Παναιτωλικός απείλησε με μία καλή φάση στο 15 με το σουτ του Καρέλη, ενώ ο Παναθηναϊκό με τις φάσεις στο 10, 22 και στο 30. Αναμφισβήτητα ο Μελίσσας ήταν ο καλύτερος παίχτης του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο, καθώς κράτησε το μηδέν με τις τρεις καλές φάσεις του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές. Το πρώτο κακό για τον Παναιτωλικό έγινε στο 49′. Ο Αϊτόρ βγήκε από τα δεξιά και ο Χουχούμης του πήρε τη μπάλα. Στην προσπάθειά του να τη διώξει, ο Αϊτόρ έβαλε το πόδι του ενώ ο Χουχούμης πήγαινε να διώξει τη μπάλα και αφενός τον κλώτσησε στην προσπάθειά του αυτή. Ο διαιτητής μετά και από τη μελέτη της φάσης έδειξε πως ήταν πέναλτι και ο Μακέντα έκανε έτσι το 1-0. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Χουχούμης στο 66 γλίστρησε και έπεσε προ του Μαουρίσιο, ο Μαουρίσιο πήρε τη μπάλα και έβγαλε τον Παναθηναϊκό στην επίθεση μαζί με το Μακέντα. Ο Μακέντα ανοίχτηκε στα δεξιά, ο Μαουρίσιο το βρήκε με μία κάθετη προωθημένη μπαλιά και έτσι έγινε το 2-0.

Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον Παναιτωλικό, ειδικά μετά το 1-0 και οι αλλαγές του Αναστασίου δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα, η οποία κυρίως αμυνόταν. Ο Βέργος πέρασε στη θέση του Καρέλη, ο Μεντόζα στη θέση του Μόρσεϊ, αλλά δεν κατάφεραν πάρουν τις ευκαιρίες που έπρεπε για να απειλήσουν.

Ο χρόνος κύλισε σιγά σιγά προς το 90 με τραυματισμούς και για τις δύο ομάδες και κυκλοφορία της μπάλας από τον Παναθηναϊκό. Για τον Παναιτωλικό ο τραυματισμός του Τσιγγάρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, διότι του βγήκε ο ώμος στον οποίο είχε πρόβλημα και θα πρέπει να εξετασθεί εάν θα παραμείνει εκτός ή όχι αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Βαθμολογία και Δηλώσεις

Ο Παναιτωλικός έμεινε στη 12η θέση και ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην πέμπτη, μετά και από αυτή τη νίκη. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και γι’ αυτό ο Παναιτωλικός θα πρέπει να μαζέψει ό,τι βαθμούς μπορεί. Το σημερινό παιχνίδι θα μπορούσε να λήξει και 0-0, εάν ο Παναιτωλικός παρέμενε συγκεντρωμένος και στο δεύτερο ημίχρονο.

Η πίεση των παιχτών για να επιστρέψουν, φαίνεται πως δεν προσφέρουν κάτι στον Παναιτωλικό. Οι Μεντόζα, Μπαρμπόζα, Βργκοτς και οι λοιποί τραυματίες δείχνουν στο γήπεδο πως δεν έχουν φτάσει στην αγωνιστική κατάσταση που μπορούν να φτάσουν και δεν έχουν προσφέρει αυτά που μπορούν στην ομάδα. Τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα τώρα που μεσολαβεί και ένα παιχνίδι Κυπέλλου, το οποίο ίσως θυσιαστεί για άλλη μία χρονιά, για χάρη του πρωταθλήματος.

Ο Παναιτωλικός παίζει στο Βόλο με το Βόλο ΝΠΣ και εάν δεν παίξει προσεκτικά, θα τιμωρηθεί από μία ομάδα που έκανε πολύ καλό ξεκίνημα φέτος. Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του, καθώς μίλησε περί δώρου και για τα δύο τέρματα, θίγοντας έτσι τα δύο κρίσιμα λάθη της ομάδας. Ο προπονητής του Παναιτωλικού κρατάει την αμυντική συνέπεια, τα τρεξίματα και την πειθαρχία που έδειξε η ομάδα.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος 2021-2022

ΘέσηΟμάδαPWDLFAGDPts
126205147143365
226165550242653
326144842281446
42613672821745
5261331041212042
62611782824440
72691073332137
826105112729-235
92695122739-1232
102686123542-730
112668122634-826
122665152747-2023
132646161937-1818
14262717947-3813
Συνέντευξη Τύπου Αναστασίου, Γιοβάνοβιτς

Πρώτο Ημίχρονο

10′ Γύρισμα του Βιτάλ από τα αριστερά, η μπάλα πήγε παράλληλα με το τέρμα, αλλά δε βρέθηκε κανένας να μπει στην πορεία της μπάλας.

