Αρχική Ροή Κύρια Ειδησεογραφία Παναιτωλικός 1 – 3 ΑΕΚ: Αδίκησε τον Εαυτό του

Παναιτωλικός 1 – 3 ΑΕΚ: Αδίκησε τον Εαυτό του

0
Παναιτωλικός 1 - 3 ΑΕΚ: Βέργος
Παναιτωλικός 1 - 3 ΑΕΚ: Βέργος

Ο Παναιτωλικός έχασε από την ΑΕΚ με 1-3 πληρώνοντας σε ακόμη ένα παιχνίδι λάθη τα οποία του στέρησαν βαθμούς. Η ομάδα δείχνει πως δεν έχει εξασφαλίσει την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που πρέπει στην άμυνα και επέτρεψε για άλλο ένα παιχνίδι στον αντίπαλο να πάρει το προβάδισμα. Ο Παναιτωλικός ξύπνησε μετά το 0-2 και προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά μετά το 1-2, ανέβηκε πολύ, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και τέλος η ΑΕΚ τον τιμώρησε με ένα ακόμα τέρμα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για τον Παναιτωλικό. Η ΑΕΚ πήρε στα χέρια της το παιχνίδι και πίεσε για τα πρώτα 30 λεπτά, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Παναιτωλικό. Η διάθεση της ΑΕΚ για ένα γρήγορο τέρμα φάνηκε από τα πρώτα πέντε λεπτά, όπου με τέσσερις στημένες μπαλιές γύρω από την περιοχή του Ροντρίγκεζ, έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Παναιτωλικού.

Η κακή στιγμή δεν άρχισε να φτάσει για τον Παναιτωλικό, ο Γκαρσία στο 13′ έκανε το 0-1 με μία κεφαλιά μετά από γέμισμα του Μοχαμάντι από τα αριστερά. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 0-1, στο 18 έκανε την πρώτη του καλή επίσκεψη στην περιοχή του Στάνκοβιτς, αλλά ο Λούι δεν κατάφερε να απειλήσει με το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή.

Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση και δεν χρειάσθηκαν πάνω από 15 λεπτά για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μεντόζα έκανε ένα φάουλ στο Μάνταλο περίπου 20 μέτρα στα αριστερά και έξω από την περιοχή του Ροντρίγκεζ, ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πήγε στο κεφάλι του Βράνιες, ο οποίος την αλλοίωσε ελαφρά ώστε ο Ροντρίγκεζ να μη μπορεί να την πιάσει. Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα ασφαλείας, περιορίστηκε στο γήπεδο και ο Παναιτωλικός ανέλαβε να πιέσει.

Στον υπόλοιπο χρόνο του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός είχε δύο ευκαιρίες, μία με το φάουλ που εκτέλεσε ο Μεντόζα στο 39 και άλλη μία στο 40 με την κεφαλιά του Βργκοτς μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Παναιτωλικός είχε και άλλες μικρότερες ευκαιρίες και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ η ΑΕΚ απλά περίμενε να τελειώσει το ημίχρονο.

Από θέμα στατιστικής, η κατοχή μπάλας ήταν στο 51% – 49%, το οποίο δείχνει πως ο Παναιτωλικός κέρδισε το χαμένο έδαφος μέσα σε 15 μόλις λεπτά, οι τελικές είναι 10-6 για τον Παναιτωλικό, με 6-3 εντός εστίας, με το Στάνκοβιτς να είναι η κύρια αιτία στην αστοχία του Παναιτωλικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε το Ροντρίγκεζ με το Μελίσσα, ο οποίος δεν είχε παίξει σε επίσημο παιχνίδι αυτή τη χρονιά.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 49 παραλίγο να κάνει το 1-3, αλλά ο Βαρόνε στη γραμμή έδιωξε τη μπάλα. Ο Παναιτωλικός αύξησε την πίεσή του και κατάφερε στο 58′ με το Βέργο να κάνει το 1-2. Ο Παναιτωλικός συνέχιζε να πιέζει την ΑΕΚ και να κάνει φάσεις στην περιοχή του Στάνκοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα.

Οι δύο ομάδες πορεύτηκαν μέχρι το 75 με το ίδιο σύστημα, ώσπου ο Αναστασίου αποφάσισε να αλλάξει την οργάνωση της ομάδας σε 4-4-2, περνώντας το Ζεστέντ στη θέση του Ντουάρτε. Ο Μιλόγεβιτς έκανε πιο συντηρητικές αλλαγές, θέλοντας απλά να διατηρήσει το αποτέλεσμα.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο δεύτερο ημίχρονο, πέρνα του τέρματος, είχε πρωταγωνιστή το Φλόρες, ο οποίος πήρε τη μπάλα στο 80′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόζα, αλλά δεν κατάφερε από κοντινό σημείο να κάνει το 2-2.

Ο Παναιτωλικός ανέβαινε αρκετά όσο πέρναγε η ώρα, έκανε φάσεις, αλλά αυτές σταματούσαν στον πολύ καλό τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Αυτά που δεν κατάφερε να κάνει ο Παναιτωλικός, το έκανε η ΑΕΚ στο 83. Ο Ανσαριφάντ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Μελίσσας έδιωξε με τη γροθιά, η μπάλα πήγε στον Τσούμπερ, ο οποίος βρήκε το Μελίσσα εκτός θέσης και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία κάνοντας το 1-3.

Πριν τη λήξη του αγώνα ο Βέργος είχε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς και έπειτα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δηλώσεις Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ανορθόδοξο ξεκίνημα την ομάδας για ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε περιμένοντας τον αντίπαλο και δυστυχώς θέλει δουλειά η ομάδα σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε να μην πετάμε τα πρώτα 20 – 30 λεπτά κάθε αγώνα.

Δήλωσε ευχαριστημένος από το πολύ ωραίο τέρμα που πέτυχε ο Βέργος και στην αργή αντίδραση που είχε η ομάδα στο τρίτο τέρμα της ΑΕΚ. Ο Παναιτωλικός αντιδρά αργά και αυτό στοίχισε στη συγκεκριμένη φάση.

Τέλος σε ερώτηση που του έγινε για την αλλαγή του τερματοφύλακα, δήλωσε πως οι αλλαγές γίνονται για το καλό της ομάδας. Ο Ροντρίγκεζ φαινόταν ότι δεν πάταγε καλά, δεν ήταν καλά ψυχολογικά και αντικαταστάθηκε. Οι παίχτες περνούν ενίοτε περιόδους που δεν έχουν καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι δική μας δουλειά να τους επαναφέρουμε.

Δηλώσεις Αναστασίου μετά το παιχνίδι Παναιτωλικός – ΑΕΚ

Πρώτο Ημίχρονο

4′ Με ένα φάουλ και τρία κόρνερ προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα η ΆΕΚ, αλλά οι προσπάθειες των Γκαρσία και Αραούχο δεν κατάφεραν να νικήσουν την άμυνα του Παναιτωλικού.

10′ Διακοπή στο παιχνίδι για ενοχλήσει στο αριστερό πόδι.

13′ Ο Μοχαμάντι παίρνει τη μπάλα στα αριστερά της επίθεσης της ΑΕΚ, κάνει το γέμισμα, ο Γκαρσία σηκώνεται πιο ψηλά και από το Ροντρίγκεζ και κάνει το 1-0.

18′ Ο Ντίαζ μοιράζει τη μπάλα στα δεξιά της επίθεσης που βρίσκεται ο Μεντόζα, αυτός δίνει στον προωθημένο Λούι μέσα στην περιοχή, ο Λούι κάνει ένα δυνατό γέμισμα, η μπάλα πέρασε για λίγο εκτός εστίας.

21′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Τσούμπερ έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στα πόδια των αμυντικών του Παναιτωλικού και βγήκε για λίγο εκτός εστίας.

25′ Κίτρινη κάρτα στο Μεντόζα για κλωτσιά στο Μάνταλο.

26′ 2-0 για την ΑΕΚ. Εκτέλεση φάουλ από το Μάνταλο στο φάουλ που κέρδισε ο ίδιος πιο πριν. Εκτελεί με φάλτσο στο κέντρο της περιοχής, εκεί σηκώνεται ο Βράνιες, παίρνει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και χαμηλά.

36′ Σουτ του Βέργου από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Στάνκοβιτς πέφτει και διώχνει. Στη συνέχεια της φάσης ο Μεντόζα προσπαθεί και αυτός με μακρινό σουτ να απειλήσει, ο Στάνκοβιτς πέφτει και μαζεύει τη μπάλα.

38′ Κίτρινη κάρτα στο Σιμόες για κράτημα στο Βαρόνε. Ο Παναιτωλικός κερδίζει ένα φάουλ περίπου στα 10 μέτρα από την περιοχή, πάνω στον άξονα.

39′ Ο Μεντόζα εκτέλεσε στο αριστερό παραθυράκι του Στάνκοβιτς, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ πήδηξε και μάζεψε τη μπάλα.

40′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Λούι εκτελεί το κόρνερ, ο Βργκοτς πήδηξε και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει στα σώματα και απομακρύνεται.

41′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μπαρμπόζα μπαίνει στη θέση του Μεντόζα, ο οποίος φαίνεται πως ένοιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό, όπου και είχε τραυματιστεί και παλιότερα.

45′ δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

45’+2 Τέλος ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο

46′ Με αλλαγή το Μελίσσα στη θέση του Ροντρίγκεζ ο Παναιτωλικός. Χωρίς αλλαγές η ΑΕΚ.

49′ Φοβερή επέμβαση του Βαρόνε πάνω στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Βράνιες από κόρνερ.

50′ Κίτρινη κάρτα στον Κορνέλιους για σπρώξιμο στο Μάνταλο εκτός φάσης.

58′ 1-2 για τον Παναιτωλικό με το Βέργο. Ο Ντίαζ βγάζει τη μπάλα στην περιοχή για το Μπαρμπόζα, ο Μπαρμπόζα δίνει δίπλα του στο Βέργο, αυτός σταματάει τη μπάλα, γυρίζει το κορμί του και κάνει ένα γυριστό σουτ στο οποίο δε μπορεί να αντιδράσει ο Στάνκοβιτς.

65′ Η ΑΕΚ προσπαθεί να κόψει το ρυθμό του Παναιτωλικού, γιατί οι Αγρινιώτες τους έχουν κλείσει στο μισό γήπεδο.

67′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Μέσα ο Σιμάνσκι, έξω ο Σιμόες.

72′ Ο Μοχαμάντι βγαίνει στην αντεπίθεση από τα αριστερά, η μπάλα πάει στον Αραούχο, αλλά η άμυνα του Παναιτωλικού διώχνει σε κόρνερ.

74′ Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Ζεστέντ και Αποστολάκης μέσα, Ντουάρτε και Αντούνες.

75′ Αλλαγές και για την ΑΕΚ. Έξω ο Αραούχο, μέσα ο Ανσαριφάντ. Έξω ο Μάνταλος, μέσα ο Σαφί.

80′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Μπαρμπόζα εκτελεί ένα φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, ο Βργκοτς πηδάει να πάρει την κεφαλιά, δεν το κατάφερε, αυτή πάει στο Φλόρες ο οποίος κάνει την κεφαλιά εξ επαφής, αλλά δεν τη στέλνει στα δίχτυα.

83′ 1-3 για την ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάντ παίρνει τη μπάλα στο όριο της περιοχής, κάνει το γυριστό σουτ, ο Μελίσσας διώχνει τη μπάλα, αυτή πάει στον Τσούμπερ, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή κάνει ένα δυνατό σουτ και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

85′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Έξω ο Γκαρσία, μέσα ο Σβάρνας.

87′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Έξω ο Λούι, μέσα ο Μόρσεϊ.

90′ Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

90’+1 Δοκάρι για τον Παναιτωλικό με την κεφαλιά του Βέργου, φάση που ξεκίνησε από κόρνερ.

90’+4 Τέλος αγώνα.

0 0 ψήφοι
Βαθμολογήστε το Άρθρο
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Ενσωματωμένες παραθέσεις
Δείτε όλα τα σχόλια