10′ Με πολύ κυκλοφορία της μπάλας από τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Παναιτωλικός δεν απειλήθηκε, αλλά χρειάζεται να πιέσει περισσότερο στο κέντρο και να σταματήσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

15′ Φοβερή φάση για τον Παναιτωλικό. Ο Αποστολάκης μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, ο Χουάνκαρ και ο Σάρλια μπερδεύονται, ο Αποστολάκης παίρνει τη μπάλα και πλησιάζει στο τέρμα, βγάζει έξω στον άξονα στον Καρέλη, αυτός πιάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι με εξαιρετική ενέργεια διώχνει τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

22′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό μετά από γέμισμα του Κώτσιρα από τα δεξιά, ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά και ο Μελίσσας έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

30′ Τεράστια επέμβαση του Μελίσσα στο σουτ του Κώτσιρα. Η φάση ξεκίνησε με το Βιτάλ να δίνει τη μπάλα στο Χουάνκαρ, αυτός έκανε το γύρισμα στον Κώτσιρα και ο Κώτσιρας το σουτ προς το τέρμα.

32′ Κίτρινη κάρτα στο Ντουάρτε για επαφή με τον αγκώνα με το Χουάνκαρ σε διεκδίκηση της μπάλας.

42′ Ο Χουάνκαρ βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση της μπάλας. Σηκώθηκε αλλά δεν πατάει καλά το πόδι του.

45′ Τέλος Ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

48′ Κίτρινη κάρτα στον Τσιγγάρα για προβολή στον Αλεξανδρόπουλο.

49′ Πέφτει στο έδαφος στην περιοχή του Μελίσσα ο Αϊτόρ, οι πράσινοι φωνάζουν για πέναλτι. Στην επανάληψη φαίνεται πως ο Χουχούμης πάει να διώξει τη μπάλα, ο Αλεξανδρόπουλος βάζει το πόδι του μεταξύ μπάλας και Χουχούμη. Ο διαιτητής με το τέλος της φάσης αποφασίζει να δει τη φάση.

51′ Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό στην προηγούμενη φάση με την κλωτσιά του Χουχούμη στον Αλεξανδρόπουλο.

51′ Κίτρινη κάρτα στο Χουχούμη για τη φάση του πέναλτι.

52′ 1-0 ο Παναθηναϊκός με την εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα.

58′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Βγαίνει ο Καρέλης και μπαίνει ο Βέργος. Δεν αλλάζει κάτι στο σχήμα του Παναιτωλικού.

61′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό που τελείωσε νωρίς. Ο Μελίσσας στέλνει τη μπάλα με τα πόδια στην αντίπαλη περιοχή, δεν κάνει καλή εκτίμηση η άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Ντουάρτε βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, αλλά κάνει κακή εκτίμηση της τροχιάς της μπάλας και αντί να φέρει στον έλεγχό του τη μπάλα, τη διώχνει αριστερά εκτός αγωνιστικού χώρου.

61′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μόρσεϊ δίνει τη θέση του στο Μεντόζα.

66′ 2-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Χουχούμης γλιστράει και πέφτει κάτω, ο Μαουρίσιο κλέβει τη μπάλα έξω από την περιοχή, δίνει στο Μακέντα ο οποίος κάνει το 2-0.

67′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Έξω ο Βιτάλ, μέσα ο Παλάσιος.

72′ Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός με το Μακέντα να προωθείται από τον άξονα και προς τα δεξιά, κάνει αλλαγή παιχνιδιού στο ύψος της περιοχής στον Αϊτόρ, αλλά η μπάλα πάει σε αμυντικό του Παναιτωλικού και ο κίνδυνος σταματάει για τον Παναιτωλικό.

74′ Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Εντός Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης, εντός Αϊτόρ και Μαουρίσιο.

77′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Μπαίνουν Λούι και Μπελεβώνης Ευ., βγαίνουν Ντουάρτε και Χουχούμης αντίστοιχα. Δεν έχει δικαίωμα για άλλη διακοπή ο Παναιτωλικός, οπότε κλείνει στις τέσσερις αλλαγές.

81′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Βγαίνει ο Μακέντα, μπαίνει ο Χατζηθεοδωρίδη.

84′ Διακοπή στο παιχνίδι διότι έχει εξαρθρωθεί, όπως φαίνεται, ο ώμος του Άγγελου Τσιγγάρα.

85′ Ο Τσιγγάρας περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου, όπου θα δεθεί ο ώμος του ώστε να ξαναμπεί στον αγώνα.

87′ Επέστρεψε ο Τσιγγάρας στον αγώνα.

88′ Στο έδαφος ο Αποστολάκης λόγω κράμπας. Μικρή διακοπή στον αγώνα και περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου.

90′ 5 λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+2 Ο Παλάσιος πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, ενώ αυτός ήταν στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής του Παναιτωλικού, γυρνάει το κορμί του και κάνει ένα σουτ στην απέναντι πλευρά, αλλά η μπάλα περνάει εκτός εστίας.

90’+5 Τέλος Αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια